14měsíční neumí pít sama
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
14 mesicu a neumi pit sama
Mamky, prosim vas, dcerka na 14 ti mesicich neumi pis sama s hrnečcku ani lahvicky, pritom mame nuk tu mekkou z dm tome tipi a dalsich x..poradite mi jakou vybrat popr. je to vubec normalni?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dej jí brčko nebo tvrdé pítko (sportovní láhve, kubík atd.) Malá se mě z měkkého pítka nikdy nenapila. Jinak hrnek, většinu dětí to hrozně baví..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brcko nechape uz tuplem…a kdyz ji dam napit z hrnicku tak pulku vycinta na zem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@b22 zkus hrnicek z brckem. U nás se osvědčil od Difraxu. Je to i celé jednoduše rozebrat a umyt. A bud v klidu také dceri 15mesicu pití podsouvam a um zacina odmítat celkove
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ona chape princip aby to teklo, ale nenakloni si to piti, takze ji to netece…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@b22 dej ji cas pochopi to ze dne na den. A nic dalsiho uz bych nekupovala prijde mi to zbytecny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to vycintá, to se zlepší. Nebo jí i krmíš, aby náhodou nenadělala bordel? To je pak jasný, že se to nikdy nenaučí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nejde o bordel, spis se poradne nenapije kdyz ji skoro vse vytece z pusy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja na to prdim damy, a budu ji ucit normalne z hrnicku a sklenicky, to totiz chape nejlip:D tahne ji na 15 mesicu za par dni a ani nechodi, je trosku lenivejsi…treba je to jen jeji pohodlnost a spoleha se jen na me:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mamci rovnou se zeptam, od kolika se tak uci samostatne jist? nase to to taky nechape:Dnemyslim rohliky atd..ale lzickou teple jidlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 píše:
No tak to vycintá, to se zlepší. Nebo jí i krmíš, aby náhodou nenadělala bordel? To je pak jasný, že se to nikdy nenaučí
Naučí.. Jsem dost citlivka na bordel, líná 5× denně vytírat podlahu pod stolem..
Obě moje děti začaly jíst samy možná o něco později, ale rovnou čistě, bez zapatlání všeho na dosah i mimo něj
Vůbec mně nemrzí, že toto jsme krmením prošvihli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase umi pit jen z Calmy od Medely, hrnecky a jine flasky mam uplne zbytecne. Jist umi vsechno, i to, co neni k jidlu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@b22 já to u prvního od roka řešila, že se všude píše, jak se má dítě učit samostatně jíst..a mně se do toho furt nechtělo, tak jsem to tak nějak odkládala a čas letěl. V 18ti měsících si syn řekl sám o lžičku a k mému překvapení během týdne jedl krásně sám a celkem čistě. Sem tam upatlaný bryndák a pultík kolem misky, ale jinak OK. Dcera nechtěla a nechtěla jíst sama a pak z ničehonic začala říkat, že sama sama a během pár dní bylo..to ji bylo kolem roku a 3/4. Za mně platí, nenechat se nervovat tabulkama a ostatníma, ale vystihnout okamžik, kdy se o to dítě začne samo zajímat, samo chtít se samo krmit a pak maximálně podpořit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lekarnicka28 to závidím. Malá naopak minimálně od roka ječela, že sama a navíc je nejedlík. Tak sama asi tři sousta a ode mě s bojem tak dvě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit