Kočka - antibiotika

1837
2.12.23 20:41

Kočka - antibiotika

Zdravím,
byl jsem na veterině a kocour dostal kvůli kočičí rýmě.
Zkoušel jsem tu tabletku rozpustit ve vodě a smíchat s kapsičkou, tak přišel k tomu čichl a už nejedl vůbec nic, ani granule.
Dneska jsem zkoušel na menší kousky a přímo vrazit do krku. Najednou mu začala jít pěna od tlamy a po chvilce vše vyzvracel.

Jak tohle děláte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36203
2.12.23 20:51

Otevrit, hodit co nejdal dozadu a zavřít. Ale nase to pak neblila teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
2.12.23 20:58

Chce to opravdu nacpat co nejdál do tlamy až za kořen jazyka a pak ji chvíli držet zavřenou, aby polkl. Pak už ji nevydáví. Taky spousta ATB v tabletách není dobré drtit ani půlit. Ten vnější obal zabraňuje předčasnému rozpuštění v těch částech trávicího traktu, kde se ještě rozpouštět nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
2.12.23 21:22
  • odchytíš kočku
  • položíš si ji na klín na záda
  • trochu si ji loktama usměrníš, aby se moc necukala a nevzpouzela
  • otevřeš kočce tlamičku
  • vhodíš prášek co nejhlouběji do krku
  • držíš jí zavřenou tlamičku, aby to nevyplivla, a trochu ji lechtáš pod krkem, sby polkla
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.12.23 21:26
@Karamba2020 píše:
  • odchytíš kočku
  • otevřeš kočce tlamičku
  • držíš jí zavřenou tlamičku, aby to nevyplivla, a trochu ji lechtáš pod krkem, sby polkla
:palec:

7. vytahneš si tabletu z vlasů

8, vytahneš uraženou kočku zpod gauče, omlouváš se, klečíš na kolenou, slibuješ kočce že " už nikdy, slibuji, lásko"

9: další pokus narvat tabletu do tlamičky

10. vytahuješ si tabletu zpod trika, kočka tě vraždí pohledem…a odchází pyšně středem…

a. t. d. da capo al fine :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
2.12.23 21:28
@Karamba2020 píše:
  • odchytíš kočku
  • otevřeš kočce tlamičku
é, fakt? ty máš kočku bez drápů a neumí se vysmeknout? bod 2?
já to dělám tak, že kočka je na zemi, zakleknu ji a od bodu 3 otevřeš kočce tlamičku pokračuji jako ty, kdybych si ji dala na klín na záda, tak skončím škaredě poškrabaná
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
2.12.23 21:28

Nějaké tablety jsou pěkně hořký, kor když je rozkouskuješ, to bych blila taky, mít to v krku. Naše má ráda paštiku, takže tabletu v ní obalím. Buď ji sežere sama nebo hodím do krku, jak bylo nahoře popsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
2.12.23 21:29
@Borrealis píše: :palec:

8, vytahneš uraženou kočku zpod gauče, omlouváš se, klečíš na kolenou, slibuješ kočce že " už nikdy, slibuji, lásko"

10. vytahuješ si tabletu zpod trika, kočka tě vraždí pohledem…a odchází pyšně středem…

:mrgreen: :potlesk: ANO ANO tak nějak to probíhá,
a ještě poslední bod - naprosto rozplizlou oslintanou a od chlupů ulepenou tabletu házíš do koše a bereš novou

Příspěvek upraven 02.12.23 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
2.12.23 21:29
@Borrealis píše: :palec:

jo :srdce:

dělám ale maximum pro to, aby tyhle fáze nenastaly, protože s tou napůl rozblemcanou tabletkou se pak manipuluje daleko hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
2.12.23 21:31
@stinga píše: é, fakt? ty máš kočku bez drápů a neumí se vysmeknout? bod 2?
já to dělám tak, že kočka je na zemi, zakleknu ji a od bodu 3 otevřeš kočce tlamičku pokračuji jako ty, kdybych si ji dala na klín na záda, tak skončím škaredě poškrabaná

no, dřív jsem ji i balila do ručníku, že koukala jen hlava, ale už tak nějak spolu fungujeme, že to kočička ode mě strpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4179
2.12.23 21:32

Nám dr. Radil dát ATB s troškou nejakyho mazlaveho syru typu Veselá kráva. Das ATB do sýra, mázneš do tlamičky a ona to není schopna vyplyvnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.12.23 21:35
@Karamba2020 píše:
no, dřív jsem ji i balila do ručníku, že koukala jen hlava, ale už tak nějak spolu fungujeme, že to kočička ode mě strpí.

ba ba :palec:

dcera dělá nově, když dává odčervovací tbl z kočky tzv " purrito", kočku zabalí jako burrito, kočka u toho docela i vrní, takže „purrito“

a pak tak tak všelijak, horko těžko, ale většinou kočku na několik pokusů NĚJAK nakonec tou tbl narveme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
2.12.23 21:44

Já kočku chytnu na klín. Zadní nohy ji držím mezi koleny, přední tlapky zapřu predloktím, v tehle poloze si ji opru o sebe, čímž se jí natáhne krk do rovna - velmi důležité! - pak jendou rukou otevru tlamu, druhou nacpu tabletu do krku - musí byt rovny - simram na krku dokud nepolkne

Jakékoli schovavani do sýru, šunky, rozpouštění v mléce apod nikdy nezabralo, neb kocka není pitomá (bohužel :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44329
2.12.23 21:47
@stinga píše: :mrgreen: :potlesk: ANO ANO tak nějak to probíhá,
a ještě poslední bod - naprosto rozplizlou oslintanou a od chlupů ulepenou tabletu házíš do koše a bereš novouPříspěvek upraven 02.12.23 v 21:30

Před chvílí jsem dávala odčervovadlo psici. To byla taky slušná bitva - na otevření tlamy bych snad potřebovala páčidlo, hlavu se snažila zarýt do podlahy. Musela jsem do ní narvat 3 tablety. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
2.12.23 21:49
@Havlova píše:
Před chvílí jsem dávala odčervovadlo psici. To byla taky slušná bitva - na otevření tlamy bych snad potřebovala páčidlo, hlavu se snažila zarýt do podlahy. Musela jsem do ní narvat 3 tablety. :cert:

Tohle nechápu, můj pes bys sežral i uhli, když mu ho podám a řeknu jaký je fešák a hodný pejsek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný