Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, objednali jsme kočárek Teutonia Mistral S,
http://www.kocarky-teutonia.cz/…ia-mistral-s
4 kola, přehazovací rukojeť i sedačka. Má snad vše, co se dá.
Akorát jsem nedomyslela váhu, resp. nepřipadá mi zrovna lehký. Máte s ním, prosím, někdo zkušenost v MHD? Není moc těžký? Díky za názory. B
Máte zkušenost s Teutonia Mistral S?
Přidejte zkušenost s Teutonia Mistral SJá mám Teutonia spirit S3 a je super .Myslím že váhově je na průměru já sice MHD nejezdim ale zas ho tahám do auta a z auta několikrát denně a kolikrát sama . Unesu ho bez problému ale teda bez malího . Tobě zase ale někdo pomůže do MHD .Jsem z něho nadšená .
Spirit jsem zvazovala, ale pak jsem se rozhodla pro 4kolku. Ale obecne se o teto znacce tvrdi, ze je kvalitni, tak snad bude. Diky za nazor.
AHoj,
já mám taky Spirit S3, když byl prcek malej, jezdila sem MHD pořád a s pomocí od lidí nebyl problém. Myslím, že kilo dvě už nehrají takovou roli…
Díky díky, nejsem muší váha, takže nemám obavy, že bych ho neuzvedla. Spíše mi ty kočáry připadají takové bitelné, tak i proto ![]()
zdravím, zkusím trošku oprášit téma
zajímá mě spokojenost s tím to kočárkem ![]()
Blanche-V, jak jsi s nim spokojená?
nebo kdokoliv jiný, kdo ho vlastní ![]()
Zdravim,
uz par tydnu jezdim s Teutonia Mistral S HB a je super. Strasne jednoduchy na ovladani, jezdi skoro sam
. Vcera jsme poprve zkusili MHD, zadny problem. Mame take miniaturni vytah a diky prehazovaci rukojeti se tam perfektne vejdeme. Je skvely. Nejaky musky to ma, napr rucni brzda nebyla idealne postelovana, ale to uz jsme vyresili
. Kdyby te cokoliv zajimalo, ptej se.
Mirka
P.S. Mame sportak a Alvi set, korba je velika
.
Děkuji za info, my už máme Mistral S HB objednaný.. už se čeká jen na telefon až bude vše skladem ![]()
Teutonia Mistral S nebo Hoco Tornado S
Ahoj, váhám mezi těmito dvěma kočárky. Hlavně jako sporťáky – chlapeček bude asi větší dítko (v 10 týdnech 6,5 kg) a jezdíme spíše po lesních cestách. Každý má nějaké pro i proti a tak mi jde teď spíše o praktickou zkušenost s velikosti Mistral S (sportovní)
Ahoj Martino,
co jsem tak cetla reference na teutonie, tak do terenu sposta uzivatelu moc chvali Spirit S3, je to trojkolka.
Ja osobne jednu trojkolku mam, ale odlozili jsme ji k rodicum, me se osvedcil Mistral S v terenu, kde jezdim (mesto, ale vysoke patniky).
Zkusenosti s kocarky HOCO nemam,takze neporadim.
Mirka
No já mám právě tu trojkolku Hoco a k tomu jsem si pořídila ten Mistral S - teď zvládám s Mistralem i ty návaly sněhu. Jde mi o to, který ze sporťáků bude lepší pro prcka - sice dle parametrů výrobců je Hoco menší, ale mně to připadá spíše naopak. Mistral má boudu hned nad zádovou opěrkou a vypadá užší, Hoco má nad opěrkou ještě pěkný kus.
Mám Mistral S a jezdím výhradně s ním již rok (od narození syna). Co se týče váhy, není to vážně úplně pohodlné. Když mi pomáhaly do MHD nebo nedej bože do schodů ženy, měla jsem občas strach o jejich zdraví. Když se k váze kočáru připočte ještě váha dítěte a taška, kterou jsem vozila dost plnou… Musím říct, že jsem kvůli tomu MHd přestala víceméně jezdit. Prázdný ho do auta vyzvednu celkem v poho, i když to také není můj koníček.
Sestra má Teut. Cosmo, které si nemohla vynachválit pro jeho lehkost - je to silná žena, takže ho do busu vyzvedla i sama a je též užší, takže zatímco já někde neprojela o pár cm, ona ano. Ale zas Mistral je mnohonásobně lépe odpružený, chodíme s ním na výlety. Ovšem jak se tu někdo ptal na lesní stezky, rozhodně tedy ne s otočnými koly, která mají občas problém i v různých dírách ve městě.
Tak kočárek jsem kupovala asi před rokem Mám Mistral S s ruční brzdou, shrnula bych to „nepotěší neurazí“. Kočárek je něco jako lego pro maminky velmi dobře se mění jednotlivé nástavby. Nejvíc mě zklamal podvozek s plastovými kolečky a brzda. Jsem sportovně založená, tak jsem od něj čekala mnohem víc. Kočárek v podstatě neobstojí v jakémkoliv terénu, kromě chodníku a výletu do obchoďáku. A na to si můžete pořídit mnohem desingnovější kousky.
Brzdička brzdí jen jedno zadní kolečko a je jakoby zacvákávací a často se nám kouše. Když s kočárkem zacouváme uvolní se. Spirit S jsem nekoupila, protože mi rukojeť stačila tak tak a přítel by už musel natahovat ruce dolů aby kočárek utlačil.
Znova bych tento kočárek určitě nepořizovala nemá jedinou výhodu, snad kromě toho že k němu dá dokoupit veškeré vybavení autosedačka a mnoho korbiček na malé miminko.
Ahoj, cetla jsem tvuj nahled na Mistrala S, jsem pred volbou koupe Mistralu S nebo Cosma od Teutonia.Sice bydlim ve meste, takze bdu korzovat vetsinu casu tam,ale stejne mam v planu vyjizdet s kocikem nekam do lesiku kde jsou lesni sotolinove, hlinene povrchy, sem tam dira.Cosmo je super lehky a skladny, zase na Mistralu se mi libi ta prehazovaci rukojet a lepsi odpruzeni a vetsi kola, taky budu muset s kocarkem bez najezdu sjizdet schodiste jedno az tri,dle situace v dome.Muzes mi prosim napsat jeste nejake pripominky.Byla jsem uz rozhodnuta koupit Mistral prave kvuli toho terenu, ze by Cosmo bylo moc tvrde,ale ta vaha a tvoje zkusenosti me odrazuji.Pravda je ze Cosmo je hezci a lehci.Prosim o odpoved, budu vdecna,nejsi nahodou z Moravskoslezskeho kraje?Kdby to bylo mozne, potrebovala bych se na ten kocarek juknout, nekde v obchodech ho nemeli, Cosmo jsme uz videli a osahali.Diky moc za rychlou odpoved ![]()
Vzkaz pro Eilaan a Petulji:prosim obe jeste o dalsi hodnoceni obou kocarku Mistral s a Cosma.Eilan,nejsi taky nahodou z Moravskoslezskeho kraje(OV a okoli), potrebuji se rozhodnout a Mistral jsem nevidela v obchodech, stale vahame mezi vyhodami a nevyhodami obou vozitek.Myslite ze mi stoji za obcasnou vyjizdku(jednou za tyden az 14 dni) po nezpevnene ceste,prehazovaci ruk. a lepsi odpruzeni kupovat tezzsi MIstral S,pricemz budu mit mimco na konci kvetna a budu korzovat hlavne ve meste.Nebo koupit Cosmo, levnejsi, skladnejsi, lehci?Pomooooooooooooc ![]()