Kočárek pro dvojčata - panelák, MHD

Anonymní
10.6.23 18:46

Kočárek pro dvojčata - panelák, MHD

Ahoj, v lednu čekáme dvojčata. Bydlíme v paneláku, do bytu se kočárek nevejde, leda do kočárkárny, i když tu jsem jednou viděla a byla úplně narvaná.. Jak řešíte přenos dvou novorozenců a všech věcí ke kočárku v přízemí domu? Vůbec si to prakticky neumím představit.. A jak fungujete s dvojitým kočárkem v MHD? Dostanete se v pohodě do busu, do metra? Myslím, že je lepší ten s dětmi vedle sebe, abych na ně viděla. Auto nemáme, takže všude jedině MHD. Případně by mě zajímaly tipy na kočárek. Nechci žádný za 30 000 :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1367
10.6.23 18:57

Ahoj. Značku kočárku si teď nemůžu vybavit :roll: ale na začátku jsem používala takové vložené tašky do kočárku. Doma jsem děti oblékla, dala do těch tašek, chytla za uši a i s těmi taškami dala do kočárku. Pak jsem je zase takto odnesla do bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
10.6.23 19:12

Vložné tašky, tak děti pak nos nahoru / dolu. U nás v MHD buse by ses třeba vešla jak kdy, podle toho, zda někdo ještě pojede. Jak jede někdo s Thule / dvojčecím, tak se už jiný kočár nevleze. Nejednou sem šla takto pěšky. Znám od vidění paní a ta má ty děti teď v korbách nad sebou, sporťák nevím jak bude vypadat. No a v MHD tram by to nebyl problém, ale je fakt, že teďka je to vše pořád plné. Doprovod dítěte do 3 let je totiž zdarma. Asi spíš fakt záleží, kde bydlíte 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
3741
10.6.23 19:40

Koupila bych ten kočárek s korbami vedle sebe. Jinak asi dráhy prostě bude když je dvojitý no. Leda koupit bazarový. Já dítě nosím taky dolů. Všechno potřebné si nechávám v kočárku a pak tam jen přenesu dítě a jde se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
10.6.23 19:47
@Švédka87 píše:
Koupila bych ten kočárek s korbami vedle sebe. Jinak asi dráhy prostě bude když je dvojitý no. Leda koupit bazarový. Já dítě nosím taky dolů. Všechno potřebné si nechávám v kočárku a pak tam jen přenesu dítě a jde se.

Jenže máš jedno, to druhou rukou vše pozamykáš, dveře otevřeš.. s těmi dvojčata to moc nepůjde… a co teprve až se začnou hýbat.. teď může přenášet po jednom…ale později by jí z kočárku mohlo jedno třeba v mezičase vypadnout :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.23 19:59

Parkujeme v predsini, vše ostatní bylo horší. MHD celkem v pohodě, v naprosté většině případů se v klidu vejdu. Řidiči bývají vstřícní a už jsem párkrát jela i s dalším dvojcecim kočárkem.

Jestli chceš menší, koukni na Valco. My museli přejít na BJ City mini GT2 double, máme velké děti. Měla jsem i TFK, ale nevyhovoval mi.
Osobně bych teď zpětně koupila hluboký kočár nebo Valco a do něj korby a sporťák pak řešit podle situace. Korby za sebou mají prý hůř těžiště a spatne se s nimi najizdi na obrubník. V MHD jsem je neviděla nikdy.

• Citovat
  • Upravit
Beruska97
10.6.23 20:00

Já malého nosila dolů do sklepa ve vajíčku. Auto taky nemáme ale vajíčko -autosedačku jsme podědili, tak takhle. Než jsem se v zimě oblékla obula zamkla tak on si v tom ležel a já ho pak v klidu přenesla dolů. Ale pronese se to, teď už má malý 7 kg a nosím ho na rukách. Jen nápad, se dvěma dětmi to bude vypadat jinak :think: ten nápad s vložnou taškou do kočáru vypadá dobře

• Citovat
  • Upravit
3958
10.6.23 20:01

Radím ti, nepřemýšlej, jak budeš vše nosit do bytu, ono to nakonec bude třeba úplně jinak, než si teoreticky naplánuješ. A to, co ti teď přijde nepředstavitelné z hlediska náročnosti transportu dětí, se pro tebe stane naprostou samozřejmostí, my ženy v sobě máme spoustu skryté síly, která se objeví až s nástupem mateřství ;)
K dotazu - my měli Thule double, ale tam jde dát jen jedna korba, někdo dával dvě vložné tašky. Thule je obří dvojkočár, v MHD v Praze jsem s ním jezdila každý den a v pohodě, jen párkrát se mi stalo, že jsem se s ním do vozu už k dalšímu kočárku nevešla, s normálním kočárem bych se vešla. Jinak jízdní vlastnosti má thule super a je fajn, že má i ruční brzdu, což se mi kolikrát při chůzi z kopce hodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
10.6.23 20:31

Do vložné tašky a využít jí třeba i na přenášení klíčů apod.(strčit k nohám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
10.6.23 20:43

Já bych na tvém místě koupila kočárky 2, klidně na bazaru. Jeden dvojkočár asi s tou vložnou taškou a ten bych dávala do kočárkárny a jeden normální jednokočár, co se vejde do výtahu, který bych parkovala doma. Podle situace bych pak šla buď s jednokočárem + druhé dítě v šátku/nosítku, nebo s dvojkočárem. Nebo bych po začátku dala miminka v bytě do jednokočárku (po začátku se tam vejdou) sjela bych do kočárkárny a tam přendala děti do dvojkočáru. Někdy to může být s dvojkočárkem složité, proto bych občas asi kombinovala jednokočár s nošením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
10.6.23 21:12

Jo teď mě napadlo, možná bych pořídila šátek nebo nosítko a jednoho dala do nosítka, druhého do ruky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14697
10.6.23 21:56

Já mám pro děti kočárek valco duo sport, vozila jsem v nem od narozeni novorozence a batole a úplně to stačí. Korbicky netřeba, normálně jsem mrňouse dala do fusaku do té položené sportovní sedačky. Dvojčata bych dala taky tak. Myslím, ze se do nej prodávají i ty vložne tašky, ale já si to nakonec nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
10.6.23 23:20
@Anonymní píše:
Ahoj, v lednu čekáme dvojčata. Bydlíme v paneláku, do bytu se kočárek nevejde, leda do kočárkárny, i když tu jsem jednou viděla a byla úplně narvaná.. Jak řešíte přenos dvou novorozenců a všech věcí ke kočárku v přízemí domu? Vůbec si to prakticky neumím představit.. A jak fungujete s dvojitým kočárkem v MHD? Dostanete se v pohodě do busu, do metra? Myslím, že je lepší ten s dětmi vedle sebe, abych na ně viděla. Auto nemáme, takže všude jedině MHD. Případně by mě zajímaly tipy na kočárek. Nechci žádný za 30 000 :zed:

My nebydlíme v paneláku, ale mám zkušenost z několika denních návštěv u rodičů. Měla jsem nejdřív kočárek Kunert, dvě korby nad sebou. Když bylo dětem deset měsíců, tak tu váhu nevydržel a konstrukce se v půlce rozlomila, reklamaci neuznali. Děti dohromady tenkrát vážili nějakých ani ne 20 kg :zed: U nás není ani výtah a do kočárkárny jsem s tím nenajela, musel se neustále rozkládat. Když jsem nastoupila do MHD, tak byl šíleně velký problém vystoupit. Jakmile děti začali sedět, tak jsme kupovali skládací „golfák“ pro dvojčata, má šířku jen 74 cm. Lehce se skládá a ani není tak těžký a s tím se dostanu i do té kočárkárny.
Přenos děti ze čtvrtého patra bez výtahu jsem řešila tak, že jsem měla nosítko weedo pro dvojčata, tam jsem dala děti, přes rameno kabelku a na záda batoh s věcmi. Nosítko pak pod kočár a šli jsme ven. :palec:
Každopádně pokud bych měla dvojčata znovu, tak si koupím rovnou jen nějaký skládací, položím sedačky, dám fusak a nemusela bych řešit to, co jsem řešila s tím velkým a hlavně dlouhým kočárem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
11.6.23 06:55

Mrkni na Easy twin 4, nový stojí přes 30k, ale bazarový seženeš určitě levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 15:20

Díky za rady. Jsem těhotná poprvé a dělala jsem si starosti i s jedním kočárkem, když se mi nevejde do předsíně v bytě, že budu muset dítě vždycky odnést do přízemí do kočárkárny a tam vše nějak naložit. A nakonec čekám dvě 😂 Určitě budu muset autobusama a metrem k doktorům atd. Prostě všude, kde to nemám pěšky dostupné. Dívala jsem se, že některé ty kočárky jdou aspoň složit.. Když si na internetu hledám kočárek pro dvojčata, všude vidím ty na sezení. Ale píšou u nich, že jsou vhodné od 0 měsíců, takže předpokládám, že jdou asi sklopit do vodorovné polohy? Vůbec se v tomhle zatím neorientuju.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4