Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky vsem. Musim se vypsat nebo mi praskne cevka
mame fenku s utulku, cca 3roky stara. My ji mame 2 roky. V minulosti byla zrejme tyrana. Kamen urazu je venceni, domaci pocuravani a strach snad ze vseho. Uz nevim co s ni mam delat. Jdeme ven na prochazku, vse v pohode ale jakmile se ma nekde treba jen 5 min stat, tak uz knuci, preslapuje. Chodi ven asi 5-6 denne. V mezi case je to venceni na dvore, ale sedne si a cumi nebo bezi domu. Kdyz se s ni jde rano pred ranni smenou tak neni schopna se ani vycurat.
jdeme nekam na navstevu a bereme ji sebou, po pul hodine si sedne, zacne na nas zirat a knourat. Dalsi problem moceni doma. Uz3× nam pocurala sedacku,,durch,, asi 5× svuj pelech. Vcera jsme odjeli jen na nakup, po 2 hodinach jsme prijeli domu a mela komplet procuranej pelech a to byla venku nez jsme odjeli. Dnes jsme byli pryc 3 hodiny, prisli jsme domu a rikam,, super, hodna byla, nic neudelala,, a jen jsem to dorekla, mela pod sebou louzi
sla jsem s ni na dvur tedy a sedla si a cumela.. Uz nevim co s ni, ma vse co potrebuje, teplo, kvalitni granulky, mlsky. Uz ji mam plne zuby, porad jen uklizim, peru pocurane veci, vytiram. Cela domacnost se toci jen kolem ni
foto, jak se pejsek ma skvele
Nemůže prostě,,žít“ venku když máte dvůr, zřídit jí kotec kde by pobývala když nejste doma?
Má separační úzkost. Ani pro ni to není příjemné, fakt. Naučte ji zvládání samoty, jako u štěněte. Hlavně netrestejte za loužičky, bude ještě víc ve stresu, už takhle to je bojavka. Případně zkuste bachovky. Jinak učte odložení, nějaký trochu výcvik, ať ji zaměstnáte hlavu a prohloubíte vztah.
@Nicollka1993 no jo kdo ví co zažila
, ale vadilo by mě to a nejspíš se to nezlepší. Je psychicky mimo, zničená. Asi bych z ní udělala venkovního psa.
@Oplatečka me prijde ze ji to venku taky moc nebavi. Ona hlavne potrebuje lidsky kontakt, je hrozny mazel. Porad chce drbat. Byli jsme na chate celi den v lete a ona zalezla do chalupy, lehka na postel a spala.
@Barbucha3 za louzicky netrestame, pouze ukazeme na misto pocurane a rekneme,,fuuj,, a co myslite tim bachovky? ![]()
Je to labradora, celkově pes, kterému jak se ubližuje má celý život trauma. Ale všechno jde. Potřeba najít dobrého kynologa a začít s ní cvičit. Teď je období, kdy střílelo a střílí ještě plno petard, to jsou pejsci úplně na nervy a nechtějí se venčit. Dáváte jí nějakou odměnu za vybenčení venku? Jakým stylem ji káráte, když se vymočí doma?
Chudáček, myslím, že potřebuje kontakt s Vámi, že to děláte správně, potřebuje se uklidnit. Co veterinář na to? Asi bych ji ven nedávala, i když tě chápu.
A zkoušeli jste se někde odborně poradit, ideálně si najděte cvičák, pokud byla týraná, tak si uvědomte, že si prošla peklem. Jinak u naučených a zažitých zlozvyků trvá 2× tak dlouho zlozvyk odnaučit než byla doba provozování zlozvyku. Ještě bych zkusila návštěvu veterináře, jestli nemá zdravotní problém. Dál mě napadá, zkuste bachovy esence na zmírnění úzkosti. Co máte za granule, některé obsahují moc soli a některým pejskům to nesvědčí.
@Nicollka1993 píše:
@Oplatečka me prijde ze ji to venku taky moc nebavi. Ona hlavne potrebuje lidsky kontakt, je hrozny mazel. Porad chce drbat. Byli jsme na chate celi den v lete a ona zalezla do chalupy, lehka na postel a spala.
No neumím si to představit…my si pořídili v létě štěně a já už brečela zoufalstvím nad vytiranim louži a hlavně ten zapach mě ničil, mám ráda vonavou domacnost…teď už to naštěstí umí
ve tvem případě bych ji fakt vystehovala ven, neříkám vykašlat se na ni…zvykla by si…přece se nebudeš dalších x let takhle ničit…plus tedy porada se zkušeným kynologem..
Příspěvek upraven 07.01.18 v 18:53
@Nicollka1993 Bachovy esence. Mrkněte na internet, míchá je paní Tomanová. Je to přírodní a na zklidnění. Jinak ji vymezte jednu místnost, když půjdete pryč. A trénujte denně několikrát odchody a příchody - žádný velký divadlo, je to normální, takže na vteřinu odejít a hned přijít a nevítat, říct rituál třeba „přijdu“. A postupně prodlužovat. Držím palce:)
Je krasna. Poradila bych se s nejakym chovatelem nebo psim psychologem. Je mlada a stoji za to ji naucit, aby jste byli spokojeni vsichni.
Urcite bych doporucila vycvik. Myslim si, ze jit jen na dvur nestaci, potrebuje prochazku a to par krat denne. Na dvore nevi, co ma delat, tak si sedne a kouka. A teda 5 krat pelech a 3 krat sedacku za dva roky, to neni tak spatny
Mame stene z utulku, za mesic to byla 5 krat pocurana postel.. Zdravotne je ok? Odlouceni bych trenovala postupne, hodina, pak dve, pak tri.. Louzicky odklizet bez slova a bez hubovani, evidentne to ma psychicke.. Venku za curani chvalit a davat odmenu, ale to asi delate ![]()