Kojenecká voda - do kdy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
21.3.11 07:18

Já mám filtr na vodu, takže jsem v klidu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
21.3.11 08:10

Ale zase jsem četla, že rodiče si nechali v pevné víře, jak dělají dobře, namontovat na vodovodní baterii filtr a děcku to poškodilo ledniny :?: , protože ta voda byla defakto mrtvná. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
21.3.11 11:34
barah píše:
Ale zase jsem četla, že rodiče si nechali v pevné víře, jak dělají dobře, namontovat na vodovodní baterii filtr a děcku to poškodilo ledniny :?: , protože ta voda byla defakto mrtvná. :nevim: :nevim: :nevim:

Mám tam přidané minerály přesně podle toho aby neškodily. Pijeme jí sedm let a eště se nám nic nestalo… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
20.2.12 20:37

Ahoj, čistě ze zvědavosti … pro příkrmy po půl roce musím dávat kojeneckou vodu? Ptám se jen tak, ještě máme čas a zeptám se naší doktorky … co na to vaši lékaři?
My můžeme do města pro stáčenou nebo kupovat. Ale není lepší čerstvá z kohoutku převařená než v PET lahvi, která kdoví kde kdoví jak dlouho stála, nebo ta stáčená, která ale taky bude nějakou dobu doma stát??? Logicky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
20.2.12 20:40

Mně doktorka říkala, že do půlroka vařit v kojenecký, pak už klidně ve vodě z vodovodu. Záleží teda na kvalitě vody ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
20.2.12 20:42

Prckovi je 6 mesicu, na prikrmy davam vodu z kouhoutku. UM mu delam zatim z kojenecke. Ale uz chci zacit davat normalni prvarenou vodu z kohoutku i na UM. Na tu balenou vodu mam asi podobny nazor… buhvi, co se tam dostava z tech pet lahvi :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.2.12 20:43

Já plánuju do roka používat kojeneckou určitě, pak se poradí s dr. U nás máme v kohoutkové vodě moc dusíku - přesahuje normu pro kojeneckou vodu víc než čtyřikrát. Info je na webu vodárny. Taky tam píšou, že dusík se filtrem ani jinak neodstraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
20.2.12 21:07

kojeneckou vodu jsme kupovali 4 mesice,pak uz prevarenou z kohoutku,taky je dobra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
20.2.12 21:08

zásadní jsou dusičnany ve vodě. děti do 6m věku jsou na to velmi citlivé. obecně se doporučuje na vše dávat kojeneckou vodu do půl roku, pak se může přejít na kohoutkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
20.2.12 21:14

Ptala jsem se na to doktorky a odehrávalo se to asi takto:
doktorka: „Česká pediatrická společnost doporučuje používat balené kojenecké vody do jednoho roku věku dítěte.“
sestřička: vyprskla smíchy
doktorka: „Co, sestři?“
sestřička: „Já bych dala vodu z vodovodu.“
doktorka: „Však já taky, já jen říkám, co doporučuje Česká pediatrická společnost.“ :mrgreen:

Tak jsme se o tom bavily a doktorka říkala, že v šestinedělí určitě balenou kojeneckou, ale potom už není nutná. Ale do půl roku jsem ji používala, od půl roku dávám převařenou vodu z vodovodu, ale máme tu docela kvalitní. Tak si zjisti, jestli máte dobrou vodu.

Příspěvek upraven 20.02.12 v 21:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
20.2.12 21:23

do 6m je to důležité kvůli methemoglobinémii:

Děti do 6 měsíců věku jsou zvláště citlivé na methemoglobinémii způsobenou dusičnany v pitné vodě (tzv. „modrání kojenců“), dehydrataci způsobenou gastroenteritidou s průjmem, na sepsi a na povrchová anestetika obsahující benzokain nebo prilokain. Dusičnany obsažené v zemědělských hnojivech mohou prosakovat skrz půdu a kontaminovat vodu. Současný standard EPA pro dusík v dusičnanech v pitné vodě je s ohledem na ochranu dětí stanoven na 10 ppm. Český limit pro dusičnany v pitné vodě je 50 mg/l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.2.12 21:26

Black Orchids, díky za info! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
21.2.12 09:05
Ukulina píše:
Black Orchids, díky za info! :)

Díky za info a názory. Do konce 6 měsíce budu kojit (nebo alespoň zatím to jde) a pak „natočím z kohoutku“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
28.4.12 07:20

V zivote jsem kojeneckou vodu nekoupila ani nepouzila…voda z kohoutku,pote co dcera prresla na UM /8 mesicu/ a zije a je zdrava…

• Citovat
  • Upravit
We_werka_Wenny
28.4.12 23:54

Kojeneckou vodu jsme nikdy nepoužívali a to je dcera na UM od druhého měsíce, od té doby převařuji tu z kohoutku. Teď má dcera rok, je zdravá, imunitu má dost dobrou, takže zřejmě už ani převařovat nebudu :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko