Kočárky X-lander vs. Jané

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6095
27.3.11 17:05

Kočárky Xlander vs Jane

Ahojky, chtěla bych poprosit ty, co mají zkušenosti s x-lander kočárkem nebo s Jane, nechť něco napíší. Zároveň - myslíte, že je lepší koupit rovnou trojkombinaci nebo jen hlubokej kočár se sporťákem a autosedačku zvlášť, slyšela jsem, že Maxi Cosi mají dobré.. díky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13715
27.3.11 17:31

Rozhodně je lepší autosedačka zvlášť (ano, MC patří k nejbezpečnějším značkám). Hlavně pokud kupuješ kočár z bazaru a hodně jezdíte autem, tak je lepší autosedačka nová.
Jinak s kočárky neporadím, obě značky se mi zdají jako velmi kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
27.3.11 18:02

Mohu napsat zkušenost s X-landerem.Máme tedy starší typ, dvojkombinaci.Já jsem s ním velice spokojená,jen korbička by mohla být větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
27.3.11 18:36

Ahoj, u nás Janéčko nebylo k okouknutí, ale když jsem poprvé viděla X-lander, tak bylo rozhodnuto. Zatím si ho nemůžu vynachválit, máme velký set 2010 a z těch dílů navíc je hodně lidí unešeno. Za tu cenu si myslím, že je to slušný kočár, i když ti určitě někdo napíše, že by do něj nešel. Já jen doufám, že nám do 6 měsíců vydrží, „malá“ nějak rychle roste. Jinak autosedačku máme z toho setu, ale to jen proto, že teď spíše popojíždíme po městě. Na podzim ale budeme kupovat kvalitní, třeba od Britaxu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
27.3.11 18:53

Máme Jané a spokojenost největší! Model je z roku 2008, takže korbička je větší než teď ty nové, varianta Slalom Pro- což je trojkolka. Člověk se s tím musí trochu naučit jezdit a pak už by neměnil :). Autosedačku máme také Jané, takže když jedem třeba na nákup, stačí vzít jen podvozek, což mi přijde praktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
27.3.11 19:16

Ja mam Jane, X-L bych nechtela jednak vzhledem k puvodu a jednak k velikosti korby. Vsechny mi pripadaji velmi male. Mam Jane Slalom Pro 2007, korba velka, mame už přes 70cm a stale se krasne vejdeme. Mam i autosedacku Jane a dalsi budem kupovat asi Romera.
Pokud bych kupovala trojkombinaci, tak takovou, kde je autosedacka kvalitni, coz u levnejsich kocarku neni.
Maxi Cosi jsou opravdu dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
27.3.11 20:37

Teda nevím kolik měla korba v roce 2007, ale co já vím tak snad má vnitřní rozměr 78 a X-lander 77 cm :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
27.3.11 22:15

myslím že majitelky Jané budou psát že je lepší Jané a majitelky X-landeru že je lepší Xlander.
Měla jsem Jané a neměnila bych, ale: na X-lander jsem neslyšela jediné křivé slovo. Země původu jak tu někdo zmínil už dneska nic neznamená. A oni se Poláci neskutečně zlepšují - berou si příklad z renomovaných výrobců. Letošní kolekce X-landeru mi přijde velmi povedená. Má praktickou stříšku.
Záleží, co od kočárku očekáváš. Já jsem polskou trojkombinaci á la trojkolka, jednou jsem si u kamarádky povozila Jané a bylo rozhodnuto. Miluju jeho ovladatelnost, která ale někomu vůbec nevyhovuje. Zdá se vratký, nestabilní. Plus je váha a skladnost. Vzhledově se mi líbí víc než Xlander ale rozhoduješ se ty ;-)
A peníze - to je taky jasný požadavek. Ne každý dá 20.000 za kočárek. Maxi Cosi i Strata jsou jedněmi z nejlepších sedaček. Korbičky nemají skoro žádný rozdíl co do velikosti. Akorát když už, tak bych sáhla po Jané 2007,2008 - korbičky (byly větší a taky měly lepší uchycení madla, 2009 nic moc) a sporťák 2009: upravena brzda, aby nepadala (starší kolekce dělaly), Reverse zatím reference nic moc. Autosedačku asi nejlépe 2010 nebo 2011 - jsou prostorově větší a vymakanější.
Tak -šťastnou ruku při výběru ;-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
27.3.11 23:50

Ahojky tak my máme jané slalom pro 2011 limitovanou edici a jsem naprosto spokojena. Prvni kocarek byl z kolekce 2009 ale koupili jsme 2011, je o neco lepsi. KOrba z limitovane letosni kolekce Jané je prostorve stejne jako kol. 2007. Zadni kola jsou odpruzena takze mi to s malou nedrnca ani v terénu. Ovladatelnost je na jedničku , neměnila bych. Potahu kočárku jsou pratelné a od jine maminky jsem slyšela že se barva nesepere a nevyšisuji. Pří dešti ani nepoužvame plastenku, kočárek nepromokne a kapky krasne stekaji dolu :) ( Zatim máme ale uzavrenou korbičku , na sportak plastenka bude potřeba :) ) ted nevim jestli mi X. lander kot. brzdu? my ji u Jané máme a to je pro me plus kdyz kocarek nalozim poradnym nakupem tak je dost težky ze strmych kopcu a to si brzdou hodne pomuzu. Sportak se mi zda take dost prostornej oproti treba lonske kolekci, to mi Jané prislo strasne uzoucky jak korba tak sportak. S autosedackou jsem moc spokojena, mela by patřit take k jednim z tech nejbezpecnejsich - drive jsme meli autosedajdu r. 2007 ted mame 2011 v kombinaci s kocarkem a je o mnoho prostornejsi nez predchozi. Dalsi plus jak uz tu bylo psáno - treba nekam jedeme a cvakneme autosedacku na podvozek, nemusime brat korbu.

Kamaradka ma X a je take spokojena.

al je to každeho názor, lazeží co se ti líbí a jaky vlastnosti kočárku potřebujes :)

Mě se také líbí víc jane než X. A duvod proc jsem nechtela ja X je taky ze u nas ho tu ma snad kazdy.. jane je sice taky casty kočarek ale ne tolik jako X. Taky je jané dražší nez X.

Nejlepsi sjet do nejake prodejny a oba ozkouset, podivat se ,.poptat se prodejce…hodně stesí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
28.3.11 20:35

Děkuji všem za názory:D no tak mám stále dilema, ale opravdu lepší vidět a vyzkoušet, na netu je sice některý hezký, dost jsem taky slyšela chválu na concord, přijde mi podobný JANE:) no nevím nevím, vždy se pro nějaký rozhodnu, pak zase najdu něco negativního, ale asi vše má své pro a proti! Každopádně ještě jednou díky, aspoň jsem si ujasnila, že je asi lepší dvojkombinace a sedačka zvlášť, pokud vím, tak jsou i nějaké autosedačky, které se dají přidělat na podvozek, aby se nemusela tahat korbička, no zatím mám čas, tak budu googlovat:DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
29.3.11 13:03

ja jsem teda poridila concord fusion, korbicku mam od jane a autosedacku planuju Maxi cosi, prave na concord delaji adaptery pro maxi cosi, tak parada :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8852
29.3.11 18:20

máme xlander 2011 a je dost velky, a super. ale jak už tu někdo psal kdo má xlander bude psát že je lepší on a naopak.nejlepší je vyzkoušet a co bude vyhovovat tobě. jinak korby jsou skoro stejně velký :-).sedačku,ale už tu větší budeme kupovat romera. jinak dobrý vajíčko je opravdu maxi cosi

Příspěvek upraven 05.04.11 v 21:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
4.4.11 23:31

taky mám doma X-Lander a jsem z něj nadšená taky má tu možnost přidělání autosedačky na podvozek pomocí adaptérů a mě se prostě líbí i vzhledově a jak už tady taky padlo tak má dost prostoru tzn.77cm do šířky a sportˇák má taky dost prostoru kupovala jsem ho původně pro kamarádku ale protože mě trošku podrazila tak mi zůstal a jsem ráda, protože teď plánuju miminko a odpadla mi starost o kočárek a to je docela velká částka v dnešní době!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí