Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
@Alušáček keeezby🙏🏼 🙏🏼 ja sem ted schvalne od rana prelepila prso a ona to stejne odlepila😆 😆 je pravda ze je strasne zavisla kdyz jsme spolu doma tak porad se ujistuje volanim na me jestli sem neodesla🙈
Tady na to bacha. Ona tě opravdu potřebuje, tak ji neodstrkuj. To, že vymeziš hranice a budeš na nich trvat ji neublíží, ba naopak, ale potrebuje tvoji blízkost a kontakt. Proto na tebe sahá a hledá tě. Můžeš chovat, mazlit. Jen nedej prso.
@Anonymní píše:
@Alušáček keeezby🙏🏼 🙏🏼 ja sem ted schvalne od rana prelepila prso a ona to stejne odlepila😆 😆 je pravda ze je strasne zavisla kdyz jsme spolu doma tak porad se ujistuje volanim na me jestli sem neodesla🙈
Kamarádka taky zkousela kojení znechutit. Namazala si prsa citronem, malej zašel pro zinku, prsa utrel a kojil se dal😄
@Alušáček tak to je taky dobry😁 😁 😁 ty krasooo
ty deti jsou opravdu chytry a precuraji oni nas nez my je😆
@Martina84 neodstrkuju jen to nekdy na palici kdyz koukame spolu na pohadky a ona nemuze sedet vedle ale musi na me
a kdyz uz si sedne vedle tak se me drzi… na druhou stranku v noci ji chytam ja za rucicku a drzim ji verim tomu ze i kdyz nekdy jsem z ni unavena ze je moje mazlina a miluju ji ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky holky bude nam 22 mes a mame stale problem s odnaucenim,,Kojenim" spis ma prso jako dudlik uz jsme odstavovali 2× a vzdycky to dopadlo hysterakama a s tim ze jeste pockame…a dame tomu cas. jenze se nic nemeni kdyz prijde na to ze si behem dne sednu hned mala jde za mnou a zacne mi smatrat prsa knourat 🙈dokud ji ho nedam pak je spokojena dudla si zacla se s nim i mazlit v noci ma potrebu se prsa dotykat nebo smatrat po bradavceco s tim delat prijde mi velka uz s myslim ze cim bude vetsi tim bude horsi odnaucovani
Ahojky, vůbec bych nereagovala na příspěvky typu děcko v tomhle věku už ví co je Ne a Uf to si nedovedu predstavit!!🤦♀️ zajimalo by me do kdy pani kojila nebo jestli vubec😃každá jsme jiná a rid se hlavně sama sebou a tvým dítětem, poznáš sama Kdy je čas na odstavení a kdy je připravená☺️ když svému dítěti budeš naslouchat tak to poznáš krasně. Ona sama Může být nervózní z toho že cítí nervozitu z tebe že tobe už to vadí. Já jsem dceru kojila do 21měsíců, protože jsem těhotná, byla odstavená do týdne a bez problému Prostě jsem byla rozhodla že jí musím odstavit, že to nedám. v noci už nedostala a přes den jsem jí uspávala v kočárku. A bylo to velmi jednoduché, bradavky jsem si natřela genciálkou(vypada to hrozne, to jo🤣)Ještě jsem si je Přelepila a ukazovala jsem ji že mám bebí a že mě to bolí a že už mně došlo mlíčko, chvilku plakala, ale pochopila to a v noci kdyz plakala tak jsem ji septala ze mam to bebi a ze mlicko doslo. Preji hodne zdaru. Mé dceri budou dva roky a vecer usina misto prsa u skrabkani na nozickach ![]()
Prvni je nenechat ji dudlat. Ok, at se napije, ale pak odpojit.
To same s tim sahanim na prsa a do vystrihu, to je tak tezke ji tu ruku dat pryc…? Nabidni ji jinou formu kontaktu a je to.
Co se tyce komplet odstavu, tak musis byt na 100% rozhodnuta, ze nedas. Jinak to nebude fungovat. Dite to moc dobre vyciti, ze jsi nalomena, takze stupnuje rev tak dlouho, az das.
A priste pekne zacne hned tim vystupnovanym revem, protoze to prece posledne zabralo, no ne?
Jinak teda nechapu to, ze dceri „mizis“. Kdyz odejdes pryc a nereknes ji to, odchazis tajne, tak bodejt by na tebe nebyla nalepena!! Je presvedcena, ze si te musi sakra hlidat.
Vzdy, kdyz nekam jdes, tak ji to rekni, rekni kam a kdy prijdes, at ma jistotu.
@Bonbonka89 píše:
Ahojky, vůbec bych nereagovala na příspěvky typu děcko v tomhle věku už ví co je Ne a Uf to si nedovedu predstavit!!🤦♀️ zajimalo by me do kdy pani kojila nebo jestli vubec😃každá jsme jiná a rid se hlavně sama sebou a tvým dítětem, poznáš sama Kdy je čas na odstavení a kdy je připravená☺️ když svému dítěti budeš naslouchat tak to poznáš krasně. Ona sama Může být nervózní z toho že cítí nervozitu z tebe že tobe už to vadí. Já jsem dceru kojila do 21měsíců, protože jsem těhotná, byla odstavená do týdne a bez problému Prostě jsem byla rozhodla že jí musím odstavit, že to nedám. v noci už nedostala a přes den jsem jí uspávala v kočárku. A bylo to velmi jednoduché, bradavky jsem si natřela genciálkou(vypada to hrozne, to jo🤣)Ještě jsem si je Přelepila a ukazovala jsem ji že mám bebí a že mě to bolí a že už mně došlo mlíčko, chvilku plakala, ale pochopila to a v noci kdyz plakala tak jsem ji septala ze mam to bebi a ze mlicko doslo. Preji hodne zdaru. Mé dceri budou dva roky a vecer usina misto prsa u skrabkani na nozickach
To jsem byla ja
kojila jsem obe dve pul roku. Neodsuzuju, kojte si treba do zakladky, ale osobne se mi z mluvicich zubatych deti, co si dudlaj mamincina prsicka dela mdlo. Ja za to nemuzu a nehejtim ![]()
A jinak, dvoulete dite velice dobre vi, co znamena NE, ver mi ![]()
@FlorenceF Jenkins jejda
tak jasne ze dite vi co znamena slovo Ne
uz hodne brzy, ale u odstavu bych tohle slovo moc nepouzivala.Ono odstavovat pulrocni a dvoulety dite je sakra rozdil a myslim, ze v nadpisu je jasne napsano 22 mesicu.
Mně se taky dela mdlo z urcitych lidi a taky za to nemuzu🤦♀️
@Bonbonka89 píše:
@FlorenceF Jenkins jejdatak jasne ze dite vi co znamena slovo Ne
uz hodne brzy, ale u odstavu bych tohle slovo moc nepouzivala.Ono odstavovat pulrocni a dvoulety dite je sakra rozdil a myslim, ze v nadpisu je jasne napsano 22 mesicu.Mně se taky dela mdlo z urcitych lidi a taky za to nemuzu🤦♀️
Promiň, ale co si tim chtela říct? Ja jsem samozrejme mluvila o 22 mesičnim diteti, mimochodem jedno mam ted doma
rekla bych takhle z hlavy, ze kdyz se pujde mazlit a bude mi hrabat po prsou nebo jinym nevhodnym zpusobem, tak mu reknu: hele, prsa NE (bricho ne, vlasy ne), pojd se poňunat, spapam ti rucicku, blabla…
Pokud si ale necham vyhrnout tričko, stahnout podprdu a jeste sloupnout pasku z bradavek, tak je asi jasne, ze v te chvili už to NE dite nepochopi ![]()
Reaguji pouze na řečene. Zakladatelka jasne pise, ze ji to už vadi. Fakt me napada hodne okamziku, jak a kdy tu situaci zastavit jeste vcas, aniz by dite bylo nedomazlene nebo jinak citove stradalo
moje osobni nazory na to klidne muzeme vynechat ![]()
@FlorenceF Jenkins píše:
Ježkovy voci, uff, to si neumim predstavitjinak je jasne, ze kdyz vidi, ze si vsechno vymrci, tak bude. Jednak ma dost energie, aby vydrzela skandalit dele nez ty.
Kazdopadne, 22mesicni dite velmi dobre rozumi slovu NE. Budes na ni muset byt trochu ostřejší. Vis, jak psi maminka na ty smrady zašteka a je klid?
nevysvetluj,
neukazuj prelepene bradavky (to jako
sorry, ale to bych taky nepochopila),
proste NE. A kdyz se v te emoci uz trochu
unavi, tak teprve potom odveď pozornostNevím, jestli u vás funguje zaštěkat jak na smrady, ale u nás a u spoustu jiných citlivých maminek vysvětlování funguje. Dítě není nějaká pitomá, malomocná osoba, je to člověk jako my. Pokud dítě vyrostlo na mlíčku a mamince je to nepříjemné (s mým 23 měsíčním chlapcem si procházíme stejným obdobím jako se řeší tady, tedy odstavením), zasloužilo by si přinejmenším trpělivost, pochopení, že ztrácí pro něj důležitou věc, a zejména vysvětlování, neustálé. Kojení pro dítě není jen zdroj potravy, ale i příležitost k pomazlení a blízkému kontaktu s maminkou. Sama jste říkala, že rozumí slovu ne, porozumí i tomu, když maminka vysvětlí, proč a jak se věci mají. Vy snad byste těžce neprožívala, kdyby se k vám vaše milovaná osoba chovala tak autoritativně a bez vám zjevného důvodu a ani by vám neřekla proč?