Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
A proč ho zkoušíš až po měsíci?
jako tohle je asi marný, ti řekne že za tu dobu sis ho mohla klidně rozvrzat sama.
Zkusila bych, za to nic nedate. Vetsina lidi je fer. My takto „reklamovali“ plotynky asi po 3 tydnech co jsme je namontovali a zjistili jsme, ze funguji jen napul, takze nepouzitelne. Pani vratila penize a nechtela je ani zpatky
@Irena.Hlovcová píše:
Dobrý den. Koupila jsem kocarek z druhe ruky. Asi před měsícem. Dnes jsem ho chtěla odzkoušet tak jsem ho založila a vyjela před barák. Zadní kolo dost hrka a přední obě vržou. Je má vina ze jsem to nevyzkousela už při prodeji ale paní tvrdila ze je kočár bez chyb. Kromě škrábanců na konstrukci ale tomu se nevyhnete.
Myslíte ze mám paní napsat a chtít vracení peněz? Nebo už je to v tomto případě nereálné
Dekuji
Obávám se, že když paní tvrdila, že kočáru nic není - lhala, tak bude teď těžko vracet peníze. Zkusit to můžeš, ale obávám se, že po této době nepořídíš.
Že jsi ho měla vyzkoušet hned, to je jasný. Ale. Kočárek je mechanická záležitost a světe div se, potřebuje údržbu. Zvlášť pokud s ním nikdo delší dobu nejezdil. Potřebuje namazat, sem tam něco dotáhnout, dofoukat kola. Navíc, pokud jsi ho měla uskladněný někde v garáži nebo ve sklepě, tak mohl i trochu zreznout. Paní tě vůbec nemusela podvést.
Rrozhodně je hloupost, že sis kočárek nevyzkoušela a podle všeho ho ani neviděla rozložený. To jsi holt koupila zajíce v pytli. Asi máte každá jiný pohled na to, co to znamená „kočár bez chyb“. Stejně tak je otázka, co to je „hrkání a vrzání“. Může to fyzicky znepříjemňovat jízdu, nebo je to normální opotřebení, které by někomu jinému tak problematické nepřišlo. Taky záleží, kolik jsi za kočárek dala atd.
Kdyby mi po měsíci takhle napsal někdo, kdo ode mě koupil kočárek, že se mu něco nezdá a chce peníze zpátky, byla bych dost obezřetná. Asi bych byla ochotná peníze vrátit, ale dotyčná by musela kočárek dovézt a dokud bych si neozkoušela, jestli to není něco nového, co by si způsobila sama, peníze bych z ruky nedala. Pokud by na kočárku nebylo nic nového a byl by čistý, peníze bych asi vrátila, ale teda bylo by mi to dost nepříjemné. (Jednou mi paní dala za odvoz kocoura, dovezla jsem jí za to aspoň nějaké dárky. No, za nějaké 3 dny si pro něj byla zpátky, že se jí po něm stýská. Bez dárků. Taky divné jednání, ale co.)
Každopádně zkusit to můžeš, ze to nic nedáš. Jestli jsi fakt nespokojená, tak to je holt asi to jediné, co pro to můžeš udělat.
Paní mohla kecat a prodat ti horší kus, než deklarovala. Ještě bych doporučila promazat, očistit apod., to je u kočárku tak jako tak jednou za čas potřeba.
Příspěvek upraven 04.03.19 v 12:14
@Irena.Hlovcová souhlasim s @Janli kocar pri prodeji mohl byt uplne v pohode,ale jak se s nim.nejezdilo tak potrebuje ozivit.Urcite to cely promazejte.Ja treba kdyz jsem mela quinny zapp a tak 14 dni jsem ho neslozila,tak to potom slo hrozne ztezka.
Kola promazej, zadní dotahni a bude to OK. Já bych se s tebou po měsíci asi moc nebavila.
@Tichošlápek píše:
Kola promazej, zadní dotahni a bude to OK. Já bych se s tebou po měsíci asi moc nebavila.
Asi tak nejak…
@Tichošlápek píše:
Souhlas…
Já bych nikomu po měsíci fakt v tomto nevyhověla ![]()
Jako ozvat se mi někdo po měsíci, doporučila bych mu promazat kola, dotáhnout šrouby a víc bych se s ním nebavila. A to jsem jinak dost vstřícná.
já bych ti peníze po měsíci rozhodně nevrátila a pokud ho posílala přepravní společností, tak se mohlo stát, že s kočárem někde hodili. Mě se to stalo při reklamaci kočáru a od té doby vrzal. Upřímně kočár z druhé ruky bych si ani nekoupila max. na zahradu. Já měla nový kočár, používaný 7 měsíců a myslím, že byl i udržovaný, ale už také začal vrzat atd…
Kdyby jsi napsala po týdnu budiž,ale po měsíci to se na mě nezlob to bych se stebou o tom vůbec nebavila…jak už bylo psáno promazat utáhnout jinak máš asi smůlu.
také souhlasím s holkama, udělej běžnou údržbu a paní bych po měsíci fakt nepsala ![]()