Málo přibírá 9m
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Myslím, že jídelníček má dobrý. Ale ten přírůstek mi přijde málo. Nemůže mít alergii na nějakou potravinu, třeba na mléko? Pak bývají častější stolice a málé přírůstky na váze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte stejný jídelníček jako my, jen já kojím, takže nevím kolik má MM. Ale jinak úplně stejně to máme. A přibral za 2měsíce 300g. Doktorka neřekla ani popel, protože právě v té době se začal víc hýbat, taky se plazí, v bdělém stavu chvilku nepostojí (resp nepoleží), a vypadá spokojeně, baští všechno s chutí, je tak akorát, ani tlustý ani hubený, takže i Dr byla spokojená. Měl v 10měsících 9 370g. V 8 měsících 9080. Do toho 8měsíce přibíral průběžně půl kila za měsíc. Ono se to stává, že děti méně přibírají, nebo dokonce vůbec. Pokud nevypadjí hladově, nejsou unavené apod, nemají problémy s trávením, tak to nevadí, je to normální. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to teda co do množství jí Dany méně, na oběd max. 160g a ovoce 130g. Vypije tak 200-250ml vody nebo čaje. Kakání taiky jak vy, ani hutné ani řídké, sem tam se povede bobek, podle jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jí dávám neslazený čaj a i tak ho vypije hodně 3-4 denně 200ml. Dneska už má 2 a půl flašky vypité.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není třeba přepitá? Jako vím že mají děti pít, ale možná pak už nemá v bříšku místo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to už jsem taky zkoušela. Místo čaje mlíčko i o něco omezit přísun čaje a jestli by potom mníčko nechtěla, ale vůbec. Vše mi vyprskala ven
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty děti si někdy vymýšlejí, co? Každé je jiné.
Ale pokud jde o původní „problém“ tak opravdu to není natento věk malý přírůstek. Mi malej přibral 300g za 2 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emilka1 píše:Emilko, v nějaké odborné publikaci jsem vyčetla, že optimální váhový přírůstek pro kojence 9-12 měsíců je 300-400g/měsíčně. Vám to vychází o trošku míň, 228g/měsíc. Je mi divný, že to vaše dr. už řeší, mně to nepřijde zase tak málo
No já si myslím, že 160g za 3 týdny je opravdu málo a i dr. to říkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, poprosím vás o radu. Mám doma 5ti týdenního chlapečka, kojím ho ale moc nepřibírá, proto občas (tak 1×-2× denně) dám UM, protože se docela bojím co na kontrole u Dr za 3 týdny. Už minule se moc netvářila že přibral za 3 týdny jen 300g. Zkoušela jsem 3 dny nedávat ale měl pořád stejnou váhu a po UM má vždy víc a to saje myslím pěkně a docela často-přes den co dvě hodiny někdy i po hodině a večer po 3h.Co byste dělaly vy-radši vyčkali jestli začne přibírat nebo pro jistotu dali umělé? Mám pujčenou váhu a ted za 14dní má těch 300g navíc ale to taky neni nic moc.Co sem četla by aspon těch 200g za týden mělo byt. Jinak se nestresuju, hodně piju, do toho kojící čaje, Gravimilk, Ricinus, vývary…takže mléko by mělo byt v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych vubec nestresovala… mimi si vezme co potrebuje… kdyby mu mleko nestacilo, kričel by hlady.. každé dítě to má jinak… a na doktorku kašli, jak nemáš tabulkové dítě, tváří se vždy jak z Nejslabší, máte padáka… jestli je malej spokojený, není co řešit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
@optimistka85 Váš příspěvek jsem ponechala v této diskuzi, kde je nejvíce odpovědí. Téma „Kojení a nepřibírání“ jsem smazala. Prosím oživujte jen jednu diskuzi, tím ji dostanete mezi nové a určitě Vám někdo odpoví.
Monika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobře holky, zkusím to, díky ![]()
@admin - dobře díky a omlouvám se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@optimistka85
za 14 dni 300 je uplne v pohode…segre malinka pribirala jeste min-ale je proste mensi…ve 4 mesicich mela 5kilo-ale je uplne ok-je plnne kojena…pokud dr. prudi kasli na nej, kazde dite se do tech jejich tabulek nevleze…nase byla obrik -pribirala 400 tydne
a nikdo nerekl davejte ji min jist…i tak bych se tim neridila ![]()
takze v pohode koj tolik co si malej vezme, pokud nebreci hlady…ja bych na tvem miste neprikrmovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No co nedávám UM tak už má 5 dní stejnou váhu tak mě to zas trošku straší :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit