Kočička v bytě s terasou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2331
31.8.15 10:09

Určitě terasu zasíťovat. Známý mají balkon, kočku si brali jako kotě - venkovní. Nevadí jí, že je doma, ale ráda chytá ptáčky, dopadla tak, že takhle skočila po ptáčkovi a spadla z balkona. Naštěstí nějak šikovně, nic se jí nestalo a nechala se dole chytit. Jinak je to jedno, jestli kočku bytovou nebo venkovní, každá může skončit na zemi… I tchýnin briták rád leze do okna, ale bydlí v přízemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
31.8.15 10:12

@Tinviel V Brně funguje OS Brněnský Max, ale ten funguje na principu domácích depozit, takže kočky jsou sice volné k adopci, ale „pro zatím“ u někoho v bytě (i když mají jen jedno větší depozitum v Bučovicích) - takže je asi nejlepší vyhlédnout si konkrétní kočičku na netu a pak se domluvit s depozitem, kdy tam můžete přijít ****@seznam.cz.

(Nemusíte se bát, že by vám někdo kočku nutil, oni je sice chtějí udat, ale ne za každou cenu). Paní Maňasovou sice osobně neznám, ale jsem si jista, že vám poskytne dost relevantních informací a svoje svěřence bude znát.

Editováno adminem 31.8.2015 10:25 - odstranění odkazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.8.15 10:13

Sousedi o dva byty dal maji kocku a ta k nam chodi na terasu po rimsach. po pravde me to fakt rozciluje, a hodne, ale prozatim na ni zadna zabrana nefungovala. takze to zabezpeceni fakt neni jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.8.15 10:22

My máme takového bytového ňoumu, na terasku zatím nechodí - nechodíme tam ani my, není dodělané zábradlí :D
A ve dveřích a víceméně všech oknech máme sítě proti hmyzu, takže větrám a on nezdrhne (ne, že by chtěl…).

• Zasíťování oken stejně vyřešit musíte. Ventilačkou kočka klidně zdrhne a v horším případě se tam zasekne/uškrtí.

Takže větrat „celým oknem“ a mít tam síť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
31.8.15 11:09

Máme na oknech i na dveřích na balkon sítě proti hmyzu. Naše britka tím rozhodně neproleze a větrat můžeme celý den. Do ventilačky kvůli své povaze ani nezkoušela vlézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.8.15 12:02

@Tinviel pořídila bych kotě britky, nemívají nutkavou potřebu všechno lovit, courat a td… když pořídíte normální venkovní kočku, tak buď zdrhne, nebo se přizabije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.8.15 12:04

@Kaac mě do ventilačky jendou zkusila, když se mrkouskala, ale jak byla obří, zůstal tam s narvanou hlavou venku a tělem doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.8.15 12:04

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
31.8.15 12:23

@Krrysa Naše je vykastrovaná a tak nemá žádné nutkání :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.8.15 13:07
@Krrysa píše:
@Kaac mě do ventilačky jendou zkusila, když se mrkouskala, ale jak byla obří, zůstal tam s narvanou hlavou venku a tělem doma :mrgreen:

A teď si představ, že by tam byla 8h, než by někdo přišel z práce (nemyslím konkrétní vaši kočku). Ty ventilačky jsou fakt nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.8.15 13:12

@Kaac tahle vykastrovaná nebyla, za ty hříšný prachy co stála, jsem chtěla alepoň jedny pp koťata :mrgreen:
@Pipet no,asi by byla naprdlá.. těžko říct, jestli by se tam zvládla udusit, každopádně ventilačku nechávám, jen když jsme doma…jelikož mám i vypatlanou čubu z útulku, která má jako největší hobby se dostat ven, pokud je doma sama, tak ventilačka by jí přišla jako bezvadná šance… stejně, jako když jsem u tchýně vyzvedávala děti a nechala jsem jí v autě na zahradě… usoudila že tech 10 cm, co je stažený okýnko, stačí bohatě k otmu, a by se prodrala ven ( je to kříženka pitbula(,,, :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
31.8.15 13:22

@Krrysa Ano, zvládla by se tam udusit.

Sada bočních a horní krytky na větračku stojí asi 200 Kč, instalace je velmi jednoduchá. On ten risk za to nestojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.8.15 13:51

@Damm nebo by se taky zvládla vysvobodit, šlo je o to, zvednout hlavu, v podstatě mi ani nepřišlo, že jak yb se tam mohla ududsit, byla zašprajclá a nemohla ni tam, ani tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
31.8.15 14:47

Mám modrou britku a ta chodí na balkón. Jelikož je to „pohodlná dáma“,tak nikam nešplhá a neutíká. Ale pořídila jsem kotě obyčejné kočky z vedlejší vesnice… Šplhá po sítích v okně, skáče na linku a skáče z balkónu. Takže britku šupnu na balkón, když si mňoukne a ta obyč tam má zákaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
31.8.15 21:54

Asi záleží na kočce. Za mě bych ji na terasu prozatím nepouštěla, když není bezpečná. Jakkoli, určitě bych do kočky šla, je plno koček, co bude vděčných za byt (ač s omezením).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný