Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
byl jsem na veterině a kocour dostal kvůli kočičí rýmě.
Zkoušel jsem tu tabletku rozpustit ve vodě a smíchat s kapsičkou, tak přišel k tomu čichl a už nejedl vůbec nic, ani granule.
Dneska jsem zkoušel na menší kousky a přímo vrazit do krku. Najednou mu začala jít pěna od tlamy a po chvilce vše vyzvracel.
Jak tohle děláte?
Otevrit, hodit co nejdal dozadu a zavřít. Ale nase to pak neblila teda
Chce to opravdu nacpat co nejdál do tlamy až za kořen jazyka a pak ji chvíli držet zavřenou, aby polkl. Pak už ji nevydáví. Taky spousta ATB v tabletách není dobré drtit ani půlit. Ten vnější obal zabraňuje předčasnému rozpuštění v těch částech trávicího traktu, kde se ještě rozpouštět nemají.
@Karamba2020 píše:
- odchytíš kočku
- položíš si ji na klín na záda
- trochu si ji loktama usměrníš, aby se moc necukala a nevzpouzela
- otevřeš kočce tlamičku
- vhodíš prášek co nejhlouběji do krku
- držíš jí zavřenou tlamičku, aby to nevyplivla, a trochu ji lechtáš pod krkem, sby polkla
7. vytahneš si tabletu z vlasů
8, vytahneš uraženou kočku zpod gauče, omlouváš se, klečíš na kolenou, slibuješ kočce že " už nikdy, slibuji, lásko"
9: další pokus narvat tabletu do tlamičky
10. vytahuješ si tabletu zpod trika, kočka tě vraždí pohledem…a odchází pyšně středem…
a. t. d. da capo al fine ![]()
@Karamba2020 píše:é, fakt? ty máš kočku bez drápů a neumí se vysmeknout? bod 2?
- odchytíš kočku
- položíš si ji na klín na záda
- trochu si ji loktama usměrníš, aby se moc necukala a nevzpouzela
- otevřeš kočce tlamičku
- vhodíš prášek co nejhlouběji do krku
- držíš jí zavřenou tlamičku, aby to nevyplivla, a trochu ji lechtáš pod krkem, sby polkla
Nějaké tablety jsou pěkně hořký, kor když je rozkouskuješ, to bych blila taky, mít to v krku. Naše má ráda paštiku, takže tabletu v ní obalím. Buď ji sežere sama nebo hodím do krku, jak bylo nahoře popsáno.
@Borrealis píše:![]()
8, vytahneš uraženou kočku zpod gauče, omlouváš se, klečíš na kolenou, slibuješ kočce že " už nikdy, slibuji, lásko"
10. vytahuješ si tabletu zpod trika, kočka tě vraždí pohledem…a odchází pyšně středem…
a. t. d. da capo al fine
Příspěvek upraven 02.12.23 v 21:30
@Borrealis píše:![]()
a. t. d. da capo al fine
jo ![]()
dělám ale maximum pro to, aby tyhle fáze nenastaly, protože s tou napůl rozblemcanou tabletkou se pak manipuluje daleko hůř.
@stinga píše: é, fakt? ty máš kočku bez drápů a neumí se vysmeknout? bod 2?
já to dělám tak, že kočka je na zemi, zakleknu ji a od bodu 3 otevřeš kočce tlamičku pokračuji jako ty, kdybych si ji dala na klín na záda, tak skončím škaredě poškrabaná
no, dřív jsem ji i balila do ručníku, že koukala jen hlava, ale už tak nějak spolu fungujeme, že to kočička ode mě strpí.
Nám dr. Radil dát ATB s troškou nejakyho mazlaveho syru typu Veselá kráva. Das ATB do sýra, mázneš do tlamičky a ona to není schopna vyplyvnout.
@Karamba2020 píše:
no, dřív jsem ji i balila do ručníku, že koukala jen hlava, ale už tak nějak spolu fungujeme, že to kočička ode mě strpí.
ba ba ![]()
dcera dělá nově, když dává odčervovací tbl z kočky tzv " purrito", kočku zabalí jako burrito, kočka u toho docela i vrní, takže „purrito“
a pak tak tak všelijak, horko těžko, ale většinou kočku na několik pokusů NĚJAK nakonec tou tbl narveme ![]()
Já kočku chytnu na klín. Zadní nohy ji držím mezi koleny, přední tlapky zapřu predloktím, v tehle poloze si ji opru o sebe, čímž se jí natáhne krk do rovna - velmi důležité! - pak jendou rukou otevru tlamu, druhou nacpu tabletu do krku - musí byt rovny - simram na krku dokud nepolkne
Jakékoli schovavani do sýru, šunky, rozpouštění v mléce apod nikdy nezabralo, neb kocka není pitomá (bohužel
)
@stinga píše:![]()
ANO ANO tak nějak to probíhá,
a ještě poslední bod - naprosto rozplizlou oslintanou a od chlupů ulepenou tabletu házíš do koše a bereš novouPříspěvek upraven 02.12.23 v 21:30
Před chvílí jsem dávala odčervovadlo psici. To byla taky slušná bitva - na otevření tlamy bych snad potřebovala páčidlo, hlavu se snažila zarýt do podlahy. Musela jsem do ní narvat 3 tablety. ![]()
@Havlova píše:
Před chvílí jsem dávala odčervovadlo psici. To byla taky slušná bitva - na otevření tlamy bych snad potřebovala páčidlo, hlavu se snažila zarýt do podlahy. Musela jsem do ní narvat 3 tablety.
Tohle nechápu, můj pes bys sežral i uhli, když mu ho podám a řeknu jaký je fešák a hodný pejsek ![]()