Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den.
Zachvilku mám narozky, a mamka se ptá, co by jsem chtěla k mým 18.
Viděla jsem na soc. sítích kočku Munchkin, a zaujala mě těma krátkýma nohama.
Bohužel jsem koukala na internet, že je hodně náchylná k nemocem. Ráda bych se zeptala, jestli jí někdo má, a nějaké zkušenosti. Děkuji.
Nemáme tuhle kočku, ale ani bychom jí nechtěli. Je sice roztomilá, ale je to velmi nepřirozené, ty krátké nohy a je to nápor na páteř. Tyhle deformace podporovat mi přijde nerozumné.
Souhlasím s Mattem, nepodporuj tohle šlechtění zvířat pro jejich „krásu“. Pak to ty zvířata odnáší zdravotně.
@Matt 02 mne to popravdě nepřijde ani roztomile. Když jsem je viděla poprvé, myslela jsem, ze mají nějakou vážnou vadu. A ono ne
někdo je tak vyšlechtil
Ale tak to mě zas jo i třeba buldocci se mi líbí, ale ani to bych nechtěl ze stejného důvodu.
Ja bych neporizovala, chudinky kocky, zdravotne jsou na tom spatne, jsem proti tomuhle typu slechteni, je mi jich lito ![]()
@catlover17 píše:
Dobrý den.
Zachvilku mám narozky, a mamka se ptá, co by jsem chtěla k mým 18.
Viděla jsem na soc. sítích kočku Munchkin, a zaujala mě těma krátkýma nohama.
Bohužel jsem koukala na internet, že je hodně náchylná k nemocem. Ráda bych se zeptala, jestli jí někdo má, a nějaké zkušenosti. Děkuji.
V ČR není žádná chovatelská stanice tohoto plemene.
@Tichošlápek píše:
@Matt 02 mne to popravdě nepřijde ani roztomile. Když jsem je viděla poprvé, myslela jsem, ze mají nějakou vážnou vadu. A ono neněkdo je tak vyšlechtil
Vyšlechtili je v USA ale v Evropě jich moc není. Bohužel tyto kočičky trpí hodně na nemoci.
@catlover17 - nechtěj zvířátko - za pár let budeš chtít vyletět z hnízda a co pak s kočkou? Zůstane mamce?
Bohužel v ČR není žádná oficiální chovatelská stanice. Taky se mi líbí.
Toto „šlechtění“ bych zakázala, kolik je různých plemen, která jsou totálně přešlechtěná a pouze kvůli lidskému rozmaru trpí.. ![]()
Hnus velebnosti
a jenom blázen tohle podporuje…
Munchkin je tyrani chovem. Hodne trpi. Nejsou uznane plemeno. Tvori je mnozirny. Hodne z nich umre v bolestech velmi mladych, zbytek se ukazuje na instagramu ![]()
@Snorlaxik píše:
Bohužel v ČR není žádná oficiální chovatelská stanice. Taky se mi líbí.
Protoze to neni ofiko plemeno.
je to marketing mnoziren.
Mě se zase líbí skotská klapouchá, ale nikdy bych si ji nepořídila. Přečti si něco o týrání chovem.
@Janli píše:
Mě se zase líbí skotská klapouchá, ale nikdy bych si ji nepořídila. Přečti si něco o týrání chovem.
Ty miluju. Hrozne hrozne bych ji chtěla, ale nekoupim si ji no. Prave kvůli tomu chovu. Ale je to boj ![]()