Kočárek Gesslein F6

Máte zkušenost s Gesslein F6?

Přidejte zkušenost s Gesslein F6
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1212
22.3.11 20:52

Koukala jsem odkud jsi :-) Že bych klidně předvedla. Ale Vyškov je fakt daleko…
Mně zatím plně vyhovuje. Je pravda, že je těžší, ale zas mi přijde hodně stabilní, jezdím i po polňačkách a lesní cesty a v pohodě. Terén zvládá fakt dobře (s těmi velkými koly).
Nad Mutsym jsem taky chvilku váhala, ale nakonec šla do F6. A jestli se můžu zeptat, co ti na něm vadí? Já zas zvažovala, že u druhýho bych šla právě do kočárku Mutsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
22.3.11 21:04

vadí mi na něm čím dál tím víc věcí. Tak třeba nánožník je naprosto k ničemu, žádná věc od Mutsy na kočáru nesedí, když je sportovní sedačka po směru jízdy, pláštěnka, nánožník, nic. Mutsy mi přijde, že kromě velkého nákupního koše a pěkného vzhledu nemá vůbec nic navíc. Třeba u Gessleinu se mi líbí i to, že v létě můžeš odepnout část boudičky a je tam ta síťka a kočárek větrá, polohování sporťáku až do lehu, přehazovací rukojeť (malej je velkej cíťa na sluníčko), dobře řešené sluneční stříšky, pérování, nánožník co chrání dítě před větrem, no a samozřejmě ta univerzálnost koleček, jsou to vlastně dva kočáry v jednom. Nic z toho Mutsyna nemá. Navíc u Mutsy je sice u sporťáku dvojí nastavení sedu (pro malé a větší děti), ale když se nastaví sedačka pro prcka do polohy „small“, tak když se dá do lehu, tak se tam udělá takový hrb, co děcko nutně musí tlačit do zad. Holky to řeší nějakým podložením molitanem, ale to mi přijde, že tak drahý kočár by měl být trošku vymakanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
22.3.11 21:42

Teda 8-o Když to vidím takhle vypsaný, tak zůstávám u Gessleinu :-) Já to vlastně beru všechno už jako samozřejmost, ale je dobře, že jsem si zas uvědomila, jak je tenhle kočár vymakanej. Ta síťka a sporťák až do úplnýho lehu jsou fakt super. Přehazovací rukojeť využívám hodně, akorát teď trochu bojuju - jak jsem dala ty otočný kolečka dopředu a pak přehodím rukojeť (taky mám veeelkýho cíťu :-)), tak jsou ty otočný kolečka ne vepředu, ale vzadu u mě a já s tím neumím. Pořád vlaju po chodníku zprava doleva a zpět :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
22.3.11 21:45

Ale slunečník stejně budem muset použít. Prckovi je skoro 13 měsíců a už chce, kromě spaní, jen sedět v tom úplně přímým sedu a když se bouda zavře, aby na něj nesvítilo sluníčko, tak řve, že nevidí do stran. Takže slunečník stejně budu muset dát a mít boudu odklopenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.3.11 17:20

no, my máme první mimčo, takže když jsem vybírala kočár, tak jsem vlastně ani pořádně nevěděla co mám chtít, pouze takové ty základní věci a hodně jsme dali na vzhled. Teď s odstupem času už vzhled jde pomalu stranou a převládá praktičnost. My jsme i na zimu přikupovali obyčejnou klasiku houpací kočár, protože v Mutsyně mi malý nevydržel, jak tam byl ve fusaku namačkaný. V Maritě chrněl jako nemluvně. Akorát mě s…, že jsme do Mutsyny narvaly takový prachy :roll: . No, vidím to, že časem půjde z domu a pořídíme sporťák od Gessleinu. A můžu se zeptat, jak je široký sporťák? A jakou máte barvu? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
23.3.11 18:31

Ahoj, taky uvažuju nad tímhle kočárem, protože potřebujem kočár do terénu. Píšete, že je ale těžší, kolik asi?? Taky mě zajímá, jak je skladný, jestli je problém ho dát do auta.Štve mě, že je prodejna až v Pardubicích, takže vlastně nemám možnost ho někde vidět a odzkoušet

• Citovat
  • Upravit
1212
23.3.11 19:36

Prodávají ho i v Plzni, v Superbaby. Oficiální váha je 15 kg. Což asi fakt mít bude. Lehký zrovna není, ale zas je stabilní. Mám ho taky hlavně kvůli terénu a holt jsem musela slevit z požadavku na váhu. Já mám Renault Scenic a vejde se mi tam bez problémů. Ale je fakt, že kufr auta nemá takovou tu hranu, takže kočár zvednu, položím jednou stranou kolečka na dno kufru a kočár dovnitř zasunu. Do Octavie combi taky v pohodě, ale tam se mi blbě vyndavá, tam je ta váha už znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
23.3.11 20:21

Jeste je prodavaj v http://www.eshopbaby.cz/, kamennou prodejnu maj v Praze na Chodove. Ale nevedi tam o nem tolik jako v Pardubicich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Magda26
1.4.11 13:58

Eshopbaby

Byla jsem kvůli F6 v Padubicích i v Eshopbaby a do těch Pardubic se určo vyplatí zajet, pokud má někdo o tenhle kočár fakt zájem.
Na Chodov jsme jeli nejdříve a musím říct, že se nám tam sice celkem věnovali, ale F6 tam měli k vidění jen jeden a ten už byl notně rozhrkaný (rukojeť i to pérování - vlastně to tam na nás působilo, jako kdyby to odpružení vůbec nefungovalo…), což dost zkreslilo náš dojem, i když i tam prodavač tenhle kočárek vyloženě chválil. Výhoda ale byla, že Eshopbaby prodává i kočárky jiných značek, takže názor prodavače byl relativně objektivní a hlavně jsme sami mohli různé kočárky mezi sebou přímo porovnat.
Naproti tomu v Pardubicích mají jenom modelů F6 k vidění minimálně 20, takže všechno se dá vyzkoušet na více kočárcích. Strávili jsme tam víc než dvě hodiny - opravdu se tam zákazníkům věnují a všechno ochotně vysvětlí a předvedou, včetně veškerého příslušenství. Ale prodávají prakticky jen Gesslein, takže podle toho taky ten výklad vypadal… Proto doporučuju vyrazit i na Chodov, za tu objektivitu to stojí.
Osobně jsem z F6 naprosto nadšená a váhám s ním už jenom kvůli té ruční brzdě (že není možné s ní přibržďovat) - jako jediná alternativa se mi jeví Hartan Topline X, který tu brzdu má, ale už podle fotek a popisků na netu se mi nezdá tak dobrý jako Gesslein. Neměla jste / nemáte teď některá stejné dilema? Hartan je totiž taky celkem těžké někde vidět :-(

• Citovat
  • Upravit
JendaV
16.4.11 18:05

Gesslein F6

Milé dámy a maminky, Gesslein F6 mi byl představen jako hotová věc a diskuze byla odmítnuta. Jeli jsme se podívat do Plzně a ten kočárek mě fakt oslovil. Nevnímám takové detaily jako vy a má drahá polovička, ale z mého pohledu: cenově je to sice raketa, ale 3 roky záruka, servis - zapůjčení náhradního podvozku… Kočárek jsme si vyzkoušeli také u známých a už se na něj moc těšíme. Nakonec jsem mohl alespoň zvolit barevnou kombinaci… :)

• Citovat
  • Upravit
3116
16.4.11 19:51
MMartina1 píše:
no, my máme první mimčo, takže když jsem vybírala kočár, tak jsem vlastně ani pořádně nevěděla co mám chtít, pouze takové ty základní věci a hodně jsme dali na vzhled. Teď s odstupem času už vzhled jde pomalu stranou a převládá praktičnost. My jsme i na zimu přikupovali obyčejnou klasiku houpací kočár, protože v Mutsyně mi malý nevydržel, jak tam byl ve fusaku namačkaný. V Maritě chrněl jako nemluvně. Akorát mě s…, že jsme do Mutsyny narvaly takový prachy :roll: . No, vidím to, že časem půjde z domu a pořídíme sporťák od Gessleinu. A můžu se zeptat, jak je široký sporťák? A jakou máte barvu? :-)

Ahoj, zmiňuješ všecky tři kočárky, ketré se mi líbí…Mutsy pro mě byl vítěz, Marita se mi moc líbila jako klasika s velkou korbou, ale už ne jako sportovní sedačka…teď okukuju Gesslein. Chtěla jsem se Tě zeptat Mutsy x Marita - který bys zvolila, když bys měla vzít jen jeden z nich?
Gesslein je nádherně praktický, jen ta cena :roll: a ještě se mi moc nelíbí vložné tašky - ten kočár pak vypadá tak prazvláštně a mému oku né moc líbivě… Máte někdo zkušenost s hlubokou korbou na Gesslein? Je prostorná?
Dík moc za postřehy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
16.4.11 20:28

jo, tak to je otázka. Důležitý by pro mě ještě bylo, kdy se mi narodí miminko. Protože, kdybych měla znovu letní, tak si koupím jako první hlubokej kočár Maritu a pak bych si koupila ojetou Mutsy jako sporťák. Je jich na trhu v dobrém stavu z druhé ruky vážně hodně a skoro si myslím, že se nevyplatí investovat do nové.
Ale já už bych si příště asi koupila toho Gessleina. I když s ním nemám zkušenosti, možná bych taky časem nadávala.
A ještě, Marita je určitě pohodlný kočárek pro miminko, ale hůř pro maminu. Za to Mutsy je fantasticky ovladatelnej kočár. Dneska jsme byli v ZOO s Mutsynou, malýho jsme nesla v náručí a jednou rukou řídila Mutsynu, to by u Marity nešlo. Nehledě k tomu, že ten sporťák u Marity se mi vůbec nezamlouvá, a to nejenom vzhledově. A samotné zpracování kočáru :nevim: , je to prostě polák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
16.4.11 20:42

Tak jsi mi potvrdila to co jsem tak trošku tušila. Mutsyny se mi líbí moc, měla jsem možnost zkusit s i poježdění, které bylo super. Asi bych byla ráda, když by kočár šel ovládat jenou rukou jako Mutsy. Teď je otázka, jestli ještě přidat penízky a koupit Gesslein a nebo Mutsy - na ten jsem slyšela málo mínusů, ale ty, které píšeš ty, mi připadají vcelku závažné - moc Ti děkuju za názor. Asi budu muset někam vyrazit omrknout ještě Gesslein…
A ještě - nemáte někdo zkušenost s nákupem Gessleinu v německu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
16.4.11 20:56

zajdi na diskusi Mutsy, kdo tam prudí jsem jenom já :lol: , zkus pročíst, pozeptat se, ještě záleží co máš namyšlené za podvozek. Třeba já na Mutsynu nadávám, ale kámoška má I´coo Peak 4, taky drahej kočár, a to mi přijde, že ta moje Mutsyna je lepší. Ono asi ideál neexistuje. Já jsem zvědavá na ten Gesslein. Zatím jsem na něj nečetla jediné negativum, ale ono jich zase tolik nejezdí. Takže uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
16.4.11 21:05

podvozek myslím Udban rider - celkově chci určitě čtyřkolku a dvoustopou…do sněhu a terénu podle mě nejlepší…což splňuje jak Mutsy tak Gesslein (i Marita…ale tu jsem posunula do pozadí) jdu kouknou do té diskuze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí