Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, prosím o radu. Témat je tu spoustu, ale jedná se o takovou hurá akci, že nemám moc času tady všechno pročítat. K věci. Mám možnost získat britského modrého kocourka s papíry. Je mu devět měsíců. Rodina se ho snaží udat z důvodu objevení alergie u dítěte. Doma už jednu osmiletou kočičku mám. Myslíte, že se snesou? A obecně, jací jsou kocouři? Děkuju
Ahoj, měla jsem doma desetiletého kocourka a k němu jsme si pořídili kočičku od znémého, který se stěhoval do paneláku a číču nechtěl, aby se netrápila. Náš kocour jí přijal úplně bez problému, ona se taky nenechala dlouho pobízet. Během pár dní si spolu hráli a stli se z nich kámoši. Kocoura mám dodneška, je mu už 19 let, kočička už bohužel ne dva roky.
Na dotaz, jací jsou kocouři-no, za mě můžu s klidem říct, že je v pohodě, je tulivej, hodnej, nic nezničí, je teda kastrovaný od dvou let, možná je to i tím
ale je fakt zlatíčko. Dokonce semnou spinká ![]()
Ahoj, připrav se na to, že jim to bude chvíli trvat, třeba i pár týdnů a měsíců. Zkus kouknout na kocky-online.cz, mají tam docela zajímavé články. Úplně nejlepší postup je, když je nový přírůstek tak cca týden sám v jedné místnosti, aby si postupně zvykali. Je kastrovaný? Pokud ne, počítej s tím, že brzy začne značkovat. A kočička? Aby ji případně nestihl nakrýt.
Kočička kastrovaná je, kocour zatím ne.Je mu devět měsíců a prý se u kocourků čeká do roka věku s kastrací, tak to nevím. S kocourama zkušenosti nemám. To si zjistím, nebo jestli tohle taky někdo nevíte jak to je. Jinak do budoucna bych ho asi vykastrovat nechala.
@Turante Jinak nechat je odděleně by nebyl problém. Ona naše kočka spala i se dvěma psy na jednom křesle, takže si taky maslím že by si na sebe časem zvykly.
Ono nebude asi záležet až tak na nově příchozím, spíš na paní domácí a tu znáš nejlíp sama…
obecně kocouři (máme briťáky dva, modrého a krémového mramoráka, oba kastráti) jsou dost pohodáři a takoví pantátové, nastěhovala se sem nedávno obyč. domácí kočička (je teda jako venkovní, resp. polovenkovní, na noc většinou doma, přes den běhá venku) a seznámení takové, že modrý na ni přes dveře dělal strašný dryje, ježil se, vrčel a syčel, ale stačilo asi třikrát mu ji takto ukázal a už dobrý. Mramorák si jí vůbec nevšímá, naprosto, jakoby byla vzduch. Oba mají společné, že se nechtějí chovat (na klíně hladit jo, ale ne tahat), jinak jsou ale úplně rozdílní…jeden nepraktický filozof, posera a mlsoun, druhý rozmazlený mimino (i přes svých 11 let), který má pro strach uděláno a k životu mu stačí miska granulí denně a hodně pozornosti.
Příspěvek upraven 07.03.13 v 08:40
Švagrová má britského kocoura a ten na sobě nechá dříví štípat. Neožene se ani po malém dítěti, které mu devastuje kožich ![]()
Tak my mame taky britaka a jako jo, vetsinou je pohodar… Ale obcas ho chytne lovecky pud a lita po byte jak prastenej a nema cit…ve hre me klidne kousne, sekne… A kdyz si ho nevsimam, chodi za mnou a kouse me do lytek… Ale jinak je to mazel a zavislak… S ostatnima kockama by se rad kamaradil, ale boji sei vlastniho stinu.:)))
Jéžiš holky, jestli to klapne a ještě ho nestačily udat, tak se moc těším. Moc vám děkuju
Ahoj, my to měli dvakrát, dospělá kočka a malý kocourek, a naopak velký kocour a maličká kočička, v prvním případě na sebe syčeli asi půl roku, v druhém případě asi jen 14 dní.
Jestli kocourek už není malé koťátko, tak může mít dospělá lejdy problém že ji bude ohrožovat v jejím teritoriu (nevychová si ho jako malého cvrčka ale budou se rvát nebo prskat aby si ukázali kdo je tu pánem). Taky je otázka jestli jsou bytoví nebo i chodí ven. Jestli budou v jednom bytě tak je třecích ploch víc než když se můžou vyběhat a přijít do kontaktu s dalšíma zvířatama.
Tak chvilku jim to bude trvat nez si na sebe zvyknou, jinak bych kocoura nechala byt a uvidis po roce jak bude znackovat nebo ne a potom vykastrovat, ja osobne mela perskyho a neznackoval vubec, pokud ma papiry ho muzes nechat kryt za penize nebo kote,
Záleží hlavně na povaze tvé kočičky. Protože kocour bude nově příchozí, on se nebude snažit výřit vlny (navíc kocour a kočka se obvykle snáší dobře). Ale je to kotě, bude si chtít hrát, tak to bys mohla zkusit odhadnout ty, jak na to tvoje kočička bude reagovat. Dopředu je to sázka do loterie, ale je mnohem pravděpodobnější, že si rozumnět budou, než že vznikne neřešitelná situace. Zvykání může být v pohodě, ale taky může pár týdnů trvat. Nedělejte nic násilně (společné krmení, ukazování jednoho druhému..) a bude to v pohodě. Kocouři jsou skvělí, já si s nimi rozumím víc než s kočkami ![]()
@KadleckaS píše:
Holky, prosím o radu. Témat je tu spoustu, ale jedná se o takovou hurá akci, že nemám moc času tady všechno pročítat. K věci. Mám možnost získat britského modrého kocourka s papíry. Je mu devět měsíců. Rodina se ho snaží udat z důvodu objevení alergie u dítěte. Doma už jednu osmiletou kočičku mám. Myslíte, že se snesou? A obecně, jací jsou kocouři? Děkuju
My jsme si k dvouleté kočce pořídili půlroční kotě - kocoura. Kočka ho nesnáší dodnes, už pět let. Ignorují se, občas se poperou. Ale spolu se nějak žít naučili.
U kocoura jsme měli problém se značkováním. Jak cítil kočku, tak očůrával doma kde co
museli jsme ho vykastrovat už v 9ti měsících i když veterinář se moc netvářil, ale doma to fakt nešlo…
Máme doma dominantní kočku, chytrou - umí si skočit na kliku a otevřít všechny dveře, taky je dost ukecaná. A ustrašenýho kocoura, plašan, ale hrozně vděčný, nikdy nekousl, neškrábl, takový plyšák na mazlení.
@KadleckaS
Ahoj, k 12 letému Mopsíkovi jsem si pořídila perského kocoura. První seznámení byl šok…kocoura málem ranila mrtvice, ale asi po týdnu to bylo ok. Po 4 měsících jsem si sehnala ještě perskou kočičku a to byl zase šok…vše se ale asi po týdnu srovnalo. Dnes je to nerozlučné trio, kočky vyhodí psa z pelechu a válí se tam oni. Je to paráda že se takhle kamarádí…dokonce se navštěvují i v miskách na jídlo. Nikomu to vůbec nevadí. Ted jsem se rozhodla, že jim ještě v létě pořídím velkého Amaznského papouška. To bude teprve mazec…jo a jinak ted momentálně jsem v 37 tt…takže ještě mimino…ničeho se neboj a hlavě je neodděluj…ani si na sebe zvyknou
@KadleckaS Myslím, že by se dal vykastrovat už teď, ale když to zvládnete později, taky dobře ![]()
Tak kocour je doma, ve čtvrtek ho ještě původní rodina nechala vykastrovat. Začal jim značkovat. U nás zatím nic nevymňoukl, vůbec o něm nevíme. Je velikej, krásnej, není to žádný divočák. Jen mi holky poraďte, koupila jsem kryté wc, bez pachového filtru a zatím obyč kočkolit, ale je to cítit. Záchod čistím několikrát za den. Nevíte o nějakém dobrém?