Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli se někomu z vás stalo to samé a jak jste to řešili. Mám 3-týdenní holčičku. Pupík už máme cca týden naprosto v pořádku, tak jsem přestala vytírat a ejhle, dneska koukám, že je srostlý skoro až na konec a nejde roztáhnout. Žádná krev, mokvání, nic. Je čistý, ale naprosto srostlý. Co s tím?
Já osobně bych zašla za dětskou doktorkou aby se na to podívala.
Pokud správně chápu „srostlý až na konec“, tak nám se stalo prakticky totéž. Když jsem přestala vytírat, protože už to bylo ok, tak najednou během pár dnů kouká, že není co vytírat, i kdybych chtěla. Takže buď v pohodě , je to normální ![]()
vevertka: přesně tak. Když jsem vytírala, byl mnohem hlubší. Ještě předevčírem jsem ho roztáhla a říkala si, že bych ho měla ještě preventivně vytřít, ale bohužel jsem to zrovna neměla po ruce a když tam nebyl žádný maz, byla jsem líná si pro to dojít. A dneska koukam, že už není co. Zkusila jsem to hodně namočenou vatovou tyčinkou, ale je to prostě srostlý. Přitom třeba já mam pupík hlubokej jako v době, kdy jsem jí ho vytírala. Ale jak říkam, je to sice srostlý, ale naprosto čistý, tak snad je to v pohodě.
Každý má pupík jiný a pokud je to čisté, určitě to bude v pohodě. Ale doktorce bych to při příští návštěvě rozhodně pro jistotu ukázala…