Kočka a alergie

107
7.1.18 21:08

Kočka a alerige

Ahoj všem. Rozhodla jsem se napsat takovou prosbu. Je to pro mě dost intimní a dost těžké. Možná si řeknete, že jsem pako, ale dost mě to zasáhlo.
Takže…zachránili jsme s přítelem a dcerkou na chatě kotě, vzali domu. Tím, že bydlíme v RD i s rodiči a mým bratrem…tak máme kočku více izolovanou. Kočku máme od léta. Před zimou se mýmu bratrovi začala zhoršovat alergie (má alergii snad na všechno kromě zvířecích chlupů!!!). Zhoršuje se to každou zimu. Soužití s rodiči je náročné, matka rozhodla, že alergii má 100% z kočky. Neříkám, že ne, ale kočka s ním téměř nedošla do styku, ani není s ním v patře. Kočka pobývá pouze v pokoji a ložnici. Nicméně hlavní problém je, že jsme ji teda museli dát pryč. Opravujeme barák, kam se snad už konečně na jaře odstěhujeme. Kočička je tam. Každý den za ní jezdíme, jsme tam s ní. Ale mám o ni strach. Nema tam topení, moc mňouká. Potřebuju povzbudit. Mám strach, že to tam do jara nepřežije a srdce by mi puklo, kdybych ji měla dát pryč. Holky, které máte kočičky, napište mi něco pozitivního. A hloupých rad ohledně mých rodičů prosím ne. Každej máme v rodine to svy. Řešila jsem to s nimi, ale jiná cesta nebyla. Děkuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
7.1.18 21:27

At si bratr dojde na alergologii a máte jistotu, ale já na kočky alergii mám a nemusím s ní ani přijít do styku a začnou mi slzet oči a věř, že je to fakt nepříjemný :zed: stačí že je ve stejnym domě jak já
Co jí tam dát nějakou boudu třeba? :) aby se měla kam schovat, nevim, třeba by to šlo i s nějakym vytápěnim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.1.18 21:29

@Laurie jj muž teď bude vyrábět nějakou boudičku i s vytápěním. Je zaměřením elektro, takže to má jako zábavu. Ale spíš psychicky ta číča. Zvládne to? Nebude mě pak do smrti nenávidět že jsem ji opustila? Prvně zachránila a pak opustila…je mi hrozně. A bratr určitě na alergo půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.1.18 21:31
@Lupetto píše:
Ahoj všem. Rozhodla jsem se napsat takovou prosbu. Je to pro mě dost intimní a dost těžké. Možná si řeknete, že jsem pako, ale dost mě to zasáhlo.
Takže…zachránili jsme s přítelem a dcerkou na chatě kotě, vzali domu. Tím, že bydlíme v RD i s rodiči a mým bratrem…tak máme kočku více izolovanou. Kočku máme od léta. Před zimou se mýmu bratrovi začala zhoršovat alergie (má alergii snad na všechno kromě zvířecích chlupů!!!). Zhoršuje se to každou zimu. Soužití s rodiči je náročné, matka rozhodla, že alergii má 100% z kočky. Neříkám, že ne, ale kočka s ním téměř nedošla do styku, ani není s ním v patře. Kočka pobývá pouze v pokoji a ložnici. Nicméně hlavní problém je, že jsme ji teda museli dát pryč. Opravujeme barák, kam se snad už konečně na jaře odstěhujeme. Kočička je tam. Každý den za ní jezdíme, jsme tam s ní. Ale mám o ni strach. Nema tam topení, moc mňouká. Potřebuju povzbudit. Mám strach, že to tam do jara nepřežije a srdce by mi puklo, kdybych ji měla dát pryč. Holky, které máte kočičky, napište mi něco pozitivního. A hloupých rad ohledně mých rodičů prosím ne. Každej máme v rodine to svy. Řešila jsem to s nimi, ale jiná cesta nebyla. Děkuji moc :srdce:

Hele byt tebou pořídila bych kočce další třeba nějakou ochocenou z utulku. Jinak ja mam kočky ve speciálně upravené místnosti ve sklepě. Pres léto mají svůj zahradní domek, ale jsou dvě ve dvou se to lépe táhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107

@Laurie no, právě v pátek ani nemohl brácha odejít z domu do práce jak mu bylo příšerně… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486

Jestli tam jezdíte a krmíte ji, tak tě nenávidět určitě nebude :) je to kočka, ta má lidi na háku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.1.18 21:34

@Laurie no ona je právě taková strašně vděčná. Spinkala se mnou zababušená pod peřinou, všude chodila, hrála si s dcerou, brala ji asi jako další kotě. A teď když odemykame a odcházíme tak mňaučí a mňaučí. Tak je mi z toho smutno, ale vím, že pes by to nesl těžce. Kočka je taková samostatnější, to vím… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.1.18 21:36

@Lucie66 to mě taky napadlo, ale tím, že bych je neměla pod dozorem, tak se bojim, co by tam vyváděly :think:. Jsem spíš psomil než kockomil. Je to moje první, psy jsem měla dva. A jsou to naprosto rozdílné povahy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.1.18 21:38

Leto i zima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.1.18 21:39
@Lupetto píše:
@Lucie66 to mě taky napadlo, ale tím, že bych je neměla pod dozorem, tak se bojim, co by tam vyváděly :think:. Jsem spíš psomil než kockomil. Je to moje první, psy jsem měla dva. A jsou to naprosto rozdílné povahy :hug:

Toho bych se nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.1.18 21:43

@Lucie66 no máš to moc pěkné zařízene :palec:. Takže kdyby tam měla kámošku, tak by jí bylo asi lip…ale abych se z toho pak nezbláznila já. Trošku se ještě bojím. Mám první kočičkua ještě do toho druhou. No nevím. Každopádně moc diky. Uklidnilo mě to. Je to ještě kotě. Podle mě nema ještě ani rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.1.18 21:46
@Lupetto píše:
@Lucie66 no máš to moc pěkné zařízene :palec:. Takže kdyby tam měla kámošku, tak by jí bylo asi lip…ale abych se z toho pak nezbláznila já. Trošku se ještě bojím. Mám první kočičkua ještě do toho druhou. No nevím. Každopádně moc diky. Uklidnilo mě to. Je to ještě kotě. Podle mě nema ještě ani rok.

Ja mam vsechno mozne od hlodavcu po kocky i psi slecny a od vseho nejmene 2 kusy. Nikdy nebyl problém semtam se porvou pro člověka to vypadá skarede, ale nic se nikdy nestane a vše je zase ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.1.18 21:50
@Lucie66 píše:
Ja mam vsechno mozne od hlodavcu po kocky i psi slecny a od vseho nejmene 2 kusy. Nikdy nebyl problém semtam se porvou pro člověka to vypadá skarede, ale nic se nikdy nestane a vše je zase ok

Tak to je teda pěkný ;). Já bych na to všechno asi neměla čas…možná až opravime tu barabiznu.
No, mě šlo ale spíš o to, že byla zvyklá na mě, na lidi, na teplo a teď je tam sama, v zimě. Všude má teda starý deky, kožichy, hračky a jídlo. Tak snad to tam nějak zvládne. Každej den tam jezdíme a jsme tam s ní. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.1.18 21:51
@Lupetto píše:
Tak to je teda pěkný ;). Já bych na to všechno asi neměla čas…možná až opravime tu barabiznu.
No, mě šlo ale spíš o to, že byla zvyklá na mě, na lidi, na teplo a teď je tam sama, v zimě. Všude má teda starý deky, kožichy, hračky a jídlo. Tak snad to tam nějak zvládne. Každej den tam jezdíme a jsme tam s ní. :andel:

Ja te chapu.Ona to zvládne neboj. Zvirata maj šílenou buly žít. Kam se na ně lidi hrabou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.1.18 21:53
@Lucie66 píše:
Ja te chapu.Ona to zvládne neboj. Zvirata maj šílenou buly žít. Kam se na ně lidi hrabou

DEKUJU!! :kytka: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný