kojenecká voda nebo čaj??

70
10.6.08 18:11

kojenecká voda nebo čaj??

Chtěla bych se zeptat, co je lepší podávat miminku (narozen 14.5.) v těchto teplech?? Do teď sem dávala trošinku dětskýho čaje ale před chvilkou sem se dočetla že se může dávat i čistá kojenecká voda, tak co je podle vás lepší??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1083
10.6.08 18:49

My dáváme kojeneckou vodu, i když v těhle teplech asi přejdeme na čaje, soudím podle sebe, když budeme venku dám malému radši zteplalý čaj než zteplalou vodu, i když zatím se jí nebrání :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
10.6.08 19:12

Ja jsem rozhodne pro vodu. Spis bych mela pocit, ze v tech vedrech caj zkvasi. A stejne se dava mimcu teplejsi voda ne ledova. Tak si myslim, ze kdyz lahvicka neni primo na slunci, tak zas tak moc nestepla a nebo pouzit termo obal.
Kazdopadne ja jsem davala vodu, caj fakt vyjmecne a jsem rada, protoze ted Honzik pije vodu bez problemu. Je na ni zvykly a nevyzaduje sladke napoje a caje. Je to i jednodussi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
10.6.08 20:15

Já když dávám prckovi čaj, tak mu ho nesladím dávám mu ho hořkej. jen by mě zajímalo co je pro miminka lepší. jestli ten čaj, nebo voda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
10.6.08 20:54

Já jsem někde četla, že vlažný spíše teplý čaj zažene lépe žízeň, než studený. :idea:
Ale jaký je rozdíl nebo co je lepší jestli čaj nebo voda netuším. :roll: Každopádně já bych volila vodu( alespoň okusit-pokud to miminko bude pít), i když naše Tina ji nepije. Je lépe zvykat dítě na vodu( kojeneckou v tomto případě), protože čaje ve větší míře odvádějí soli z těla. Nejlépe je však to všechno možná nakombinovat. Především kojit (pokud maminka ještě kojí) a pak voda a na přilepšenou čaj. A navíc teď v létě koupíte vodu kdekoliv, kdežto čaj si venku neuvaříte. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
10.6.08 21:06

nevim, jestli kojis,ale pokud ano nedavala bych nic. mluvila jsem o tom s mudr, jestli neco navic a rikala, ze to staci. dite si samo rekne, kdy ma zizen. tzv. predni mliko je na zizen a to zadni teprve na hlad. a samozrejme by si ho nemela vystavovat extremnim teplotam a pokud jsou hice,tak nechodit za kazdou cenu ven. ja taky radsi zustavam doma v chladku, aby se neprehral.

jinak bych byla spise pro vodu. ale vyber detskych caju je take nepreberne. porad se mozna se svoji mudr??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
10.6.08 22:45

Zrovna jsem to resila s kamaradkama ze zahranici - to je nejaky blby cesky zvyk, futrovat detem caje… nikde jinde se to nedela, aspon o tom nevim. Ja maly davam vodu a pije krasne.
Jinak jak pisou holky, pokud kojis, tak by to melo stacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
11.6.08 07:59

Ahoj

opravdu časté kojenení stačí - ono stejně když kojíš tak si mimčo jen vyjímečně spokojí s vodou nebo s čajem - my dávali vodu z prozaického důvodu - je to rychlejší, já osobně čaje nemám ráda a navíc když si s tím děti hráli - s flaškou tak když byli polití od čisté vody tak to nevadilo že:o)

Matýno si čaj nevezme dodnes - pije jen vodu - ten starší přešel na čaje asi tak v 1r a 9m - prostě před zimou - to jsem zase radši začla dělat čaj, aby to bylo teplé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
11.6.08 11:27

My jsme na UM, už od narození jsme dávali čaj ( jinak by nás snědla i s botama :lol: ), ale jak byly ty vedra, tak jsme přešli na vodu a lahoda. Myslím, že vodou ještě nikdo nic nezkazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
11.6.08 21:51

Nám doktorka řekla,že nemám dávat nic, že mám nabízet jen kojení, ale jak byla ta vedra tak Honzík se hlasil třeba i po hodině a pak dost blinkal, protože byl přepapaný. Tak jsem mu teď začla dávat vodu po lžičkách, dá si třeba jen 4 lžičky a je spokojený. A hlavně Honzík je i pěkný cvalda,ve 3.měs.vážil 7200g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
12.6.08 11:09
jancula píše:
Nám doktorka řekla,že nemám dávat nic, že mám nabízet jen kojení, ale jak byla ta vedra tak Honzík se hlasil třeba i po hodině a pak dost blinkal, protože byl přepapaný. Tak jsem mu teď začla dávat vodu po lžičkách, dá si třeba jen 4 lžičky a je spokojený. A hlavně Honzík je i pěkný cvalda,ve 3.měs.vážil 7200g.

Tak já to mám podobně, ale my jsme na UM. Když se mi v těch vedrech budí po hodině, tak dávám čaj. Jinak teď ve 3. měsících vážíme 7150g a měří 63 cm … takže podobný cvalda jako u tebe :D Myslím si, že čaj, nebo voda neuškodí. Naše mámy nám ho taky dávaly a máme kvůli tomu potíže?? … nemáme!! … myslím si, že se to teď dost přehání … podle toho co teď všechno nesmí naše děti, tak my bychom už měly být dávno mrtví, nebo invalidní. Já to beru dle svého pocitu a myslím si, že to je nejlepší. Každá doba má své „nové“ poznatky. Každý doktor jiný názor, každé dítě jiné potřeby. Toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.6.08 13:08

Ahojky,
my dáváme čaj. Doktorka nám ho doporučila proti prdíkům :) (fenyklovej s pytlíku, v žádném případě ne granulovanej)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí