Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte,
měla bych na Vás velkou prosbu. Konečně jsem se dopídila ke kočárku, který splňuje zhruba všechno, co jsem chtěla - tedy otočná kolečka + jedna výměnná neotočná a přehazovací rukojeť. Byli jsme ještě obkouknout konkurenci a vesměs mě všechny prodavačky zrazovaly od přehazovací rukojeti a otočných kol. Máte prosím někdo zkušenost (ať už s F6 nebo s jiným podobným), jak to funguje, když přehodíte rukojeť a menší otočná kola (byť zaaretovaná) máte vzadu?
Zvažuju ještě Gesslein Future (ten má to samý, jen bez přehaz. rukojeti). Gessleinu už se ale asi nevzdam - je to láska na 1. i 2. pohled
Byť je cena řádově o 5 tis. víc, než jsme si původně představovali.
Uvítam jakýkoliv postřehy ohledně Gessleinu.
Máte zkušenost s Gesslein F6?
Přidejte zkušenost s Gesslein F6Já mám Gesslein Future a jsem s ním spokojená hodně, je to můj devátý kočár a je opravdu jeden z nejlepších.
Přehazovací rukojeť nemá, ale už jsem takto viděla jezdit Teutonii a nezdálo se, že by to majitelce nějak vadilo. Podle mě je to o zvyku a kdyby ti to nevyhovovalo, tak kolečka zaaretuješ a je po problému. ![]()
devátý kočár.-)) za jakou dobu?
a nestačila by ti jen, sedačka otočná po obou směrech?
Na F6 jsme se zrovna dneska byli koukat a take jsem se do ni zamilovala…
Je u nej super, ze prave jde jak otocit rukojet, tak i prehodit cela sedacka. Takze bych to videla tak, ze kdyz na tom kocarku budou ty velky neotaceci kola, tak vklidku jenom prendas rukojet. A kdyz tam budes mit ty otaceci, a pojedes po terenu, kde ti budou vadit (kdyz nebudou vpředu), tak prehodis tu korbicku naopak..
Nebo se pletu? Je tu nekdo zkusenejsi?
Ale asi se pro nej rozhodneme… Nejak jako jedinej splnuje vsechny moje pozadavky…Krome ceny teda, ale co se da delat… ![]()
Z obrázků mě taky zaujal, ale bohužel ho prodávají jen v Čechách. Nevíte náhodou někdo, jestli se prodávají i někde na Moravě? Než ho koupím, chtěla bych si ho nejdřív obkouknout naživo.
My už jsme ho objednali - nejlevnější přes net jsem našla na www.ffi-kocarky.cz. Koukněte, případně můžu později napsat zkušenosti. Zatím máme zaplacenou zálohu a čekáme ![]()
Zdravím,
tak kočárek máme doma. Můžu jen vychválit paní Buškovou z http://www.ffi-kocarky.cz/. Skvělej přístup, jeli jsme si pro něj osobně. Paní nám ho celej předvedla a poradila.
Je fakt krásnej, i když má spoustu funkcí, tak se jednoduše ovládá - fakt promakanej.
MOC DOPORUČUJU. Snad až „vjedeme“ v listopadu do provozu, budu mít stejný pocity.
Ráda bych se zeptala na kočárek Gesslein F6 2010. Zajímalo by mě, jestli je ta ruční brzdavhodná na přibržďování při jízdě z kopce. Bydlím v kopci ve městě a nerada bych za kočárkem „vlála“. Bylo mi ale řečeno, že tahle ruční brzda je jen na zajištění při zastavení. Je to pravda? ![]()
Předem moc děkuji za odpověď.
Terka
holky byla jsem si prohlídnout pořádně a svědomitě tento kočárek v Pardubicích
kdyby jste některá chtěla něco vědět, tak se ptejte, konečně vím všechno , co jsem vědět chtěla
a hlavně jsem ho viděla naživo a pořádně:-) a zkusila jsem si s ním jezdit atd.
tak se ptejte
papa ![]()
p.s. já jsem se po úmorných a dlouhých měsících a vyzkoušení různých kočárků mutsy, teutonie , I coo
rozhodla jednoznačně pro tento a vede na plné čáře..
důvodů hned několik ![]()
mám…a ve sklepě, urvala se mi rukojeť v kloubu. Pardubice mi pomoct nedokázali, páč je koupenej v Rakousku a je po záruce, Plzeň mi shání tento náhradní díl, ale komunikace katastrofa.
Ale je dobrý, masivní, trochu těžší, ale pro dítě prostorný
Jo, jen jeden velký nedostatek…Byl khaku barvy s růžovou, po roce vybledl na světlounko zelenou, a vnitřek také. Takže 100% stálost barev nezaručena.
tak já mám dotaz, ty přední plastový kolečka nehrkají po dlažbě? A pak se chci zeptat na šířku sporťáku. A jsou lepší vepředu ty kolečka jednoduchý nebo zdvojený, jaký je vlastně pak mezi jízdními vlastnostmi rozdíl. Děkuji ![]()
Ahoj, tak já ho mám už něco přes rok a maximální spokojenost. Skoro celý rok jsem jezdila jen s velkými koly vepředu a vůbec mi ta malá natáčecí nechyběla (malá zdvojená kolečka nemám, kočár jsem kupovala v Německu a tam k němu byla jen jednoduchá malá kola). Ta velká kola, to je jedna „náprava“ a na tom jsou obě kola. Malá kolečka jsou otočná a dávají se každé zvlášť. Zacvaknou se. Jdou i zaaretovat. Mně při jízdě nehrkají, ale zatím jsem jela jen po klasických starých chodnících (čtvercová větší dlažba) a po normální zámkovce.
Barva je i po roce - denně dvakrát venku za každého počasí - pořád stejná.
Jo a kolečka nejsou plastová. Je to taková zvláštní guma, nejsou nafukovací, ale pěnová pryžová nebo jak to popsat.
Jo a jen drobné upozornění - přesto, že se všude uvádí, že kočár má ruční brzdu, tak to není ruční brzda, jak je chápáno normálně - třeba pro přibržďování na brusle a tak. Je to normální brzda, akorát se nemusí nic sešlapávat, ale tím přepnutím ruční brzdy na rukojeti, se zaaretují zadní kola. Nejde tedy přibržďovat.
já mám kočár Mutsy a trošku si totiž pohrávám s myšlenkou, že ho střelíme a půjdeme do Gessleinu, protože u Mutsy mi začíná strašně moc věcí chybět. Akorát blbé je, že se ty kočáry nedají nikde moc obhlídnout a cestovat s prckem skoro 2 hodiny tam a zpět jen kvůli prohlídce kočáru se nám moc nechce.