Dávat 7m mimi normální jídlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
18.3.11 12:07

Jj, hodilo mi to chybu stránky s tím smajlem :mrgreen: Zkoušela jsem ty navíc smazat, ale píše mi to, že nemohly být odstraněny, no :cert: Tak nic :mrgreen:

Stensa píše:
Háta_x píše:
Knedlozelovepřo nebo bůček, to jste ještě nezkoušeli? Když ono to 7měs miminku tááák chutná, no ne? :think:Ano, já bych hnala každého, kdo by se přiblížil k malé s jídlem pro ten věk nevhodným. Otázka na jinou debatu je, co kdo považuje za vhodné. :roll:
Háto už se opakuješ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nějak ti to blbne :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.11 12:09

Jo jinak nevím kdo to ted tady psal že kravské mléko se muže až od roku, doktor mi doporučil už od pul roku dávat býlý jogurt holandia, a ten je teda z jakého mléka? :mrgreen: Já myslím že z kravského ne?
Mimochodem, koukali ste na zprávy?
Z mateřského mléka se dělá už i zmrzlina. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
18.3.11 12:10

Šmankote babičko čaruj :mrgreen: Děvčata maminy hlavy na krku a vše z rozmyslem. Kojila jsem rok, pak UM 3měsíce bojkotoval, nakonec jsem zvítězila :mrgreen: První příkrm ve sklence dostal někdy po půlroce, aby si zvykal a následně vařenou zeleninu ode mne prskal, takže občas ještě teď dostane sklenku, když není čas, tak není čas. Normiš jídla cca jsem mu začla dělat až cca od roka a 2-3měs., jinak to prskal. Ale vše vařené!!!Z masa kuře, krůtu, libové hovězí zadní a jakoukoli zeleninu i cibuli, pohybu má dost a dost, tak to vstřebává, sůl jen fakt krapet a to jen mořské, těstoviny sice bezvaječné, ale už dostal i polívku zahuštěnou rozkvedlaným vajíčkem. Z koření toho moc nepoužívám, kmín, petrželka, paprika.
Takže jsem se rozkecala, sorry ostatním.
Určo mu můžeš dát normální jídla, zkoušet to, ale všechno prostě musí být mdlé, nesolené, nepeřené, nesmažené, vnitřnosti, tak to už vůbec a nevím, kolik zubů má tvůj bobek, ale s rýží bych asi počkala ještě. V 7měs. měl náš 7zubů a nevěděl, co s něma, takže větší kousky vůbec nechtěl, všechno mixované.Zkonstatovala jsem stejně nakonec, že když moje vařené prská, tak ať baští sklenky, i tak mají úžasný výběr podle měsíců a když ji nesní celou, můžeš ji mrsknout do ledničky. Sladkosti, na ty zapomeň, v ovoci je sladkého a přírodního cukru dost.HOW

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
18.3.11 12:11

:kytka: Pak napiš, jak jí chutnal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :pankac: :pankac: :pankac:

pupííííček píše:
paráda , tak vám děkuji za vaše názory.
Malé určo zatím dávat nebudu, jen to co smí.
A popravdě u některých komentářu jsem se musela i zasmát.
Divím se že některé maminy se dokáží takhle vytočit.
Klíd holky, já jsem se přeci jen zeptala.
No tak hlavně že jste se tu pobavili a vynervovalia já jdu dát malé ten bůček. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.3.11 12:12
pupííííček píše:
Jo jinak nevím kdo to ted tady psal že kravské mléko se muže až od roku, doktor mi doporučil už od pul roku dávat býlý jogurt holandia, a ten je teda z jakého mléka? :mrgreen: Já myslím že z kravského ne?
Mimochodem, koukali ste na zprávy?
Z mateřského mléka se dělá už i zmrzlina. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jj jogurt je upravený kravský mlíko,mě teda řekl doktor jogurt od 8 měsíce,ale krabicový i to tzv. čerstvý mlíko ne -krabicový je hnus nezdravej a mléko přmo od krávy je prostě alergizující, a nikdy nevíš co to s mimčem udělá za pár let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
18.3.11 12:14
Háta_x píše:
Jj, hodilo mi to chybu stránky s tím smajlem :mrgreen: Zkoušela jsem ty navíc smazat, ale píše mi to, že nemohly být odstraněny, no :cert: Tak nic :mrgreen:
Stensa píše:
Háta_x píše:
Knedlozelovepřo nebo bůček, to jste ještě nezkoušeli? Když ono to 7měs miminku tááák chutná, no ne? :think:Ano, já bych hnala každého, kdo by se přiblížil k malé s jídlem pro ten věk nevhodným. Otázka na jinou debatu je, co kdo považuje za vhodné. :roll:
¨
Tak jsme si to aspoň všichni pořádně zapamatovali :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
18.3.11 12:20

:lol: Emimino to vyhodnotilo dle hesla: opakování = matka moudrosti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Stensa píše:
Háta_x píše:
Stensa píše:
Háta_x píše:
¨
Tak jsme si to aspoň všichni pořádně zapamatovali :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
18.3.11 12:30
pupííííček píše:
paráda , tak vám děkuji za vaše názory.
Malé určo zatím dávat nebudu, jen to co smí.
A popravdě u některých komentářu jsem se musela i zasmát.
Divím se že některé maminy se dokáží takhle vytočit.
Klíd holky, já jsem se přeci jen zeptala.
No tak hlavně že jste se tu pobavili a vynervovalia já jdu dát malé ten bůček. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol:
Tak já si zase myslím, že tohle byla ve srovnání s jinými hoooodně mírná a sofistikovaná diskuze :-P
Nepřipadá mi, že by se tu někdo vytáčel.

Jinak s těma babičkama- taky bojuji s přítelovou maminkou- a právě tam je tvrzení „taky jste to jedli a nic vám z toho nebylo“ přesně na správném místě- je víc než hodně dobře živený a v 27 letech mu museli vyoperovat žlučník.
A malej prý bude od roka dostávat každý den lžíci sádla, aby neměl problémy s průduškama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.11 12:32

Bůček jí mos šmakoval no a to zelíčko, ještě ted ho přežvikuje.
Zdlábla 3 houskový knedlíky.
No nemám já to šikovnou dcerku? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nééé jasně že ne, měla mixovanou pohanku mrkvičkoua špenátem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.11 12:34

noo tak to asi fakt né, jako babičky tak tehdá asi krmily ale tehdá bylo vše jinak, proto já si do takových věcí nenechávám kecat a dítě krmím dle svého uvážení tím, co jíst má a může, je to stejně zase jen na tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
18.3.11 12:38
AngelinaBalerina píše:
noo tak to asi fakt né, jako babičky tak tehdá asi krmily ale tehdá bylo vše jinak, proto já si do takových věcí nenechávám kecat a dítě krmím dle svého uvážení tím, co jíst má a může, je to stejně zase jen na tobě

To se raději odstěhuju, než bych do chudáka nechala cpát takový blafy :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
18.3.11 12:40

:lol: Už jen nadpis mě pobavil,a otázka ohledně jater mě zcela položila 8-o !!!

Můj prcek je o něco starší,než ten tvůj,a tohle by mě ani nenapadlo.Kdyby mu nedej bože podal někdo „normální jídlo“ prohodila bych ho oknem,i kdyby to byla babička.

Co máš za doktora?Jogurty se smí až od 8 měsíce.Pokud dříve,bývá to špíš ve výjmečných případech.Až si miminko poradí s prvnímy příkrmy,pak se může přidávat.No,ale když se začíná játry,tak bych se nebála ani toho bůčku :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit
4118
18.3.11 12:48

U těch jater se mi kroutijou i palce u nohou.
Můj selský rozum mi říká, že ano, dneska se to moc řeší. Ale v 7mi měsících bych ještě před solí a kořením dítě chránila. Ano, dej malé běžné jídlo, ale dětskou variantu - bez dochucovadel. Teď budu ukamenována, ale na knedlíku nevidím nic špatného, když bude třeba s pomixovanou zeleninou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.3.11 12:49
Ywett píše:
U těch jater se mi kroutijou i palce u nohou.
Můj selský rozum mi říká, že ano, dneska se to moc řeší. Ale v 7mi měsících bych ještě před solí a kořením dítě chránila. Ano, dej malé běžné jídlo, ale dětskou variantu - bez dochucovadel. Teď budu ukamenována, ale na knedlíku nevidím nic špatného, když bude třeba s pomixovanou zeleninou.

taky mi knedlík přijde na podobné úrovni jako třeba rohlík :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.11 12:53

No jo jsem asi špatná maminka když jsem babičku nechala at krmí malou.
Bylo to poprvé.Myslím si že se jí nic nestane.
To víte babička do mě tak dlouho šila.až jsem povolila. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí