Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost? Ptám se prosím jen lidí kteří ví jak postupovat otázka zní máme 6 měsíční fenku bohužel a pro mě s velmi těžkým srdcem jsme kontaktovali chovatelku jelikož si jí už nemůžeme nechat naše malá začala velmi kýchat před nějakou dobou to ještě šlo a zhoršilo se to do ekzému a těžkému dýchání denně se vysava větrá a pejsek spí již sám v jiné zavřené místnosti jinak se u něj v kuse duši a kýcha pejsek má za sebou psí školku výcvik dali jsme do toho vše ale teď je to tak že už nám to nepřijde fér ani vůči pejskovi pejsek je s PP a stala 30000 netušíme jestli máme nárok na vrácení částky či co udělat věřte že lehce se mi to nepíše a neusina se mi lehko jelikož jsem dala nemalé úsilí do výcviku i technik pana Desenskeho aby byla skvělý pes
Nepochybně mate kupní smlouvu. Tam najdeš i podmínky, za kterých chovatel vrátí peníze
Nárok na vrácení peněz nemáte. Ale můžete zkusit pejska prodat. Zkusila bych třeba chovatelské stanice dané rasy nebo na Facebooku jsou skupiny pro konkrétní plemena.
To hlavně záleží jak se domluvíte s chovatelem. třeba Vám dohodí nějakého zájemce. Tohle je vždy na domluvě. Záleží i jak dobře se prodává to plemeno v 6m, výcvik a další náklady nikdo proplácet nebude. otázka je jestli za stejnou částku se prodá půlroční štěně. většina chce štěně v 8 týdnech.
Kontaktuj chovatele, zda nemá nějakého vhodného zájemce, to bych udělala v prve rade. A zkusila bych se ho hlavně zeptat, zda by třeba psa alespoň nepřijal k sobě do doby, než se ten zájemce najde, když má dcera takovou alergii. Nabidla bych, ze bych třeba i hradila jeho stravu a další náklady, když ho vezme zpět. Peníze bych neřešila, to samozrejme až pri dalším prodeji.
V zahranici bys toho psa naopak vyhodne za draz prodala jako castecne vychovaneho a ve vycviku.
To jen u nas to lidi nechteji.
Domluv se s chovatelkou, kazdy je jinak seriozni.
@Regi145 píše:
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost? Ptám se prosím jen lidí kteří ví jak postupovat otázka zní máme 6 měsíční fenku bohužel a pro mě s velmi těžkým srdcem jsme kontaktovali chovatelku jelikož si jí už nemůžeme nechat naše malá začala velmi kýchat před nějakou dobou to ještě šlo a zhoršilo se to do ekzému a těžkému dýchání denně se vysava větrá a pejsek spí již sám v jiné zavřené místnosti jinak se u něj v kuse duši a kýcha pejsek má za sebou psí školku výcvik dali jsme do toho vše ale teď je to tak že už nám to nepřijde fér ani vůči pejskovi pejsek je s PP a stala 30000 netušíme jestli máme nárok na vrácení částky či co udělat věřte že lehce se mi to nepíše a neusina se mi lehko jelikož jsem dala nemalé úsilí do výcviku i technik pana Desenskeho aby byla skvělý pes
Kolik je malé? Neexistují další možnosti léčby? Zkusili jste změnit léky? Nemohou být její potíže jen přechodné? Alergie a astma přicházejí ve vlnách, mívají období remise. Nemáš nějaké příbuzné, kdo by se dočasně o pejska staral za úhradu a stravu, abyste vyzkoušeli, že se stav dítěte skutečně zlepší?
Nechce se mi věřit, že by dnešní možnosti medicíny neumožnili existenci alergika a psa ![]()
@1Pears1 píše:
Kolik je malé? Neexistují další možnosti léčby? Zkusili jste změnit léky? Nemohou být její potíže jen přechodné? Alergie a astma přicházejí ve vlnách, mívají období remise. Nemáš nějaké příbuzné, kdo by se dočasně o pejska staral za úhradu a stravu, abyste vyzkoušeli, že se stav dítěte skutečně zlepší?
Nechce se mi věřit, že by dnešní možnosti medicíny neumožnili existenci alergika a psa
Nám třeba zabírá u syna na alergie Xados, kamarádka má Zirtec…otázka ale je…chceš do dítěte tohle cpát celoročně, jen aby mohlo mít doma zvíře? Tohle je pro mě třeba dilema…
@welovefashion nechceš. Mam manžela alergika, doma kočku a psa. Kdyby měly ale alergii děti, dam zvířata pryč. To není prostředí, ve kterém by měl vyrůstat alergik. I nase imunolozka doporucila, aby manžel byl v prostředí bez zvirat, ze ta teorie o vystaveni alergenum a posílení imunity vůči nim je blbost. Manžel ale ví, co pro mne znamenají zvířata a zatím to zvládá. Ale je to dospělý chlap.
Malá nemá jen kýchání a kašel má extrémní ekzém i přes kortikoidy a nechci do ní 15 let něco dávat má 5 let a nelepší se pořád si škrábe krk záda je to strašné proto je tato varianta dokud je malá nejlepší řešení kamkoliv jde třeba do kuchyně začne prostě kýchat a ty kapesníky v kuse už nejsou normální jediný prostor kde je to lepší je ložnice protože tam pejsek nesmí a v klidu si alespoň pohraje
@Regi145 pokud je to takto zlé a neodmluvite se s chovatelem, tak psa darujte do dobrých rukou. Co je to za rasu?
@Regi145 zkus dát inzerát třeba na bazoš, zeptej se přímo chovatelky, je to v podstatě ještě štěně, někdo bude třeba rád, že už se mu nebude všude počůrávat.. 30 asi nedostaneš, ale zdarma ho taky nenabízej…je to smutné, ale když je na tom dcera takto, tak to opravdu nemá smysl jí trápit…
My ji opravdu máme moc rádi je mi z toho strašně smutno a ještě smuteji když spí v jiné místnosti takový život pro ní nechci trvalo dlouho než jsme ji nějak vychovali je to bullterierka anglická a povahově úžasná naučená že bez utrenych pacek dovnitř nesmí
@Regi145 píše:
My ji opravdu máme moc rádi je mi z toho strašně smutno a ještě smuteji když spí v jiné místnosti takový život pro ní nechci trvalo dlouho než jsme ji nějak vychovali je to bullterierka anglická a povahově úžasná naučená že bez utrenych pacek dovnitř nesmí
Kontaktuj chovatelku!!
To je vzdy krok cislo jedna.
@1Pears1 píše:
Nechce se mi věřit, že by dnešní možnosti medicíny neumožnili existenci alergika a psa
Vždycky je lepší vyřešit příčinu a ne hasit příznaky/následky. Zvlášť když to znamená ladovat dítě nonstop lekama. U mě je na prvním místě dítě a holt by pes šel taky pryč.
A „příbuzné a dočasně“ je přesně „tady máte na trvalo psa a přestaneme k vám jezdit“.