Kočárek v MHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
849
4.9.21 16:16

Upřímně nevím, jestli by při opravdu prudkém zabrždění ten kočárek udržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
4.9.21 16:31

S kočárem vždy stojím, držím ho jednou rukou a druhou sebe. Stejně tak u prvního dítěte. Vždy aj dítě sedělo v kočáru, nikdy sem kočár jentak nepostavila a nevzala dítě na klín.

• Citovat
  • Upravit
56505
4.9.21 16:59
@stinga píše:
no vidíš - byla naštvaná - fakt se starej o sebe,
tady ty hemzy do chování ostatních lidí mívají důchodci, jestli nejsi seniorka, tak se tak nechovej, vypadá to hloupě

Ať je ráda, že nedostala pár facek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
4.9.21 17:34
@jannina1 píše:
Dobrý den maminky,
chtěla jsem se zeptat na Váš názor na cestováni s dětmi v kočárku. Dnes podruhé se mi stalo v autobuse, ze maminka nebo rodiče zabrzdili kočárek s mimčem a sami si sedli o kousek dál. Dnes jeli rodiče s mimčem, bavili se spolu a kočarek se různě houpal podle rychlosti autobusu.Sice na kočarek viděli, ale pokud by autobus prudce zabrzdil, stihli by vstat ze sedadla a kocarek chytit? Nebo jsem přecitlivělá já?

A co je ti potom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.9.21 18:03
@jannina1 píše:
Dobrý den maminky,
chtěla jsem se zeptat na Váš názor na cestováni s dětmi v kočárku. Dnes podruhé se mi stalo v autobuse, ze maminka nebo rodiče zabrzdili kočárek s mimčem a sami si sedli o kousek dál. Dnes jeli rodiče s mimčem, bavili se spolu a kočarek se různě houpal podle rychlosti autobusu.Sice na kočarek viděli, ale pokud by autobus prudce zabrzdil, stihli by vstat ze sedadla a kocarek chytit? Nebo jsem přecitlivělá já?

Za mě šílený, některý rodiče by rodiči být neměli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
4.9.21 18:04
@jannina1 píše:
Dobrý den maminky,

Já si matek s kočárky nevšímám, když musím jet MHD. Jsou svéprávné a za své děti odpovídají jen ony. Tak to platí i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
4.9.21 18:09

@jannina1 Já mám děti dvě. V autobuse bych kočárek jen tak nenechala (ten s sebou fakt hází a bála bych se, že se kočár převrátí), v metru ano a jsem pak u staršího. Jako i kdyby se v tom metru odbrzdil, tak by se zase tak moc nestalo, že ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
4.9.21 18:13
@jannina1 píše:
Predtim jsem te mamince rekla, at si da pozor, byla nastvana a nejsem nejaky mistni policajt.

Mně tohle poučování teda taky nedělá dobře. Moc „ráda“ vzpomínám, jak jsem se starším vyjela ven v kočárku. Ano, venku hrozně mrzlo, ale měl šíleně drahý péřový fusak, plyšový overal, byl opravdu v teplíčku. Po cestě už se vzbudil a začal poplakávat, chtěl ven a samozřejmě nakojit. Ještě jsem honem vletěla do pekárny pro nějaké housky, že to snad malej vydrží. No a hned mě tam sjela baba, že dítě mi řve zimou a co to je za nápad ho tahat ven. Teda, ona mě nesjela, protože neměla ani odvahu mi to říct do očí, říkala to „jakože do vitríny“.

Když už bych měla obavy, tak spíš řeknu něco jako: „Teda, ty moderní kočárky toho vydrží, to je bezvadné. Já se vždy bála s tím mým starým, že mi určitě sjede a vyklopím dítě.“ Nezní to jako kritika, k zamyšlení to může vést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
4.9.21 18:40

V Brně v MHD před časem pouštěli takové video, jak má člověk mít v šalině ten kočárek postavený a jak ho má jistit a byly u toho záběry z těch bezpečnostních kamer, co jsou ve vozech, právě takových vyklopených kočárků. Takže jo, stává se to. Já se na to snažím myslet a pokud to jde, tak ten kočárek mít vždycky tím bezpečným způsobem (rovně se směrem jízdy, ne kolmo, případně aspoň tím bokem před sedačkami nebo z té strany stát a ne před volným prostorem - protože jinak ho člověk fakt chytit nestihne).
Tak můžeš zkusit nějakou takovou edukaci navrhnout i dopravnímu podniku v tvém městě, třeba vyrobí plakátek a někoho to motivuje jezdit s kočárkem jinak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22572
4.9.21 18:49

S kocarkem jsem toho najezdila v MHD hodne. Vzdy jsem ho drzela a nikdy by me nenapadlo si jen tak sednout. Kolikrat s tim jezdili, jak s hnojem a kdybych ho nedrzela, tak by to nedopadlo dobre. Nicmene cizi kocarky bych nekomentovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.21 20:18

Jezdím autobusem každý den i tramavji atd. A stává se tohle opravdu často. Jako nevím, ale přijde mi to nezodpovědné, nikdy nevíte kdy bus zabrzdi nebo něco. Když mám kočárek tak u něj snad stojím a ne že si jdu sednout..
Klasický příklad v MHD v Ostravě, romská rodina. 6,7 děcek plus ještě kočár, posedaji všude možně, kočár nechají stát a jdou si sednout nebo se roztahaji všude možně, dělají kravál a bordel, včera v tramvaji se děcka houpali na zabradli, matka sedí a telefonuje, a dítě v kočárku stojí a chybí pár minut kdy vypadne.
Asi každý to vidí jinak.

• Citovat
  • Upravit
Bramborka86
4.9.21 22:16

Bohužel moje zkušenost je, že i když jsem u kočárku stála, spadla mi do něj na miminko paní při brždění autobusu. Pokud má navíc člověk ještě další dítě, které má někam postavit/posadit, tak aby byl jako chobotnice, když řidič začne brzdit…chytat staršího, kočárek, sebe a nedej bože další lidi, kdo padají na kočár a lámou u něj stříšku.
Další věc je, že když třeba už batole v kočáře řve a věší se na popruzích, jestli není menší zlo vzít ho na klín a nechat zabrzděný kočár stát. Těžko soudit situaci…

• Citovat
  • Upravit
3422
4.9.21 22:25

@klamonožka V Praze jsem o takové kampani četla nedávno. Taky se to tak snažím dodržovat, bohužel často nás v autobusu jede 3-5 kočárků a to jsme rády, že se v intervalu 30 minut všechny vejdeme nesprávně kolmo ve směru jízdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.9.21 16:48

Kočár vždy zabrzdím. Když je kolmo, tak držím, když je bezpečně po směru jízdy, tak jen přidržuju v prudké zatáčce. Tam nevidím důvod, proč bych ho držela pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4650
5.9.21 17:10

S kočárkem jsem jezdila MHD denně, a nikdy jsem neviděla, že by se kočárek nějak klátil. Kočár zaparkuju na příslušné místo, zabrzdím a sednu si hned vedle něj, abych na něj dosáhla. Rozhodně se nad ním nebudu kymácet já, když je místo k sezení hned vedle. Žádné prudké zatáčky tu ale nemáme, řidiči jezdí opatrně, aby nevyjeli z trolejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí