Jak naučit na lahvičku?

68
3.6.08 20:37

Jak naučit na lahvičku?

Ahoj holky, nemáte někdo nějakou dobrou radu na učení na flašku? Chci v těch vedrech začít dávat trochu čajíku nebo vody, ale prďola mi odmítá jakoukoli lahev. Teď jsme koupili lahev MAM a už to vypadalo super, krásně se přisál, ale to trvalo jen jeden den, pak začalo opět odmítání a hysterie už při pohledu na lahev:o). Kdyby mi z ní jeden den nepil, tak to chápu, že se mu třeba nezamlouvá, ale on z ní pil krásně a najednou nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
3.6.08 20:54

A kojíš? Jestli jo, tak ho nenuť, prostě nechce. Dávej častěji pít mléko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17930
3.6.08 21:13

Naprosto souhlasím s předchozím názorem a buď ráda, že řval při pohledu na lahev a ne na prso, ptž některé děti se zmatou a odstaví už jen jedním podáním lahve. Dětí odstavených kvůli nabídnutí lahve (tedy opakovanému) znám spoustu,a to i ještě v tom 4. měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
3.6.08 21:17

Ja bych to naopak zkoušela. U prvního syna jsem se také řídila radou, že stačí MM a Honzík odmítal pít (z láhve, z hrnečku, z čehokoliv) do cca 18 měsíců. Takže podle mého, máte-li už naučené kojení (což podle věku asi máte), tak bych to pravidelně zkoušela a jásala nad každými vypitými 5 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
3.6.08 21:19

Lenko já bych nerada nějak špatně poradila,
(byly jsme na UM), ale tehdy jsem se sestřičky ptala, jestli nemám malý dávat nějaký čajíček, když je takové vedro (bylo jí 5 měsíců), a ona mi řekla, že prý ne, a tvrdila to skálopevně, že prý jen to mlíko.
Předpokládám, že u vás je to zatím jediný zdroj potravy, tak bych ho asi nechala na nějakym tom „předním“ nebo jak se tomu říká.
Prostě sestřička mě tehdy ujišťovala, že prej to mlíko v tomhle věku stačí.

(ale říkám, měly jsme umělý, takže ale u vás by to mělo platit dvojnásob…)
zatím bych s tím čajem nebo vodou teda počkala, a pozdějc kamarádky, jejichž děti se nenaučily pít z lahve, zkoušely brčko a taky takové ty flaštičky od Jupíka (jupíka vylily a nahradily pitím, které považovaly za vhodné - vodu, čaj) - z toho jim ty děti docela pily. toť má „babská“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
3.6.08 21:50

Kojila jsem malou 13 měsíců a z flašky nepila, až tak kolem 10 měsíce jí vzala na milost ( léto ) a pije jenom vodu. Nenutila bych ho, víc bych kojila, taky jsem to tak dělala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
3.6.08 22:21

My to minuly rok zvladly take jenom kojenim (a to v cervnu byly jeste vetsi vedra) - v ty nejvetsi „hice“ jsem kojila co pul hodku (stejne jsme byly doma, protoze se nedalo ani vylezt ven… ). Dalo se to zmaknout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
4.6.08 08:50

Já s flaškou neusěla - kojím tedy do teď a jediné z čeho ze začátku pila, byla klasická sklenička/hrníček, později lahvička s brčkem…zkusila bych nabízet ze skleničky - vždyť i v porodnici se dokrmuje kádinkou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
4.6.08 09:44

Měli jsme to podobně, já musela přestat kojit a snažila se malého naučit na lahvičku, mám snad všechny druhy lahviček, jedinou kterou si vzal a má doted je lahvičk aod NUKU, ale takováta s úzkou savičkou a úzkou lahvičkou. Já bych to zkoušela, čím dítko starší tím hůř to jde a navíc v těch vedrech moje dr doporučovala (i když jsem kojila) alespon kojeneckou vodu. Je to názor od názoru a doktor od doktora.

Hodně štěstí
Míša V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
4.6.08 10:07

Já bych to pomalu zkoušela, pokud nemá problém s kojením, což jsem pochopila, že ne.

Já taky začala zkoušet lahvičku, protože Matík chtěl pít co půl až hoďku, vžycky si jen cucnul předního a dost. Tak jsem měla trochu obavy, aby si prsa nemyslela, že stačí produkovat tu trošku.
Lahvičku mám Avent, zatím 1 a pomalu se s ní kamarádí. Každý den mi trošku vypil a ještě víc rozbryndal, ale na mlíkárnu se vrhal vždycky s nadšením. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
4.6.08 10:24

Tak my jsme sice na UM, ale kdybych kojila, tak bych se lahvi docela bránila. Ale nějakou vodu bych do něj vpravit zkusila - lžičkou , stříkačkou, kapátkem … Naše malá měla minulý týden reakci na očkování a vůbec nic nechtěla pít - jen vřeštěla. Tak jsem do ní dopravila aspoň hrnek vody po lžičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
4.6.08 11:03

Ahoj, pokud chceš dávat vodu, nebo čaj, tak bych to zkoušela nejdřív lžičkou, nebo kapátkem, aby si zvykl na jinou chuť i konzistenci a pak teprve použít lahvičku. My jsme na UM, takže jiná situace a z porodnice jsme jeli už s příkrmem ,ale také dávám čaj. Občas se mi vzbudí v těch vedrech hodinu po jídle a chce jíst … což u něj znamená „mám žízeň“. Stejně je rozhodnutí na tobě. Ty jsi máma. Každý člověk jiný názor i lékaři se liší názorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
11.6.08 15:56

Ahoj :D

My jsme museli od 14-ti dnů začít dokrmovat, jelikož nesstačilo MM, ale maličký mi taky nechtěl flaštičku, tak jsem si na něj vymyslela lumpárnu a to:
Nejdříve jsem začla kojit a po těch 15-ti minutách jsem malého odstavila z prsu pomocí malíčku a rychle mu tam šoupla lahvičku :lol: :lol: Teďka už dokrmujeme UM 2 měsíce a po prsu je pořád jak diví :lol: :lol:

Ono je dobré, aby miminko dokázalo akceptovat i něco jiného než prs…kdyby musel být zvýšený příjem tekutin při horečkách a tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
11.6.08 21:32

s flaskou souhlasim, nikdy nevis kdy se tobude hodit, treba ja jsem nahodou ale hlavne stresem stratila tak trochu mleka a tak jsem musela dokrmovat, mela jsem pro ni ty nejlepsi flasky ale zadny nechtela a ted mi prisel uzasna novinka od jedne polske spolecnosti nova kolekce, ma dynamicky dudlik a krasne mekky jako bradavka, mala se hned prisala a ja si konecne ulevila ze mala bude na noc krasne napapana :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.6.08 09:52

Martulka - já si právě říkám, že se může stát i situace, že prostě flaška bude nutnost, tak bych ho to radši naučila než se tak stane, samozřejmě chci co nejdýl kojit, ale podle mě se kojení a lahev nevylučuje, plno mých kamarádek i kojí a ještě dávají láhev. Prosim tě, o jakou lahvičku jde? Mají jí v obchodech nebo se musí objednat? Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí