Málo přibírá 9m
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Málo přibírá 9m
Chtěla bych poradit. Malá má 9m papá krásně, je hodně pohyblivá (jen se plazí, nesedí nestoupá. Jenže za 3 týdny přibrala jen 160g. Má špatný jídelníček? Máme max 7,5kg a tak 74cm.
Dávám ji:
4–5h 150ml mlíčka (UM Sunar víc nevypije)
8–9h 150g bílého jogurtu
12h 200h maso se zeleninou
15h 190g přesnídávky
19h 180g kaše Hami
přes den tak 3–4 200ml čaje, nějaký ten piškot a čerstvé ovoce. nazoubky (rostou nám obě jedničky nahoře) dávám kůrku chleba
Nevím, co dělám patně, že nepřibírá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já si myslím,že to není rozhodně málo.Male od 6 do 10 měsíce přibral jen cca 500gr.Nějak bych to neřešila.Pokud prospívá a dr. nic neříkala tak je to ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě jsem chta napsat že mi tak 3-5 denně kadí. nemá ani řídkou, ani tuhou stolici, prostě akorád a barevná je podle toho, co jí. (špenát- zelená, boloňské špagety - oranžová…) a počůraných plínek má taky dost, ale řekla bych, že dost pije
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že baští a přibírá naprosto ukázkově ![]()
Malej mi naopak zhubnul mezi 8. a 9. m, je to tím, že odmítá jídlo, zcela závislej na mlíkárně
![]()
Takže v pohodě, buď ráda, že ti takhle krásně papá a jí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to Májinka mi sní úplně všechno a celkem s chutí, jen mlíčko sní jen v noci, když napůl spí. Přes den mi lahvičku vyplivuje a mlíčko prská. To musí mít extrémní hlad, aby měco vypila, ale kaši sní jak nic a čaj pije z tvarově stejné flašky, jako dávám mlíčko, jen má jiná zvířátka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já si myslím, že 160g za 3 týdny je opravdu málo a i dr. to říkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to tak neřešila - nezačala se víc hýbat právě v tom období, kdy míň přibrala? Starší dcera se do 9 měsíců jen otáčela na břicho, pak se začala plazit a taky mezi 9 a 10 měsícem skoro nepřibrala - myslím, že to bylo tím zvýšeným pohybem. Baští ti krásně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co bych v 9 měsících za tu váhu dala (v roce měla 8,5 kg)! Malá přibírala ještě hůř. A jí ti krásně - prostě geny a konstituce, s tím nehneš. Jestli je spokojená, zdravá tak to neřeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že přírůstek je super. Od 6ti měsíců tolik děti nepřibírají. Nestresuj se tím jí Ti krásně, co víc si přát. A taky vytahuje do délky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hmm tak nae malá přibrala mezi 6 a 8m. jen 90g! a nikdo se nad tím nepozastavil. V 6m měla 7700g a v 8m 7790g. Myslím že je to podle toho co popisuješ OK ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se začala hýbat, tak to asi „vyběhá“ ne? Kdyby měla hlad, tak snad jí víc? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych řekla, že mi měli v té době skoro stejnou váhu…doktork nám jen řekla, že nemá být ani po kom silný.....pokud je jinak spokojená tak bych si s tím hlavu nelámala.Ale jestli Tě to trápí tak bych prostě zavolala doktorce a poradila se s ní.
JInak nám Kubík taky moc mlíčka nepije…cca. 500 ml denně,ale to už musí být.....tak mu dáváme mlíčko s kaší od Hami…je s příchutí kakao,med,vanilka.....u nás vede med a to mi vypije na noc i 250 ml. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě s tím čajem jsi myslela 3× denně 200 ml? Jestli ano, aby nebyla zaslazená moc čajem a proto nechtěla mlíčko…fakt nevím.....já dávám na pití jen převařenou kojeneckou vodu…a občas nějakou tu ovocnou šťávu,ale s tou nemám úspěch ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky - taky myslím, že přírustek nemáte malý. Koukala jsem na synův „deníček“, ten měl v 8mi měsících 9650g a váha do roka naopak ještě klesla (v roce 9500g). A to taky nebyl nic moc pohyblivý…v 9ti měsících ještě nelezl, jen se plazil. Chodit začal až ve 14ti měsících ![]()
- Citovat
- Upravit
Majda přibrala od půlroku do roku 1,1kg. V roce vážila 7,3kg… Jedla vždycky dobře.
Teď už trochu povyrostla a přibrala, už není na nultém percentilu ![]()
Nehubne, baští super, počkej na další převážení za nějakou dobu a nestresuj se. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit