Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry vecer, chtela jsem se zeptat do kdy veku ditete jste davali kojeneckou vodu?A kdy vodu normalne z kohoutku?Dekuji
Nikdy sem kojeneckou nedavala, prevarenou z kohoutku do pul roka a pak postupne s prikrmama vlastne janom ohrejvala vodu z kohoutku jak bylo potreba. Ale musis vedet, co ti tece z kohoutku, pokud je dobra pro tebe, bude podle me dobra i pro mimco, samo aspon do 6-ti mesicu prevarena.
hmmm, tak od zahájení příkrmů v 6 měsících dostávala Klárka vodu z kohoutku… Kojeneckou jsem nikdy nekupovala a nebudu ani pro to druhé… ze začátku jsme převařovali (tak do roku), teď už si sama natočí do hrnečku studenou vodu a obslouží se ![]()
Ahoj, převařenou kojeneckou vodu do půl roku, poté převařenou z kohoutku. Pokud chceš dávat do půl roku z kohoutku, zjisti si na „hygieně“, jaký má voda obsah dusičnanů, na to bacha u miminek. Rozhodně neplatí, co je doré pro tebe, je dobré pro mimčo!
Příspěvek upraven 19.05.10 v 20:56
Dobre tema. Ja bych se taky pridala s otazkou. Pro ty - kdo deti od narozeni nekoji, ale jsou na UM - jakou vodu pouzivate - kojeneckou, jinou kupovanou z lahve nebo z kohoutku? Diky. Alena.
Ahoj Aleno, používáme kojeneckou vodu Bonny z Billy. Převářím
http://bonny-drink.cz/pramenita-voda
Uz tady podobna diskuse je, zakladala ji zuzkamamka…zkus mrknout, byly tam i nejaky odkazy…
Uz tady podobna diskuse je, zakladala ji zuzkamamka…zkus mrknout, byly tam i nejaky odkazy…
Já zatím kojím, ale do vody dávám Maltofer na doplnění železa. Nejdřív jsem kupovala kojeneckou vodu a převařovala ji, ale pak jak začala ta vedra, tak jsem si řekla, že z kohoutku to bude lepší - u té kupované nevíš, jak ji uskladňovali a já už kolikrát viděla, jak basy vod stály na sluníčku. Máme ale filtrační konvici a vodu filtrujem. Pak ji samozřejmě převařuju (i pro ty dvě lžičky denně). Starší dceři jsem převařovala kojeneckou vodu asi rok, pak ze stejného důvodu začala dávat kohoutkovou (ale to jsme neměli filtrační konvici a byli jsme u našich, kteří nemají tak tvrdou vodu jako my).
nejdůležitější je kromě bakteriální nezávadnosti obsah dusičnanů. Takže pokud máš v kohoutkové dostatečně nízký obsah (pro kojence je to míň než pro dospělé, tuším 50mg), tak stačí převařená (kvůli bakteriím) kohoutková. Jinak souhlas, že u té balené stejně netušíš uskladnění, takže kdoví, jaká je kvalita… ![]()
ivisek87 píše:
Dobry vecer, chtela jsem se zeptat do kdy veku ditete jste davali kojeneckou vodu?A kdy vodu normalne z kohoutku?Dekuji
Marečkovi dávám od začátku příkrmů převařenou z kohoutku…
Do 6.měsíce jsme dávala kojeneckou nepřevařenou, potom jsem si zavolala na místní hygienickou stanici, kde mi bezplatně do druhého dne udělali rozbor kohoutkové vody z našeho bydliště - kromě chloru vhodná pro kojence po převaření ![]()
KOjeneckou jsem nepoužívala vůbec, i v testech vyšla jako jedna z nehorších, ale to je přes 4 roky zpátky. Nejde jen o složení, ale taky o skladování. Naše kohoutková voda vyšla nejlíp ve středních čechách, takže u nás byo rozhodnuto i dle dr.
Mně doktorka teď řekla že jí mám od 4 měsíců dávat kohoutkovou. Uvítala jsem to protože vím že je lépe kontrolovaná než balená. A malý je to fuk ![]()