Kočka čůrá do postele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59516
21.5.19 10:10

@Heily rozhodně bych jí nenechala volný přístup do ložnice :jazyk: Za chvíli můžeš kupovat nové matrace :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.5.19 10:13

@Ou asi jste mě špatně pochopila, když jsem doma tak je samozřejmě všude semnou, není nikde zavřená:-) jen když nejsem doma tak má otevřenou ložnici a chodbu, škrabatko i hračky má, hraju si s ní a věnuju ji pozornost celé odpoledne až do večera a přes noc semnou spí v posteli, takže opravdu nestrádá, bohužel každý máme ráno povinnosti a nemůžu s ní být 24hod denně. Není vyděšená a ani se nebojí, chodí pořád zamnou a chce se mazlot tak si nemyslím, že by čůrala do postele ze stresu. Spíš si myslím, že je malá a musí se to naucit, proto prosím o rady. A ne nějaké blbé připomínky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.5.19 10:16

@Janee19 bylo mi to taky divné, že paní rozdala koťata takhle brzy…
Děkuji za radu, zachod má odkrytý, zkusím dát jiné stelivo a pořád ji tam dávat, po jídle, po spaní…a uvidíme, snad se to brzy naučí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.5.19 10:20

@Markéta80 no právě..také mě to napadlo, bojím se když zavřu dveře do ložnice tak bude chodit čůrat na gauč…a máme zaclony až na zem a hodně se na ně věší…vím, že je to kotě a chce si hrat, ale nechci mít vše zničené…tak přemýšlím jak to udělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
21.5.19 10:37

@Heily skrz ty záclony.. nám to kočka taky dělala.. všude lezla za vše tahala, někde jsem se pak dočetla že kočky se bojí vody, že je dobrý dát do rozprašovače vodu a když začne lézt na ty záclony nebo dělat něco co se ti nelíbí tak na ní šplíchat tu vodu.. já to tak praktikovala a kočka se to odnaučila :) co se týče záchodu nám zkusila bych jinou tu podestýlku.. jinak nám kočka jako kotě chodila jen na záchod takže v tom nemůžu radit.. do postele nám chodila až když byla větší a to z toho důvodu, že měla zánět močáku tak chtěla čůrat do měkkýho což tvůj případ nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.5.19 10:42

@prceek55 moc děkuji za radu, tak aspoň ji odnaučim lézt na záclony, já si s ni hodně hraju, běham po bytě s tkaničkou a ona za tím běhá, ale ty záclony ji furt lákají potvůrku :D na to čůrání zkusím jine stelivo, nemocná nebude, je malinká no, ale napadlo mě že do periny ji to je pohodlne, tak se jí nechce na písek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
21.5.19 10:44

@Heily než ji tam dávat, tak tam dát třeba její bobek, papírovou pocuranou utěrku, ať ví že to je její a chodí tam. Deset týdnů je ještě nadstandart, někdy dávají i pětitýdenní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.5.19 10:51

@Janee19 zkusím to, moc děkuji..
No přišlo mi to taky brzo:-( šílený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.5.19 11:01
@Heily píše:
@Ou asi jste mě špatně pochopila, když jsem doma tak je samozřejmě všude semnou, není nikde zavřená:-) jen když nejsem doma tak má otevřenou ložnici a chodbu, škrabatko i hračky má, hraju si s ní a věnuju ji pozornost celé odpoledne až do večera a přes noc semnou spí v posteli, takže opravdu nestrádá, bohužel každý máme ráno povinnosti a nemůžu s ní být 24hod denně. Není vyděšená a ani se nebojí, chodí pořád zamnou a chce se mazlot tak si nemyslím, že by čůrala do postele ze stresu. Spíš si myslím, že je malá a musí se to naucit, proto prosím o rady. A ne nějaké blbé připomínky:-)

je vyděšená a vynervovaná - je to osamělé mimono v cizám prostředí, které je ještě moc malé na to, aby bylo pryč od mámy. A taky se tak chová. Čůrání do postele je projev ohromného stresu a strachu. Tečka.

Pokud tohle nepochopíš a budeš ji nějak trestat, tak ji zničíš.

To nejsou blbé připomínky, ale základní etiologie koček. Kočka není dítě, kočka není člověk, funguje jinak a aby soužití bylo bezprobémové, tak člověk potřebuje přizpůsobit prostředí kočce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.5.19 11:02
@Janee19 píše:
@Heily než ji tam dávat, tak tam dát třeba její bobek, papírovou pocuranou utěrku, ať ví že to je její a chodí tam. Deset týdnů je ještě nadstandart, někdy dávají i pětitýdenní :zed:

deset týdnů není nadstandart - minimum které platí pro chovné kočky- tedy jedinné místo, kteér legislativa může ovlivňovat je 12 týdnů.

To že lidi topí koťata a nebo se jich zbavují po měsíci neznamená, že to tak je pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
21.5.19 11:09
@Ou píše:
deset týdnů není nadstandart - minimum které platí pro chovné kočky- tedy jedinné místo, kteér legislativa může ovlivňovat je 12 týdnů.To že lidi topí koťata a nebo se jich zbavují po měsíci neznamená, že to tak je pořádku.

však to bylo myšleno ironicky, v prvním příspěvku jsem psala, že má být 14týdenní, bohužel realita je jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.5.19 11:11

@Ou já ti rozumím, chápu přece, ze je kotě v jiném prostredí a bez mámi a sourozenců, vím moc dobre, ze to chce čas, že si musí nejdřive pořádně zvyknout a vše se naučit.
Ale ty píšeš jak kdybych udělala já něco špatně, věnuju se ji celý den, a snažím se aby ji bylo dobře. Napsala jsem snad něco o trestání? Panebože klídek, v životě bych ji neublížila ani nestrestala, nejsem žádnej tyran proboha. Tak si nevymýšlej vlastní výmysli, že ji budu trestat a že ji zničím proboha. Místo toho aby jsi mi normálně poradila jako všichni ostatní tak akorat proti mě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.5.19 11:28

Když jsi věděla, že je to brzo, neměla jsi ji brát, obzvláště do bytu :nevim:
Přes postel igelit. Záclony sundat, třeba až bude micina větší, přijde zas jejich čas :D
Možná ji naučíš, aby se na ně nevěšela, když budeš na dohled, ale jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.5.19 11:37

@Pipet děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9076
21.5.19 12:07

@Heily Igelit přes postel, tim se ti povede zachytit moč, tu vylij na kočkolit do záchodu. Ona se pak ve své toaletě ucítí a bude ti chodit tam. Takže dopravit moč na kočkolit a odnést jí tam. Aby si to očuchala. Dej jí tam opakovaně. Ona to prostě jednou zkusila a teď se tam i přesto tvoji desinfekci cítí v té posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný