Koho teda vlastně testují?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.4.20 12:54

Měla jsem dva týdny teplotu k 38C, kašel, kdy 5 dní jsem nemohla pořádně dýchat, dítě mělo po stejnou dobu kašel, horečky a rýmu, nejedlo. Na testování jsem koukala jen zběžně, že nejbližší odběrové místo bylo 70 km, to bych v tom stavu nedojela, praktik zavřenou ordinaci. Takže jsem se soustředila na to, abych se nějak zvládla postarat o dítě (žijeme sami). Teď už ok, jen já mám pořád (už 3.tyden) blbý suchý kašel, úplně poškrábáný krk. Kdo ví, co jsme to měli, mohla to být klidně jen viróza. Konečně je odběr možný jen 40 km od nás, ale teď už pro změnu nesplňujeme podmínky.

• Citovat
  • Upravit
37144
1.4.20 12:55

Testuji jak kde, je to mesto od mesta. Vetsinou jenom ty co maji priznaky a prisli do kontaktu s nekym uz pozitivne testovanym. Nebo muze jit clovek na test jako samoplatce. Pokud si myslis, ze jsi nakazena, tak se jako nakazena chovej, tzn nikam nechod, babi at doveze nakup nekdo jiny. Oni fakt netestuji kazdeho s kaslem a teplotou, na to nejsou kapacity, tech nakazenych je podstatne vic nez uvadi media.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10392

Stačí mít známé ve špitále či na hygieně. Před pár dny nám volala známá, dělá v místní nemocnici sestřičku, zda nepotřebujeme otestovat na koronavirus. Prej si tam každý z nemocnice tahá příbuzný a kamarády, co ani pomalu nemají příznaky, ale co kdyby to měli, že? Pak se ani nedivím, že nemají čas otestovat lidi co by to potřebovali :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908

@Hermina.p dneska mi PLDD indikovala dceru, takže asi fungují. Má kašel (spíš vlhký) a je od víkendu subfebrilní - takže taky žádná hrůza. To, že půjdeme až v pondělí a výsledek bude snad ve středu (tj.za týden) je jiná story. Kontakt atd dcera neměla s nikým, dodržujeme karanténu. Tak akorát doufám, že to nemá bakteriální infekci, protože si na ATB minimálně týden počkáme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
1.4.20 12:57
@Anonymní píše:
Jasně, to můžu, ale mně fakt překvapuje, že se to nedělá automat.

Uz tak jsou laboratore zahlcene a nestihaji. Testovat opravdu kazdeho nejde. Zrejme tvuj Dr. vyhodnotil, ze riziko nakazy je v tvem pripade minimalni.
A sami i vydime, ze je otestovanych kolem 50 tisic a pozitivnich zjisteni neco nalo pres 3 tisice. Takze riziko, pokud jsi nebyla v kontaktu s nakazenym, neni vysoke :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41501
1.4.20 13:05
@Anonymní píše:
mám 80ti leto babičku, která byla závislá na nákupech ode mně. Když to odezní, tak stále nevím, jestli za ní můžu, to je to gró :pocitac: nebo sis jako myslela, že se bojím, že umřu?

nakoupila bych jí a nechala bych jí to za dveřma -) nebo nech nakoupit manžela, nebo jestli u vás lze dovoz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.20 13:14

Nečetla jsem všechny příspěvky… Manžel měl cca dva dny teplotu skoro 39 stupňů a bolelo ho v krku. Rýmu ani kašel neměl. O víkendu volal na středočeskou hygienu, kde byl na telefonu přes hodinu, než se dostal na řadu a tam mu řekli, že to vypadá na virózu, ale jestli chce, tak ať si v pondělí zažádá o test. V pondělí volal obvoďákovi a ten ho jen tak ze zvědavosti poslal na test. Podotýkám, že již v neděli byl úplně v pohodě. Pokud vyjde pozitivní a budeme muset být 14 dní v totální karanténě, tak snad skáču z okna (byt a 3 malé děti - já i ony jsme bez příznaků).
Anonym z důvodu zdravotního stavu manžele.

• Citovat
  • Upravit
320
1.4.20 13:15

Asi záleží na hygieně, těžko říct. Nicméně já měla 2 dny teploty, jinak nic. Volala jsem na hygienu, ti mě přešoupli, že mám volat na pohotovost mně příslušné nemocnice. Tam to trochu popletli a řekli ať dojedu. Když jsem dojela, zjistila jsem, že v té nemocnici netestuji. Takže sestra vše zase musela odvolat a jela jsem do jiného města konečně na stěr. Stěr v sobotu ráno. Výsledky v pondělí odpoledne. Naštěstí negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
1.4.20 13:27

Já jsem četla, že když máte příznaky koronaviru a nejste testování, máte se raději chovat, jakobyste tu nemoc měli a 14 dní být v karantene. Zodpovědně to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.20 13:35

My měli v půlce března všichni vysoký horečky okolo 39st, průjem, zvraceni a bolest krku. Každý tohle měl 4-6dní. Děti skončily na infuzich v nemocnici. Nikdo dětem výtěr žádný nedělal… jen odběry krve a moče a ty byly ok. Mimo ČR jsme nebyly ale co když jsme to taktéž měli? Vychazlo to úplně přesně na utery-sobota-utery-sobota. Pak to přešlo…
Kašel u toho být prý nemusí a taky můžou být ty příznaky které jsme měli :nevim:.
S.
Jinak až návštěvu špitálu s dětma jsme všichni byly doma…

• Citovat
  • Upravit
samaji
1.4.20 13:36

Mně třeba jen bolelo v krku, telotu 37,6 jsem měla jen jeden den a moje praktická mě hned poslala na test na koronavirus, šla jsem hned za hodinu a půl od telefonu, výsledek jsem věděla už večer, výsledek negativní a nakonec je z toho angína, takže u nás zase testují fakt i se sebemenšími příznaky, ale je to asi kraj od kraje no…

• Citovat
  • Upravit
34322
1.4.20 14:15

Mají to v rukou hygienici. Někde jsou extrémně zamrzlí.
(kapacita na testování by byla a testy taky, kdyby stát podpořil akademická pracoviště a všechny firmy, které se do toho chtějí zapojit)

Mělo by se testovat všechno. Protože v okolí opravdu může být zranitelný člověk, který to odskáče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
1.4.20 14:23

@Lucie_Sx není odběrový materiál, ten prostě v republice fyzicky není. A ty vědecká pracoviště mají techniku, ale na práci s infekčním materiálem nejsou vybavená/připravena a nemají infrastrukturu. Tzn jsou třeba schopny za 3h vychrlit 400 výsledků, ale už je nejsou schopny spárovat se jmény pacientů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
1.4.20 14:24
@Mallorka píše:
Já jsem četla, že když máte příznaky koronaviru a nejste testování, máte se raději chovat, jakobyste tu nemoc měli a 14 dní být v karantene. Zodpovědně to je.

To sice jo, ale někdo musí napsat neschopenku. A jde také o ty, co byli s tím člověkem v kontaktu třeba pár dnů před potížemi. Ti to případně můžou mít také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.20 14:51

Myslím si, že to je asi hodně individuální. Mě třeba poslali do karantény (manžela a děti) jen proto, že jsem byla v kontaktu s někým kdo měl podezření, že má koronavirus(neměl ). Teď mi končí karanténa a zase mě budou testovat a spolu se mnou i celou mou rodinu, je mi úplně kulove 8o na další test budu čekat ještě týden. Takže dvakrát testovaná rodina co jí nic není a tři týdny doma. Ale je pravda, že jsem zdravotník takže máme přísnější kritéria prý. Ale já jsem jako sestra odstavena z práce 🤔na tři týdny 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA