kojenecka voda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1214
19.5.10 23:49

Ani já jsem nikdy nedávala kojeneckou vodu. Dcerka byla kojená a od 5 měsíce jsem dávala kohoutkovou vodu převařenou, od 9 měsíce nepřevařuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.5.10 07:22

narozdil od jinych podobnych diskusi tady jsou rozumne nazora, jsem spokojena :-) kohoutkovku ano, pokud je v ni malo dusicnanu a neni moc tvrda. my mame kohoutkovku silene tvrdou, tak pockam do roka, coz je ostatne doporuceni pro pripad, ze nevis, jakou vodu mas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
20.5.10 08:02

Pudli (nebo kdokoli jiný), poradíte mi pls, kde zjistím obsah těch dusičnanů zrovna v naší vodě? Jsou na to nějaké spešl web-stránky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.5.10 10:07
BohunkaP píše:
Pudli (nebo kdokoli jiný), poradíte mi pls, kde zjistím obsah těch dusičnanů zrovna v naší vodě? Jsou na to nějaké spešl web-stránky?

najdi si stranky vodarny, co k vam do obce dodava. bude tam mit rozbor. meli by tam byt rozbor, nektere vodarny dodavaji do ruznych obci z ruznych zdroju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
20.5.10 15:01

Ahoj pudlo už jsme to řešily, taky nedávám kojeneckou, převařuju normální z kohoutku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
20.5.10 15:02

mimochodem ví teda někdo co by se stalo, kdybych jí dávávala jak píšete tvrdou vodu sw vysokým obsahem dusičnanů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
20.5.10 16:48
Pudloslava píše:
BohunkaP píše:
najdi si stranky vodarny, co k vam do obce dodava. bude tam mit rozbor. meli by tam byt rozbor, nektere vodarny dodavaji do ruznych obci z ruznych zdroju.

Děkuju :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
20.5.10 20:00

zuzka Tvrda voda- hodne mineralu a soli tj. zanasej se ledviny. Dusicnany sou sajrajt, ale nevim, co presne delaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.5.10 21:04

Tady je něco o dusičnanech:

V případě tzv. dusičnanové alimentární methemoglobinaemie (DAM) kojenců dochází k tomu, že dusitany reagují s krevním barvivem hemoglobinem na methemoglobin, který není schopen přenášet kyslík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
20.5.10 22:40

to nezní moc dobře, budu si to muset zjistit, jsme z jižních čech třeba tady máme vodu měkkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.5.10 06:32

hele ty minerály ledviny nezanesou, spíš se musí ledviny víc namáhat a mímo to má složitější s metabolismem. ani kameny z toho nejspíš mít nebude, pokud je jinak zdravé. rozhodně na to ale neumře. ty dusičnany jsou zásadní. minerály jsou na tom s důležitostí podobně, jako kldyž děckám nesolíme, nedáváme éčka atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
21.5.10 10:43

Pudla jasne ono to tak horky s mineralama nebude, sutry z ledvin asi mit nebude. Ja sem jenom vyplasena, pac muj ma od mladi pisek v ledvinach ci co a Mates mel od narozeni zvetsenou ledvinovou panvicku, tak aby to nejak nedelalo neplechu. Uz to ma prej dobry ale i tak. Nartest tady je mekka voda, ze ani nejde oplachnout mejdlo z rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí