Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, moc prosím o radu. Chtěla jsem si moc pořídit kočičku do bytu, jsem po onkologické léčbě a chtěla jsem nějakého parťáka na pomazleni a zároveň něco o co bych se mohla starat a přinášelo mi to radost. Už jsem měla i kotatko vybrano, hrozne jsem se na ni těšila.
ALE můj partner a moje mamka mě od kočky začali zrazovat kvůli chlupům. Ze budou všude, všude bude binec atd atd…
Opravdu je to s těmi chlupy tak hrozne? I kdybych si pořídila roboticky vysavač? Je pravda, ze jsem na pořádek, ale i tak proto musím uklízet každý den.
Nakonec jsem kotatko musela zrušit, ale je mi to fakt líto.
Dekuju Vám moc za rady a zkušenosti.
Nejvíc chlupy od kočky pozoruji hlavně na oblečení, když se s ním mazlím. Jinde ne. Líná teď sice dost, ale dá se to přežít. Větší problém mi přijde, že má tendenci všechno škrábat a věšet se na závěsy. A to má škrabadlo.
Ano, chlupy jsou naprosto všude. Jen ti co mají kočky je po čase přestávají tolik vidět.
@Cenarius píše:
Ano, chlupy jsou naprosto všude. Jen ti co mají kočky je po čase přestávají tolik vidět.
vidět to vidíme, ale rezignujeme
Ja mam ke kocce retrivra takze kocici chlupy moc nevnimam..jako jo, jsou po byte, ale zadna traga..
Chlupy, kamínky z kočičího wc, některé kočky močí jinam, občas zvrací (chlupy). kočku jsem měla venkovní, teď musí být bohužel uvnitř kvůli různým okolnostem a štve mě to.
Ano chlupy jsou, ale ne tolik, pravidelně uklízím. Mám i bezsrstou kočku a ta porzměnu nechává fleky tam, kde dlouhodobě leží.
O tom je život se zvířetem. Mimochodem taky mám 2 děti a manžela a ti dělaj bordel mnohem větší.
Ano, chlupy jsou všude, ať uklízíš sebevíc. Jak já si oddychla, když jsem se odstěhovala od našich a konečně si mohla pořídit černé oblečení bez nutnosti každodenního „válečkování“
Teď jsem jim kočku hlídala u nich v baráku a i za tu hodinku, co jsem se tam pohybovala, jsem chlupy nachytala. Co takhle třeba morčátko?
@baaruunkaa píše:
A co sphynx koťátko? Z toho chlupy nebudou.
chlupy ne, ale pravidelně mám na prostěradle,,zpocený,, flek.
Máme dlouhosrstou bez husté podsady a není to tak hrozné. Taky jsme si pořídili bezdrátový vysavač, vezmu ho, přejedu byt a je za 10 minut hotovo. Zase bych to neviděla tak černě a ostatním je do toho prd, když to bude tvoje kočka a tvoje chlupy v tvém bytě. Neřídila bych se nějakými predikcemi ostatních.
Je pravda, že občas člověk má ty chlupy i v talíři a tak, ale naše kočka je pravidelně odčervovaná, očkovaná, vyčesávaná a mytá, takže prostě dám chlup pryč a čau. Chápu ale, že to někomu může vadit.
Kvuli moznym chlupum a kecum pribuznych bych si teda radost z kotatka zkazit nenechala.. Taky mame kocku. Chlupy samozřejmě jsou, ale ze by to byla nejaka neunosna hruza, to teda není. A to jsem ujeta na poradek. Musi se vic uklizet no. Bezva je maly rucni vysavac na pouziti i vícekrát denne.. A nepoustim si teda kocku do postele.
@lleennttiillkkaa píše:
chlupy ne, ale pravidelně mám na prostěradle,,zpocený,, flek.
Mě se hrozně moc líbí, ale můj muž by ji nedal. Pro změnu máme hodně chlupatou kočku, teď líná a chlupy jsou fakt všude.
Joo, chlupy máme všude. Hodně musíme čistit gauč, křesla, židle. Jinak robotický vysavač je super pomocník na chlupy. Na oblečení je budeš mít pořád.
U nás je super, že všichni z rodiny nebo přátel, co k nám chodí na návštěvu, mají zvíře doma taky, takže nějaké chlupy na oblečení při odchodu jsou jim fuk. ![]()
@Maminanamatersky @Malineka Tak pokud s přítelem a maminkou bydlí, tak si troufnu říct, že jim do toho taky něco je ![]()