Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím máte některé zkušenosti s těmito kapkami. Pomohli vám? Malýho trápí prdíky a chtěla bych mu nějak ulevit. Opravdu se smí až od 1 měsíce? Budu vděčná za každou radu.
Ahoj, nám už kapky na prdíky dávaly v porodnici. Jinak jsme je používali tak do 2. měsíce, pak jsem přišla o mléko a vyřešila jsem do stravou Nutrilon comfort. Teď jsou prckovi 3 měsíce a už si s tím poradí sám
V lékárně ti poradí jaké kapky použít pro tak malé mimčo. Já si bohužel nemohu vzpomenout jak se jmenovaly ![]()
ahojky dávali jsme kapky od 3 týdnů, trochu to pomohlo, v kombinaci se sab kapkami to bylo dobrý. Potom jsme ze sabu přešli na Baby Calm a to už bylo po problémech. Po 4. měsící jsem se na probiotické kapky vykašlala a přesla jsem na Biopron a s tím jsem max spokojená byla. Klárka měla prdy až do začátku 6. měsíce. Teď už ho dávám tak jednou za 2 - 3 dny do mléka jen kvůli imunitě. Jinak přeju pevný nervy s prdíkama užila jsem si s manželem své. Teď už se tomu jen smějem, protožem máme úžasný mimčo a po prdíkách ani památky. Jen se děsíme zoubků ![]()
Ahoj, my jsme používali sab simplex od 1. týdne. Sice je tam psaný až od měsíce, ale v lékarně i doktor řekli, že to je v pohodě,jen nižší dávkování. Ale stejně to nepomohlo. Dva měsíce to byl celkem boj, ale pak začal prdět sám a je to v pohodě.
ahoj, pouzival jsem probioticke kapky - tak se jmenovaly - staly 6OO,–Kc, zabraly pouze na zacatku, maly trpel na prdiky az do 8. mesice, nezabiralo vubec nic, detska lekarka pak povolila rektalni rourku jednou za 2 dny, jinak jsme pouzivali baby vak, koupaci kyblik, masaze, masticky, cajiky, ja snad byla jen na chlebu a tvrde vode, ale nic moc vysledky, preju at to brzy pomine
zuza
Nám bohužel nezabraly, stejně jako nezabral Sab Simplex, Baby Calm, Nutrolin B. Starší syn trpěl na prdy až do 6. měsíce a taky mu nic nezabíralo, takže už stříháme metr - zbývají ještě 2 měsíce ![]()
Martina
my používali probiotické a baby calm od 3 týdnů do 3 měsíců a zabraly.
Nam kapicky zabraly uplne zazracne, prvni ditko na prdiky trpeloa ja s nim, krusnych 6 mesicu. Druhemu jsem zacala v 1.mesici davat tyhle kapicky a nemuzu si je vynachvalit, daval jsem je do cca 5 mesice. Sice byly strasne drahy, ale pomohly. Jinak nase pojistovna nam jedny proplatila, mohla jsem vycerpat kredit co mi poslali.