Kojenec a návštěvy v době koronaviru?

8
7.5.20 12:22

Kojenec a návštěvy v době koronaviru?

Ahoj holky, vás co máte děti do 1 roku bych se chtěla zeptat jak řešíte návštěvy v dnešní koronavirové době? Stýkáte se s rodinou? Necháváte chovat vaše miminka jinými lidmi(s lidmi, kteří s vámi nežijí ve společné domácnosti)? Nebo jste od všech izolovaní a mimi zná jen vás a tátu? Asi to moc řeším, ale prostě se bojím. Zajímá mě tedy to!, jak to řešíte vy? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3155
7.5.20 12:24

Žijeme normálně jako předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.20 12:25

Když se nesmělo nikam jezdit, dodržovali jsme to a jeli až po dvou měsícich. A o víkendu jedeme zase za druhou částí rodiny. Strach nemam, a dítě se chovat stejně nenecha. Už ty dva měsíce je poznat, že si odvykl na ostatní lidi a to nechceme a taky už nás to doma nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.5.20 12:25

Neuteklo ti, že kojenci jsou nejmíň ohrožená skupina? To už tomu dítěti víc ublížíš sociální izolaci než nemocí, která u nich probíhá bezpříznakově.

• Citovat
  • Upravit
37132
7.5.20 12:26

Pořád stejně, zrovna malé deti jsou nejmene ohrozena skupina. Jak povolili ten omezeny pohyb a povolili skupinky lidí, tak se stykam i s kamaradkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
7.5.20 12:27

My mame 6týdenní holcicku a setkáme se jen s babickama a dedeckama + sestra. Jinak kamarádky a ostatni pribuzni zatim ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
7.5.20 12:36

Tak u nas to vyresila rodina za nas ( co s nami nebydli). Vsichni se o maleho boji a pry na navstevu prijedou az korona zkonci. No, myslim, ze az ho uvidi tak jim malej prijde naproti :nevim:
Prvni odvazna byla ted o vikendu babicka. Celou navstevu v rousce.
Kdyz jsou zdravi, vetsina ani do prace nechodi tak mi to prijde prehnane. Bydlime s mymi rodici, oba pracujici, takze to riziko tu je porad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.5.20 12:43

Je sice pěkné, že média tvrdí jak se to malým dětem vyhýbá. Nejdříve tvrdila, že jsou děti „imunní“, pak že jsou bezpříznaků, pak že mají mírný průběh… Pořád to mění 🤐.. Ano bojím se, přiznám to a nestydím se za to🤪. Bydlíme samy, všichni z rodiny celou dobu chodí do práce, mamka (babička malé) pracuje jako zdrav. sestra, proto mám dylema :/ (s mamkou samozřejmě bydlí taťka a brácha), no nějakou procházku asi vyzkouším a uvidím jak se budu cítit já😂, psychicky 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.5.20 12:44

@Nafrněná pražanda kolik má vaše mimčo? 😊 (měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.5.20 12:45

@Janli Je sice pěkné, že média tvrdí jak se to malým dětem vyhýbá. Nejdříve tvrdila, že jsou děti „imunní“, pak že jsou bezpříznaků, pak že mají mírný průběh… Pořád to mění 🤐.. Ano bojím se, přiznám to a nestydím se za to🤪. Bydlíme samy, všichni z rodiny celou dobu chodí do práce, mamka (babička malé) pracuje jako zdrav. sestra, proto mám dylema :/ (s mamkou samozřejmě bydlí taťka a brácha), no nějakou procházku asi vyzkouším a uvidím jak se budu cítit já😂, psychicky 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4965
7.5.20 12:47

My bydlíme s prarodiči, byly tu na prázdninách neteře a můj bratr, lékař. Malou 9m si nikdo nechová, chodíme i ven a na hřiště kvůli staršímu. Strach nemám, korona tu bude roky.. Ale nejsem zase lehkovazna, dodrzuji roušky a desinfekci a netrajdame po obchodech. Teď mi volala teta a zvala nás na oslavu narozenin na konci května, bude tam široká rodina a asi pojedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.5.20 12:49

@ProfZav chodím s malou na procházku do lesa, jen zavřené doma nejsme, ale vyhýbám se právě lidem (snažím se o to), a tak váhám jak to vyřešit s rodinou, aby je malá znala, nebála se jich.. Atd (teď měla malá 3m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.5.20 12:57

Miminko nemáme, ale mám kluka co má slabou imunitu, a odpovím tak, stýkáme se s těmi, kdo se chovají trochu rozumně..
Klidne i v době, kdy nebyly moc povolené nějaké stýkačk, tak s kamarádkou, která to měla nastavené stryktně, že děti byly doma roušky, to samé ona, takže jsem se nebála, když k nám přišli.. na durhou stranu, ted jak otevřou hospody a jiné, tak v mém příbuzenstvu mám lidi, co se už třepou, tak tam teda obavu mám to přiznám..
Jestli máte příbuzné, kteří prostě jsou doma, chodí na procházky, do obchodu s rouškou minálně a prostě i ty ruce si myjou pořádně- i to v dnešní době neni samozřejmostí, že někdo přijde z obchodu a umyje si ruce, znám víc takových lidí.. tak pak nevidím důvod si nepovat třeba švagrovou co taky sedí většinu času doma, zahrada a nebo jde do přírody..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
7.5.20 13:03

Potkáváme se s prarodici v rouškách na zahradě. No a pochovat dám, mají radost a ať si neodvykne. Mám spíš strach o ně, i když nakazit bych mimčo samozřejmě nechtěla. Jinak jsme maximálně doma, takže riziko přenosu nízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
7.5.20 13:25

@Janli @Kriss Tina zrovna u kojenců do roka může mít až 10 % horší průběh. To spíš školkovi a školáci jsou v pohodě, tam jsou to jenom promile. Naopak zase ty malé děti (do cca 10 let) by neměly nikoho nakazit (ještě nebyl popsaný takový případ).
@Ivculin každopádně s tím počtem výskytu, co teď u nás je, bych se nebála, využila bych situaci, než se to znova rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí