Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všem, máte prosím někdo zkušenost s kočárkem Newbuddy 2013 Easy Way?
http://www.babypoint.cz/…ane-easy-way
Děkuji
.
@badela Ahoj, s tímto kočárkem zkušenost nemám, ale máme od new buddy kočárek Claudia a spokojeni jsme. Má velkou korbu a dobře se s ním jezdí. Zatím teda máme zkušenosti jen s korbou (jezdíme jen 5 měsíců). Myslím, že moc recenzí na kočárky new buddy nenajdeš, když jsme kupovali kočár tak jsem také hledala a na ten náš nic nenašla.
@Lucka1111 Díky
. Koukám, že má vnitřní délku korby jen 77 cm, tak to je škoda, budeme potřebovat min. 80cm.
@badela ale ta korba je fakt veliká, když vidím s jakýma korbičkama jezdí maminky okolo, tak mi přijde velká. Také jsem to řešila a zpočátku mi přišla malá. A větší korbu budeš shánět asi těžko. Velkou mají roary a dorjany. Ale nevím jestli chceš polský kočárek. Já na oba koukala, ale nechtěli jsme houpací kočár a chtěli jsem 4stejná velká nafukovací kola, takže možností zas tolik nebylo, zvlášt když jsme chtěli spíš levnější kočár. A jakmile se dítě samo posadí tak by mělo do sporťáku, takže korba není na dlouho. Spíš tam píší, že je do 9 kilo a naše malá má teď v 5 měsících skoro 7,5 kilo, takže možná bude problém s váhou. Ale místa tam má u hlavy i nohou spoustu a to tam má fusak a je v kombineze.
Já si ho tedy taky plánuji koupit, ale nejsem schopná nalézt jedinou rozumnou recenzi ani kdo je výrobce. Korba malá není toho bych se nebála, spíš se mi zdá menší ten sporťák…
Mě se nakonec zdá docela těžký, ale nemůžu pořád najít nic rozumného, buď je to němec a drahý anebo polák a fórový
. Výrobce je asi český, otázka je kde to nechávají dělat, ale našla jsem firmu, co to vymyslela… tj. Babypoint. Nevíte kde se dá na ten kočárek podívat v Praze a okolí?
@Lucka1111 A jak se ti jezdí na těch kolečkách, nejsou poruchová (jestli jste už nepíchli), jak se nafukují? Je kočár trochu i do terénu? Má odpružení?
Koukám, že ho mají v Malvíku v Hostivici
. Asi se na něj podívám, sice jsem chtěla bez adaptérů na autosedačku, ale to mají skoro všechny kočáry.
@badela do terénu je dobrý, odpružení má, proto jsme ho kupovali. Defekt jsme měli jednou, ale to jsme měli v kole zapíchnutý nějaký drát. Náhradní duše se dají koupit v cykloservisu, případně se dá slepit lepením na kolo. Ale prý se ta duše mění docela blbě, měnil to přítel a říkal, že to jde hůř než na kole. Nafukují se jako kolo, zatím jsme je nafukovali jen když jsme ho koupili a pak to jedno kolo jak jsme píchli. Kočár jezdí hodně dobře, po rovině člověk ani nepozná že tlačí kočár. Já s ním chodím dokonce i běhat a jde to dobře (bez problému uběhnu 5-8km). Rukojeť má dlouhou a při běhu se nekopu do podvozku. My ho kupovali v Českých Budějovicích. Koukali jsme i na ten easy way, ale právě jsme nechtěli ty otočný kola vepředu. Pokud chceš jezdit v terénu tak jsou lepší 4 stejná pevná kola. Kde je to vyrobený nevím, paní v prodejně říkala, že firma je česká. Koukala jsem na korbičku a tam píší vyrobeno v EU, nápisy na korbě jsou česky, slovensky a anglicky. Ale často bývají výrobky označené made in EU polské (alespon když jsem kupovala ostatní věci na miminko tak mi to tak přišlo)
Tak opravdu by ho meli vyrabet pro babypoint a ten je tady kousek od nas tak se tam zeptam a dam vedet… Jinak v praze je k videni i v krtecku.Me nevadi ze je tezky mame bezbarier. vstup a nakl. vytah. Jen se bojim rozmeru sportaku, muzu znat vase nazory? Miminko mam jeste v brisku tak nevim jak bude velke az pujde do sportaku…nechci hned v roce kupovat dalsi kocar…
@Koudynka tak to ti bohužel neporadím, my jezdíme zatím jen s korbou, do sporťáku půjde na jaře nebo v létě. Bohužel recenze na tyhle kočárky neexistují, také jsem před nedávnem hledala a nic…
My právě půjdem navíc do sporťáku až na zimu…
Rozměry: lůžko sportovní nástavby délka 76 cm, šířka 31 cm
A má nějaká zkušená maminka informace, jestli rozměry uvedené víše stačí? Možná jsem otravná, ale prosíííím
![]()
@Koudynka aha, to je podle mě málo
, sport nástavba by měla být kolem 90cm, vem si, že velikost oblečení dítěte v roce je 74cm, tak mu budou viset nohy dolů a ven, natož když bude mít třeba v zimě fusak. I když teď koukám na X-lander, ten má 75cm. Tak to asi je normální, dítě má ty nohy na té šprycli na nohy. My měli od dvou let golfky Peg Perego Pliko Completo a bylo akorát, má délku na ležení /šířku 91 cm / 35 cm.
@Koudynka To už mi přijde lepší Bebecar http://www.landcentrum.cz/…-1-1444.html
No mě jde o to abych ho dovozila tak nějak do dvou let myslim, že už pak bude lítat po zahradě a nebo se pořídí taky nějaké golfáče… právě, že všude protěžované X-landery mají rozměry hodně podobné, nebo i menší
Ten Bebecar se mi moc nelíbí, jsem do tohohle zakoukaná i co do vzhledu
Asi do něj půjdu a fertig a pak sem písnu recenzi ![]()