kočárek - trojkolka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kočárek - trojkolka
Ahoj holky,
prosim můžete me poradit? Chystáme se na jaro koupit sporťák. Já jsem se úplně zamilovala do kočárku tip - trojkolka. Líbí se mě X-lander. Ale nebráním se i jiné značce. Ale manžel mě silně zrazuje. Údajně v televizi asi před půl rokem běžela reportáž, kde ukazovali, jak jsou trojkolky hrozně nestabilní. Do terénu absolutně nevhodné, protože mimi může vypadnout. Jsme s manžou hodně sportovní, tak budeme hodně vyjíždět s kočárem do terénu a v létě se chystíme i na hory. Mohli byste mě prosím sdělit vaše zkušenosti s trojkolkami? Jsou opravdu tak nestabilní? Doporučili byste mě spíše čtyřkolku? Pokud byste doporučili trojkolku, můžete poradit i značku? Jen ne prosím quinny - přijdou mě dost drahé a úzké.
Díky moc za jakoukoliv odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, my měli trojkolku Hoco Tornado S a maximální spokojenost. Nikdy se nestalo, že by se převrátila - ani žádný náznak nestability. Pokud se pro trojkolku rozhodnete, doporučuji přední kolečko otočné s možností aretace (to je právě vhodné do terénu, aby se kolečko neotáčelo). Z vlastní zkušenosti mohu napsat, že já bych už čtyřkolku nikdy nechtěla (měla jsem též) a s trojkolkou je to neporovnatelné. Šťastnou ruku při výběru!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
máme trojkolku Jané Powertruck - zadím s korbou - ale je absolutně super - zvládla jsem projíždět i závěje - chce to jen trochu cviku
Nina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
máme trojkolku ABC DESIGN NOVUS 3 a jsme zatím velmi spokojeni…
Co se týká stability, mně s partnerem se zdá, že nestabilní jsou ty typy s otočným předním kolem (dle toho co jsme viděli, zkoušeli i slyšeli…)
Ale tady si je holky chválí, takže nevím, jak to je ![]()
Jinak mně se zatím stalo pouze 1×, že mi kočárek „zavrávoral“ a to bylo za situace, kdy by se to stalo i s čtyřkolkou. Jinak pohoda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trojkolky pry maji ruznou velikost roztece (vzdalenost kolecek od sebe) a od toho se odviji stabilita. Pokud si nekdo stezuje, ze se mu s otocnym koleckem spatne jezdi v terenu, je to mozne…Ale proto by se melo dat i zaaretovat a pak se jede super. Stejne tak je potreba predni kolo zaaretovat pri rychlejsi jizde na rovnem povrchu. (napr. s inline bruslemi nebo pri behani)
My mame mene znamou znacku Red Castle Sport. Pouzivame ho vic nez rok a jsme velmi spokojeni.
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
my máme trojkolku I´COO Platon, jezdím s ní rok a půl (používáme ji hned od narození malého s vložnou taškou, korbu jsme neměli) a jsem spokojená. Je dost těžká, takže se stabilitou problém nemáme. Ve sněhu taky OK. Přední kolečko nemá otočné, ale jen naklápěcí a myslím, že to v pohodě stačí. Naopak se mi kočárek nestáčí třeba na chodníku, který se svažuje k silnici, i bez aretace je to v pohodě.
nepřihlášená Ulrika
- Citovat
- Upravit
ahoj,
máne tříkolku X-Landet XT a je úplně úžasná. Žádnou nestabilitu jsem nepozorovala. Zatím teda jezdíme s korbičkou ale je to super. Běžně projíždíme závěje, jezdíme lesoparkem včetně kořenů stromů a pod. a nikdy se nic nestalo. je úplně super - doporučuji. Ale dle mé zkušenosti to che otočné kolečko o 360, které lze zaaretovat i když je fakt, že mně se téměř všude jezdí líp s otočným a vůbec nearetuji. XLander je fakt super ![]()
![]()
![]()
![]()
Tina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám také X Lander X4, které má přední kolo natáčecí , ne otočné, protože ho používám na kloečkové brusle a tohle mi připadá stabilnější a je fakt super, perfektní manipulace jednou rukou, lehká váha a s mimískem kolem 18 kil a perfektně brzdí, pokud hledáš sportoní kočár, tak tohle je výborná volba , ale nevím , jestli se dá ještě sehnat, viděla jem ho jen na netu a v Olomouci v kamenném obchodě, kde ho stále prodávají, je levnější než X2, ale ten jsem nechtěla, je těžší a bytelnější spíš na tůry do hor a tam budeme spíš používat krosnu, jo a je i prosotrný sporták, ale ten ještě nepoužívám u XT nevím,jestli má ruční brydu ,ale bez té na kolečkové brusle a na běhání raději nechod, přeji štastnou volbu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
XT ruční brzdu nemá a opravdu na brusle nebo běhání je ruční brzda potřeba ![]()
ještě velké plus k XLandru XT sama si ho naložím do tramvaje nebo autobusu a vynesu do schodů, to je strašně super. Pozor ale nevejde se do těch nejmenších panelákových výtahů, to se musí oddělat jedno kolečko ale zase to jde strašně jednoduše a jednou rukou ![]()
takže ještě tak
jo a kupovali jsme ho v www.ajuty.cz, byli jsme tam osobně a udělali nám nejlepší cenu jaká se dala sehnat
jsou super ![]()
Tina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mimochodem, zadny kocarek a ani trojkolka neni urceny na brusleni! Tak bacha na to…
I kdyz ja jsem svoji trojkolku na brusleni v pohode pouzivali, jen jsem si docela rychle sjela original rucni brzdu…
My meli a jeste mame trojkolku Quinny a ac to zakladatelka asi slyset nechce tak byl a je supr. Drahy nebyl (9.900,–) a sjezdil vsechny mozne tereny bez jedine ujmy na vzhledu ci funkcnosti:
- sirsi centrum Prahy-kostky a kocici hlavy
- teren v Krkonosich v lete
- teren na Sumave ve snehu v zime
- v pohode zvladnul pisek na plazi na Mallorce
a navic se po snadnem slozeni bez ruzneho sundavani kolecek apod. bezvadne prepravoval - jak v kufru auta tak i v letadle pri predani pred vstupem do letadla.
…ja na nej nedam dopustit, byla jsem s nim tak spokojena, ze jsem ho pres vyhodne nabidky neprodala a ceka na pripadne druhe ditko.
To dokoupim jen korbicku Dreami, ted jsme pouzivali vloznou tasku s pevnym dnem (mame cervnove ditko) a zime nam tahle taska bez pevneho dna a s krytem poslouzila jako fusak.
- Citovat
- Upravit
Hani tak teda nevím ale Hauck Roadster beu otočného kola JE určený na bruslení-pravda pani z obchodu říkala že spíše do Vídeňských bruslících parků ale i tak…
My nakonec máme Roadster SL s otočnýk předním kolem a jsem spokojená.
Gabule
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda, tak ještě k těm trojkolkám, máme trojkolku od Knorru, je to vcelku novinka. Jmenuje se Knorr Circle, je to sporťák, s tím že je v tom kočárku i taška na miminko, která se dá přenášet. Zatím spokojenost.
Šárka
- Citovat
- Upravit
My máme trojkolku neonato zeta tris a taky veliká spokojenost. Vyzkoušela jsem čtyřkolku od kamarádky a opravdu je to veliký rozdít.Stabilita docela v pohodě.Jde o zvyk než se to člověk naučí „řídit“.(babičky)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit