Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
S přítelkyní jsme si pořídili stěně francouzského buldocka, je to pro mě nové v minulosti jsme žádného mazlíčka neměli. Myslel jsem ze to bude super ale už druhy den se u mě objevila jistá frustrace.. cítím nátlak ze se o nej nedokážu postarat a je to vsechno jiné. Nemam ani chuť k jídlu a jsem hlavou jinde.. mam to stěně rad a vim ze je špatně si pořídit psa a pak ho vracet ale nevím jak dal
@nyknejm97 zase to tolik neprožívej, buldočky máme dva. Hlavně klid a i štěně bude v klidu. Zase tolik starostí to není, buldoček chce hlavně lidský kontakt. naše holky jsou nejspokojenější když si lehnu a ony si lehnou ke mne. Zatím se řídit radou chovatele, pro štěně taky změna a někdy štěně dělá problémy s jídlem. Ale hladovět dobrovolně nebude.
@nyknejm97 Tak to vem jako pouceni do zivota a neporizuj si deti. Ses proste jen nevyzraly a pri prvnim problemu se zacnes hroutit. Delej se sebou neco…
Alespon vidíš že na dítě zralý nejsi když nezvládáš štěně, takže máš šanci potrénovat
@nyknejm97 píše:
S přítelkyní jsme si pořídili stěně francouzského buldocka, je to pro mě nové v minulosti jsme žádného mazlíčka neměli. Myslel jsem ze to bude super ale už druhy den se u mě objevila jistá frustrace.. cítím nátlak ze se o nej nedokážu postarat a je to vsechno jiné. Nemam ani chuť k jídlu a jsem hlavou jinde.. mam to stěně rad a vim ze je špatně si pořídit psa a pak ho vracet ale nevím jak dal
Co na to říká přítelkyně?
Byla by pro vrácení?
A stará se o něj alespoň přítelkyně? Možná je to jen dočasné a na péči o psa si zvykneš…případně si s přítelkyní upřímně promluv, že o psa bude primárně pečovat ona…nebo to ještě zvažte, že psa dáte pryč…i když třeba pro mě by to bylo náročné, vzdát se mazlíčka a popřemýšlela bych o tom, zda vůbec setrvat v takovémto vztahu.
Hlavní je, aby se o psa někdo staral…vím, jak to bylo u nás, naše máma pořád mluvila o tom, že jsme na vesnici, máme dům, takže na dvorku by měla být bouda se psem…
Snažila jsem se to mámě rozmluvit, ale pokaždé někdo z rodiny dotáhl domů nějakého psa, mladší sourozenci byli chvilku nadšení, máma spokojená, že na dvorku je něco štěkajícího, ale po nějaké době už to pro většinu rodiny byl „ten otravný čokl, co na dvoře zavazí…“
@nyknejm97 píše:
Snez psa. Vyresis dva problémy najednou
A v jakem smyslu se o nej nedokazes postarat? Finančně, není na nej čas, nevíš co potřebuje? Ono jde o zvyk, my si na Vánoce taky pořídili stěně, je to nezvyk, nabeham se 2× tolik co predtim, musím jít večer dyl spát, ráno dřív vstavat, abych stihla venceni, organizačně musím vše víc řešit, mám zodpovědnost za další stvoření, ale na druhou stranu bych ji pryč nedala, stačí vidět jak se z něčeho raduje, jak se přijde přitulit a všechna ta práce navíc je vynahrazena ![]()
Jak ho máte dlouho? Dej tomu čas, pes je členem domácnosti, je třeba si něj i péči kolem něho zvyknout. Budeš ho milovat uvidíš.
Vencis ho 3× denne? Davas mu najist a vodu? Hrajes si s nim? Pomazlis se s nim?
Tak který důvod je natlak, ze nezvladas?
@nyknejm97 píše:
cítím nátlak ze se o nej nedokážu postarat a je to vsechno jiné.
Puppy blues? Áno, tak ako existuje baby blues, tak to existuje aj vo variante „puppy“. Zisti si. Aspoň v angličtine nájdeš o tom veľa článkov, aj videí.
Je to pomerne bežný jav, aj keď sa o ňom málo hovorí.
@free333 píše:
Co na to říká přítelkyně?Byla by pro vrácení?
Proč se nemůžou vracet děti? Špatně by se vešly zpátky…
Puppy blues
Nechápu, proč hned někteří píší, že se jedná o nevyzralost nebo že si nemáš pořizovat děti. Já jsem za svůj živit měla postupně 3 psy, pak jsem měla 2 roky „pauzu“ a pak jsem si pořídila štěně a padla na mě depka a myšlenky typu „co jsem si to provedla“, „zas to budu muset absolvovat znovu“. Brzy to přešlo a teď už má psisko 5 let. ❤️
Ber v potaz, že tenhle stav je přechodný a brzy si nového člena rodiny zamilujes. Navíc buldoček není náročné plemeno na pohyb (oproti ohaři určitě 😅) nebo údržbu srsti.