Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@KatkaX píše:
Aktuálně mám poslední kus, tak nemůžu riskovat, ale až doplním zásoby, tak zkusím. Jen je to na houby, protože já to nepoznám. Jak jsem psala, teď byl půl roku klid, to mohla na kabelech spát a možná si malinko kousla, ale v klidu. Asi přichází jaro, protože tento týden byl masakr a vyžrala mně (doslova) veškeré zásoby kabelů
Je ujetá na gumu, těžko s tím něco uděláš. Mám jeden takový kousek doma. Obyčejné gumičky jsem jeden čas nacházela v záchodku namotané ve stolici, cokoliv, co je cítit gumou, je pro něj lákadlo. Olizuje igelitové tašky (ty naštěstí nekouše). Byl už i v narkóze, kdy rozžvýkal aportovací gumovou kachnu pro psa a v žaludku toho měl tolik, že to nemohlo projít ven. Je to utrpení mít tohle doma, ale je mu 11 let a pako je to pořád. Lepší to bude, až ztratí čich ![]()
http://www.kocky-online.cz/…kocku_20.pdf
Škrabadlu najděte nějaké lepší místo (to budete muset vyzkoušet) a kočku chvalte a odměňte nějakým pamlskem po každém použití škrabadla - alespoń tak 2-3 měsíce to tak dělejte, než si zafixuje, že škrabadlo je fakt prima, pak už to bude dělat i bez pamlsku.
Kočkolit - najděte nějaký takový, který dělá pevné hrudky, když se namočí. Z betonitových má výtečný poměr cena/výkon Cats Best ÖkoPlus.
Exkrementy - tedy hovínka a zhrudkovanou moč čistěte minimálně jednou. S tím že chcete hlubší a větší bedýnku, do které nasypete velké množství kočkolitu a vybíráte znečištěné (neházet do záchoda, ucpává to, házet do sáčku a dávat do komunálního odpadu) a jen doyspávte trošku čistého za odebranou hmotu.
Stříhat drápky můžete zkusit, zejména pokud nechodí ven a neškrábe se moc důkladně, tak to může pomoci. Ale kočky to obvykle špatně snáší - nejsnáze se to dělá postupně, když kočka spí a je potřeba hlídat si, že ustřihnete opravdu jen tu necitlivou část- špičku. A ted potřebujete pevné a ostré kleštičky, běžné nůžky na nehty to nedávaj, lidské kleštičky už vůbec ne, mají špatný tvar.