Kojené miminko a kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kojené miminko a kaše
Ahoj maminky, mám chlapečka 8,5 měsíce a začal se mi teď v noci víc budit na jídlo, tak jsem si říkala, že je asi čas začít dávat večer kaši (zatím má masozel k obědu a ovocnou svačinu, jinak kojím). Zkusila jsem dnes udělat rýžovou krupičku od Nestlé do mého odstříkaného mléka a byla to katastrofa… Bylo to pořád tekutý, i když jsem té krupičky dala maličko více než je na návodu. Tady v jiné diskuzi jsem četla, že kaše z mateřského mléka řídne, ale tohle bylo prostě tekutý od začátku do konce krmení… Vůbec se to nedalo. Měla jste to také některá tak? Chtěla jsem dodržet to, že nejprve si mimčo zvykne na nemléčnou kaši s MM a až pak mu dám mléčnou kaši, ale tohle fakt nejde. Dávaly jste prckům normálně mléčné kaše už od začátku? Jde mi teda jen o miminka, která byla jen kojená. (U dětí na UM je jasný, že budou baštit mléčné kaše). Jako mléčné kaše myslím ty instantní jako jsou Nestlé, Sunarka, Hipp, Hami atd. Udělat nemléčnou kaši do vody mi přijde docela hnusný a nevím, jestli by mi to malej jedl… No a takový ty kaše Nomina nebo Countrylife by se taky musely dělat do UM, což už mi přijde jednodušší dát tu mléčnou kaši, když je malej kojenej. Nechce se mi kupovat UM na dělání kaše… Jak jste vyřešily večerní kaše vy? Díky moc za odpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mléčné, jsem lina
vetsina jich je festovne preslazena, ale mala byla nejedlik a odmitac, takze me to nevadilo, byla jsem rada, ze ji. aspon je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzanx u prcka jsem vecerni kasi zacla chvili po zavedeni masozeleninovych a ovocnych prikrmu, takze asi v 6 mesicich. hned jsem najela na ty mlecne, konkretne nam nejvíce vyhovuje od nestle. ted ma 11mes, stále kojim a kase probiha každý vecer, chutna mu a hezky po ni spi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klukovi jsem dávala hned mléčnou. Tolik svýho mlíka bych neodstříkala. Ale teda na 8,5 měsíce mi přijde, že těch příkrmů máte strašně málo… v tomhle věku už měl kluk „normální“ jídlo 5× denně.
- Citovat
- Upravit
Prvni jsem delala z mm, dalsi z um. Nikdy jsem necetla navod, sypala jsem, dokud to nebylo huste ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzanx Ze začátku jsem vařila kaši z rýžových vloček a do toho MM. Hustotu si tak člověk mohl trochu víc ošéfovat.
Pak mě nebavilo každý večer odsávat (ono už jsem toho ani moc neodsála), tak jsem povařené vločky míchala s bílým jogurtem. U nás to byla dlouho hitovka. Žádnou instantní kaši (ani mléčnou ani nemléčnou) jsem mu v životě nekoupila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle věku už děti baštily jogurty, takže nějakou trošičku UM v kaši jsem naprosto neřešila
Spíš jsem řešila cukry v mléčných kaších, kterých je tam požehnaně, kluci byli celkem záživní a moc se nehýbali, pamatuju se, že jsem tehdy dávala kaše od Nestlé, protože snad nebyly doslazované, chce to číst složení.
Určitě vím, že slazené byly Sunarka a Nutrilon
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna dneska jsem zkoušela. Já dávala vždy jenom nemléčné kaše, ty mléčné mi přišly strašně sladké a plné umělých chutí. Kupuju kaše v DM, Alnatura nebo Babylove. Dnes jsem měla krupicovou do MM. Ze začátku OK, ale opravdu velmi rychle zřídne. Doporučuju dost teplé mléko, dát napřed kaši a potom přilévat mléko až to bude dost husté a rychle zkrmit.
- Citovat
- Upravit
@zuzanx dávám úplně normální mléčnou kaši. MM na dávku kaše bych ani neodsála a popravdě by se mi ani nechtělo, nějak v tom nevidím žádný smysl (navíc jsem se naodsávala u prvního prcka dost
, pil jen odsáté), takže teď prostě udělám kaši mléčnou, vykoupu, nakojím a dobrou noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem zkoušela dělat kaše z MM a bylo to pořád řídké. Nemléčné mi dítě nechtělo, tak jsem dělala mléčné instantní. Malá si na ně zvykla okamžitě. Akorát některé jsou teda nechutně přeslazené, my kupovali Nestlé, ty myslím slazené nebyly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začínala nemléčnou kaší od Nestlé Sinlac, je fakt docela dobrá i když tam není mlíko. A taky docela drahá. Ale malému fakt chutnala, postupně jsem ddala méčnou a v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem od začátku mléčné, na to jsem byla moc líná se odstříkávat ještě s mlékem na kaši. Spíš jsem řešila aby byla co nejmíň doslazovaná. V tomhle věku už jsem tu trochu UM tolik neprožívala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem začala malé první kaši dělat rýžovou mléčnou v 6m, ale ta jí moc nejela a hlavně ze lžičky toho nesnědla tolik aby jí to zasytilo tak, že by se v noci nebudila…takže jsem začala dávat kaši do flašky a tu dělám ze sunaru+osmizrné kašičky od nestlé… vypije tak 150ml a ještě jí nabídnu prso takže se dokojí kolik potřebuje…máme 8m
no ale pokud je pro tebe jednoduší koupit zrovna mléčnou kaši tak proč ne? tu máme taky od bebivity ale přijde mě že v ní alespoň podle složení na krabici není tolik vitamínů a minerálů jako když namíchám sunar s kaší dohromady…ale to je můj názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzanx První nejedl kaši vůbec, ani nemléčnou do mého mlíka, natož mléčnou, takže dostával k večeři zeleninu. Mladší byla ochotná sníst nemléčnou do vody s trochou přesnídávky, takže asi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak já dělala ty ze zdravé výživy, z toho countrylife myslím, normálně do MM, a byly úplně v pohodě, normální hustota. zkus dát víc prášku, a míň mlíka
ale teda fakt, že mě to odsávání bavilo asi týden. pak dostal mléčný
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit