Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kakajicko69 jaké zápory by mohla mít? netuším, pokud chceš jen kočku co útulek, určitě bych nekupovala bez pp za pár tisíc ![]()
Máme kocoura s PP a bezpapíráka bych nechtěla. Mám jistotu, že zdravý a že se jedná o plemeno, které jsem chtěla.
Tady nás půlroční chlupatec. ![]()
@Kakajicko69 Taktak, nemají. Proto pokud chceš kočku nebo psa určitého plemene, chtěj vždycky s průkazem původu. Jedině tak víš všechno o rodičích, o zdraví a povaze nově pořizovaného koťátka. A pokud o konkrétní plemeno zájem nemáš, nejlepší volba je nějaké kočičí depozitum, útulek - praskají ve švech a jsou plné koček a koťat všech typů a barev ![]()
@Elilen píše:
Máme kocoura s PP a bezpapíráka bych nechtěla. Mám jistotu, že zdravý a že se jedná o plemeno, které jsem chtěla.Tady nás půlroční chlupatec.
to je rys ne
, to bude obr
ale je krásný ![]()
A ta pořizovací cena - záleží na plemeni a konkrétních rodičích, taky na koťátku - na některém je už v útlém věku vidět, že moc těch výstav nevyhraje - špatná barva, tvar ucha třeba… To jeho cenu snižuje, ale zároveň máš pořád jistotu plemenné příslušnosti a zdraví (gen. podmíněné nemoci u testovaných rodičů).
Těch pár tisícovek za to stojí a ve srovnání s celým životem kočky je to jen malinká, zanedbatelná částka.
Jestli je ti plemeno fuk, tak se taky připojuji k těm co doporučí útulek.
Ještě - u koček s PP je běžná podmínka kastrace, pokud není kočka vhodná k dalšímu chovu. (Někteří laici jsou z toho překvapení…)
Sice nemám kočku, ale psa s PP, ale princip je stejný, s PP máte větší pravděpodobnost, že zvíře bude odpovídat vzhledové a povahové charakteristice. A taky je vyšší pravděpodobnost, že bude zvíře zdravé. Když si vyberete dobrou chovatelskou stanici, tak kromě kotěte si odnesete i spoustu užitečných rad a v případě problémů se budete mít na koho obrátit pro pomoc. Jen je potřeba dát pozor, některá plemena mohou být náchylná k dědičným chorobám, nevím jak je to u koček, ale třeba u pudlů je to slepota, u bordercolií je to epilepsie a u labradorů je to dysplazie kyčlí, proto je dobré vědět jak na tom s danou chorobou jsou předci vašeho budoucího miláčka.
@Elilen píše:
Máme kocoura s PP a bezpapíráka bych nechtěla. Mám jistotu, že zdravý a že se jedná o plemeno, které jsem chtěla.Tady nás půlroční chlupatec.
Není to Mainská mývalí?
![]()
Nemá tu někdo Exotickou kočku? Tu bych právě chtěla tak jen tak pro zajímavost jestli ji někdo má
![]()
A je lepší mít kocoura nebo kočku? Já bych raději kočku ale nvm jaký je kocour
@Kakajicko69 píše:
A je lepší mít kocoura nebo kočku? Já bych raději kočku ale nvm jaký je kocour
Jestli nebudeš chovat, tak stejně to bude kastrát. A je to spíš o povaze každého kusu, než že by byly nějaké rozdíly kočka-kocour.
Jinak já mám s PP křečka, kočku mám od popelnic ![]()
@Markéta80 píše:
![]()
to je rys ne
![]()
, to bude obr
ale je krásný
Těmhle plemenům se říká, nežní obři. ![]()
@Kakajicko69 píše:
Není to Mainská mývalí?![]()
![]()
Jojo, je to maiňák. Mají skvělou povahu.
Jen by mě nemusel pravidělně v noci „čistit“ - olizovat. ![]()
@Elilen kolik váží? když porovnám velikostně s naší fenou tak by jí zalehnul
![]()
@Elilen píše:
Jojo, je to maiňák. Mají skvělou povahu.Jen by mě nemusel pravidělně v noci „čistit“ - olizovat.
Jeee
a co by jsi řekla o téhle kočkách třeba jestli se chce mazlit nebo celý den prospí jen občas se někde mihne nebo všude skace co bys o ní rekla ![]()
@Kakajicko69
Je to úžasné plemeno, jsem maximálně spokojená. Je úžasný, čistotný, mazlivý… V noci se ke mně vrnící tulí, přes den také, ale na spánek si raději najde umyvadlo popřípadě se na gauči natáhne na záda, vystrčí břicho a zabere nám tak metr gauče.
Máme lenocha, občas si hraje s míčkem, ale většinu dne se mazlí, spí a olizuje mě. ![]()
K dětem je ohleduplný a když ho furt chtěj mazlit a nuňat, tak se nechá. Nechá se i vozit v dětském kočárku a je k nim ohleduplný. Lepšího jsme nemohli mít. ![]()
@Markéta80 píše:
@Elilen kolik váží? když porovnám velikostně s naší fenou tak by jí zalehnul![]()
Váhu přesně nevím, ale myslím, že jen okolo 8 kilo. Možná ještě trochu zmohutní.
Jaké máte plemeno fenky? ![]()