Kočka v bytě a chlupy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1554
31.8.21 13:43

Já spíš vnímám kamínky ze záchodu, než chlupy. Ty jen po mazlení, musím se odválečkovat 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
31.8.21 13:44

Chlupy jsou. Ale záleží na plemeni. A časem si zvykneš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.8.21 13:44

Mame obycejnou kratkosrstou kocku a chlupy sice jsou, ale na drevene podlaze se nafoukaji ke krajum a v pohode se vyluxujou.

Neporizovat si kvuli chlupum zvire je skoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
31.8.21 13:46

Ano chlupy jsou všude. Hodně pomáhá robotický vysavač a na oblečení sušička. Řekla bych, že to hodně minimalizuje. Hlavně bych si to dobře rozmyslela. Je to starost na x let. Mám kocoura, kterému je 13 let. Je to už děda, hodně líná (jako fakt extrémně) a i hodně blije (bezoáry). Je možný, že se časem přidají ještě další věci. Upřímně jsem ráda, že už tak 10 let má přístup i ven. S odstupem času už bych si kočku vyloženě do bytu nepořizovala. Ale to každý musí zvážit sám. A nejde mi o chlupy, ty beru jako nejmenší zlo. Navíc pokud nemáš vlastní domácnost, je to i o tom, že by s tím měli souhlasit všichni. Kočka toho dokáže hodně zničit. A málokterá kočka se dá vycvičit jako pes. Mají svojí hlavu. Má to i svou finančí stránku, která není zanedbatelná. Nevím jestli by nebylo lepší kouknout po nějakém jiném malém zvířátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
31.8.21 13:49
@baaruunkaa píše:
Mě se hrozně moc líbí, ale můj muž by ji nedal. Pro změnu máme hodně chlupatou kočku, teď líná a chlupy jsou fakt všude.

Jsou boží, jako je to závislák, magor, psychokočka, ale je boží. Ačkoli žádná z našich koček nebyla a není normální. Já bych ale klidně brala třeba i Mainku. A vlastně i náš Kocour, který byl úplně obyčejný, vesnický kotě, byl tak silná osobnost, že i po 6 letech, co nečekaně umřel, tak chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15921
31.8.21 13:54

@Anetahk Chlupy jsou, ale to je normální když je doma zvíře.. Vysavam každý den, pokud je čas, používám sušičku. To si musí člověk rozmyslet, co je mu přednější, jestli sterilní domácnost, nebo radost ze zvířatka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
31.8.21 13:55

Mimochodem chlupy z oblečení dokáže zkrotit sušička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
31.8.21 14:06

Díky všem za rady, holky. Domácnost sdílím jen s přítelem. Já bych si po svým zvířeti uklidila, ale když to příteli vadí, nemůžu ho lámat.

Budou mi muset stacit kočky u našich, ale ty jsou venkovní, nesmí dovnitř a to není ono. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
31.8.21 14:10

Rozhodně bych na chlupy nehledelěla. Samozřejmě že budou a to téměř všude, ale při pravidelném úklidu je to celkem v pohodě. Používám roboticky vysavač, pak i bezdrátový a samozřejmě zázrak pojmenovaný sušička. Gauč pravidelne vysávám, váleckuji, pak mám na to takovou splesl rukavici. Jinak moc nemáme povrchy kam by se ty chlupy chytaly. Máme vinylovou podlahu, koberce nikde (akorát prcek má v pokojicku takový menší na hraní).
Už když jsem si chlupače porizovala tak jsem s tím počítala že ty chlupy budou, ale určitě by mě to neodradilo. Kočky jsou opravdu výborní antistresoví společníci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13387
31.8.21 14:12

@Anetahk můj muž kočky bytostně nesnášel. Hádej, s kým ty potvory teď nejraději spí :lol: Ale on mě s kočkou už poznal, tak to je jiné.

Jinak ano chlupy jsou. Mnohem horší jsou od feny, ty se zabodávají do nohou. Ale bílé oblečení u nás nenajdeš. Máme černá, černo-bílá zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
31.8.21 15:37

Tak nějaké zvířátko do klece - křeček(nejde moc ochočit), potkan(jsou mazlící a chytří), morče nebo králík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
31.8.21 15:39

@Samina007 můj muž mi tvrdil, jak není kočičí, jak budeme mít psa, z 17 let máme už třetí kočku a žádného psa :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
31.8.21 18:29

Záleží jistě aj na konkrétním plemeni, je potřeba vyčesávat a o srst pečovat. Doma to nevnímám jako extrém, holt je potřeba asi vysát častěji, než v domácnosti bez zvířat. Máme kocoura, papouška a chlap se taky nemusí stydět 😂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.21 20:01

Ahoj, já jsem aktivní onko léčbu ukončila před 4 lety, na podzim stejného roku jsem si splnila dětský sen a vzala jsem si od kamarádky kocourka. Chtěla ho teda dcera a já jsem s tím souhlasila… manžel nadšený nebyl protože „zvíře do bytu nepatří“. Měli jsem tou dobou i křečka, ale to už byl dědek.
Bylo to myslím jedno z nejlepších rozhodnutí :), dcera mezitím vystoupala asi na vrchol puberty a kocour je prostě balzam na nervy a zlatíčko. Je to obyčejná kočka, ale něčím šmrncnutá, tak je i celkem chlupatej (hlavně taková ta jemná podsada). A je bílej. :mrgreen:.
Váleček a rukavici mám vždy po ruce, luxuji 2× týdně… chlupy jsou, ale hlavně tam, kde se rozhodne, že bude ten den spát.
S manželem už jsou jedna ruka a packa :D

• Citovat
  • Upravit
13387
31.8.21 21:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat