Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonym_lalalala takže bude sám doma? to přežije, jestli můžete zakryjte okna - žaluzie, závěsy, ať nevidí ta světýlka, proti hluku nic není, on si zas zaleze pod sedačku a až bude klid, tak vyleze - naši kocouři jsou vždy také schovaní pod postelí, ale následky to na ně nemá žádné
@Anonym_lalalala můžeš mu nechat puštěnou televizi, ale stejně asi zaleze. Kdybys to řešila pár dní dopředu, mohla jsi mu dávat nějaké bylinky nebo bachovky na zmírnění stresu a zklidnění. Ale přežil to loni, dá to i letos.
Myslela jsem si, že naši sousedi budou mít letos rozum. Přece jen jsem tornádová oblast. No omyl. Dneska už to tady bouchá. Náš nejstarší 🐈⬛ zažil, přežil tornádo. Ten se teď při bouchání třepe. On je hodně fixovaný na naši nejstarší, takže šel hledat útěchu u ní. Nechala mu otevřenou skříň, aby si tam zalezl. Do skříně se schoval i tehdy. Prostřední 🐈⬛ je ok. A nejmladší tornádová 🐈⬛ zatím spí. Ta nemá ráda vůbec hlasitý zvuk a bouchání.
Nech mu přístup, kde se cítí bezpečně. U nás je to ta skříň. A taky rádi sledují tv. Hlavně nejstarší 🐈⬛. Má rád kreslené pohádky
.
@Kelsey Děkuji, nechám mu otevřený můj pokoj. Tam tráví většinu svého času a je tu v klidu.
Neboj, pokud nemá opravdu nějaké panické ataky, tak to bude všechno v pořádku. Náš kocour se schovává několik hodin i kvůli jiným věcem (jakože je náznak, že bychom mohli někam jet, když se náhodou pohneme) a jeho psychika neutrpěla
Zvířata a obzvlášť kočky si někam zalezou a pak tam většinou i spí.
Naším kočkám v celé rodině to bylo a je fuk.
Jedna polovenkovni se dokonce dožadovala jít v 11 na Silvestra ven, i když už to okolí slušně bouchalo- tak šla.
Nás kocour se taky boji, hodně. Zaleze si k dceram. Psi jsou mnohem víc v pohodě, ti jsou se mnou a tv to útlumi
Musím říct, že když máme zavřené okna, sice nám to střílí kousek od domu, tak kočky ani pes nereagují a normalne kočka leží pod stromkem vyvalena, druhá v sedacím pytli a pes čeká co malý odhodi ![]()
Zavřít okna, zadělat žaluzie/závěsy, nechat otevřené prostory, kde se kočka ráda schovává: skříně, koupelny, pod stoly, do škrabadel, do nějaké boudičky na zemi, pod postel… Zapnout televizi na nějakou solidní hlasitost a živý program (žádný tichoučký dokument), aby fakt byla slyšet a do určité míry utlumila ty náhlé výbuchy.
Pokud to jde, tak třeba zavřít dveře do místnosti, kde ta kočka nechodí a kde jsou ty výbuchy slyšet nejvíc.
Dobrý den, máme doma koucoura a chystáme se s rodinou jít k prarodičům, tudíž tu bude sám a mám o něho strach. Minule se totiž schovával pod sedačku a prostě mu to příjemné nebylo. Má někdo tip?