Dávat 7m mimi normální jídlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18.3.11 11:07

dávat 7m mimi normální jídlo?

ahojky, včera jsem byla u babičky a ta dala malé játrovou omajdu s rýží.
Malá se po tom mohla utlouct ale neublíží jí to?
Babča mi říkala že jí mužu klído už i dávat houskový knedlík s nějákou omajdou ale mín solit.
Ráda bych jí to dávala ale nejsem si jistá zda jí tím neublížím.
Na Um je už od šestinedělí a příkrmy dávám už od 4 měsíce ale to jí tolik nešmakuje jako tohle.
Mnohé zvás, by mě asi za to ukamenovali, dávát 7mimi normoš jídlo, ale dřív se to prý neřešilo.Díky za veškeré názory. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.3.11 11:09

Mám 13tiletou dcerku a taktéž po půl roce jedla normální jídla. Dnes se to strašně řeší, dítě pije vodu, jí jen bílé jogurty, rohlík má také málokteré a o sladkém ani nemluvím, to jich spousta dostane až ve školce. |Upřímně tyto děti lituji. Takže bych ji klidně dávala, ale míň solila… Radši anonymě, nerada bych byla ukamenována.

• Citovat
  • Upravit
1350
18.3.11 11:11

Nedávala, trávicí soustava na to ještě není připravenÁ.
Jinak na diskusi jsem zvědavá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.3.11 11:15

No, já bych teda knedlík s omáčkou v 7mi měsících nedala. A játra už vůbec, to nejím ani já.

Moc výživu nehrotím, určitě nějak kolem roku Majda měla i ten knedlík a omáčku (odebranou před dochucením a místo smetany UM) ale v 7mi měsících je fakt brzo.

Počkej půl roku, to už nění taková dlouhá doba…
Chutná jí to, protože to je slané (i když málo, do toho roka cca jsem nesolila vůbec a pak postupně maličko).

argumenty „jí to chutná“ a „dřív se to neřešilo“ nejsou argumenty, ale výmluvy a omluvy.

Mi taky chutnají párky s kečupem :roll: ale neživím se tím a malé to taky nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.3.11 11:20

No tak podle mě je na to mimi ještě maličký :think: asi jí to neublíží hned,ale za pár let,když jí už bueš dávat normální jedlo co to asi ta sůl,smetana ,koření udělá?! Já mám teda kamarádku první příkrm dala svíčkovou v 7 měsících děti jedly jitrnice,klobásy ,nikdy nekojila tak chtěla ušetřit na UM A od půl roku Um přestala dávat,takže jídelníček od půl roku byl -snídaně kukuřičný křupky, svačina nejlevnější jogurt,oběd guláš ,omáčka, svačina normální dětská krupička z krabicovýho mlíka,večeřre neraději míchaná vajíčka :roll: všude se chlubila jak jsou její děti krásný a zdravý a jak všichni nadělají a teď když je dětem cca 4 a 5 let - jsou to atopici,alergici,mají problémy s trávením,každou chvilku jsou nemocní,mají něco zlomenýho -málo vápníku…
Takže podle mě nepřehánět se zdravou výživou,ale na druhou stranu,proč jim ničit zdraví,v životě si ještě omáček a jiných jídel užijou dost :-))
Jinak já teda nekojím od porodky ( ze zdravotních důvodů) a když už mu nemůžu dát MM tak do něj nebudu rvát smetanu,to raději nekouřit a koupit dětský jídlo než ho krmit dospěláckým ( ale to beru podle sebe,netvrdím že jsi matka krkavec,takže ti aani nic nevyčítám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
18.3.11 11:21

Zakladatelko,
evidentně je ti jasný, že dávat 7 měs. dítěti jídlo vařené pro dospělé, je naprostá pitomost :wink:
Spíš si myslím, že doufáš, že ti to tady pár uživatelek odsouhlasí, abys mohla dávat s „čistým svědomím“.
Já tě určitě kamenovat nebudu, po pravdě- je mi úplně jedno, co kdo dává svýmu dítěti.
K tomu, že anonymní upřímně lituje děti, které nedostávají doma od rodičů sladkosti, musím říct, že já zase lituji její děti :lol:
Jo a ještě mě tak napadá- spousta vás tu děsně věří svým doktorům- zkus se teda zeptat pediatra, jestli ti ty kořeněný játra, zelí s knedlíkem, smažený řízek posvětí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
18.3.11 11:23

V sedmi měsících byla naše malá plně kojená, takže fakt u nás nehrozil knedlík! Nedala bych jí normální naší omáčku ani dneska a o knedlíku bude ještě chvíli taky snít. Solím jí minimálně, kořením taky sporadicky. Není s tím kam spěchat, nají se toho v životě ještě moc a moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
18.3.11 11:29

Knedlozelovepřo nebo bůček, to jste ještě nezkoušeli? Když ono to 7měs miminku tááák chutná, no ne? :think:

Ano, já bych hnala každého, kdo by se přiblížil k malé s jídlem pro ten věk nevhodným. Otázka na jinou debatu je, co kdo považuje za vhodné. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751

Ono jde i o to, že když sedmiměsíční dítě navykneš na solenou a kořeněnou stravu, tak už ti nikdy nebude jíst ty zdravý dětský blafy…, který jsou pro něj bezesporu nejlepší.

Mým dětem taky chutnají třeba slané chipsy, ale nebudu jim to kupovat jenom proto, že jim to chutná a že se dřív neřešilo. Všeho s mírou, ale na stravu dospělých má opravdu ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989

tohle bude jedna z hadacich diskusi :mrgreen: .

Ja se priznam, male jsem omacky a polivky v tomhle veku davala, nesolene, zeleninove s kurecim masem, i knedlik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.3.11 11:32

a ještě teda já dělám játlrovou omáčku takže si udělám cibulovou jíšku ( teda sádlo -nevím nevím nedoporučujou ani u dospělých, cibule - nevím jestli se mlže dávát ,ale já bych se bála u tak malýho prska,mouka no v 7 měsících se může už lepek, masox- no to asi taky není nic moc pro dpspělýho a co pok pro díte, vnitřnosti se taky u dětí nedporučujou ,sůl pepř-to asi taky nic moc,že?! smetana- hmmmm není náhou z kravskýho mlíka a to se nesmí do 1 roku dávat.. a dát našemu malýmu rýži tak se asi nevykadí do 18 let a rýže se taky solí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.3.11 11:33

jo a prosím tě v který roce měla babča posledního kojence ,! Moje tchýně před 37 lety a taky říká,že už se může,ono babičky s rezervou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.3.11 11:34
yriel píše:
Zakladatelko,
evidentně je ti jasný, že dávat 7 měs. dítěti jídlo vařené pro dospělé, je naprostá pitomost :wink:
Spíš si myslím, že doufáš, že ti to tady pár uživatelek odsouhlasí, abys mohla dávat s „čistým svědomím“.
Já tě určitě kamenovat nebudu, po pravdě- je mi úplně jedno, co kdo dává svýmu dítěti.
K tomu, že anonymní upřímně lituje děti, které nedostávají doma od rodičů sladkosti, musím říct, že já zase lituji její děti :lol:
Jo a ještě mě tak napadá- spousta vás tu děsně věří svým doktorům- zkus se teda zeptat pediatra, jestli ti ty kořeněný játra, zelí s knedlíkem, smažený řízek posvětí :mrgreen:

proc to hned stupnovat, zakladatelka prece nepsala, ze chce davat korenene a rizek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.3.11 11:35
lucie.t píše:
yriel píše:
Zakladatelko,
Jo a ještě mě tak napadá- spousta vás tu děsně věří svým doktorům- zkus se teda zeptat pediatra, jestli ti ty kořeněný játra, zelí s knedlíkem, smažený řízek posvětí :mrgreen:
proc to hned stupnovat, zakladatelka prece nepsala, ze chce davat korenene a rizek

a dospělácký jídlo snad není kořeněný a dospělácký není řízek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
18.3.11 11:36

Knedlozelovepřo nebo bůček, to jste ještě nezkoušeli? Když ono to 7měs miminku tááák chutná, no ne? :think:

Ano, já bych hnala každého, kdo by se přiblížil k malé s jídlem pro ten věk nevhodným. Otázka na jinou debatu je, co kdo považuje za vhodné. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí