Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj urcite ma rustovy spurt staci lezet a kdyz bude chtit strcit ji prso nam trvalo asi tri dny nez jsem se rozkojila,ja teda kdyz mel maly spurt dala jednou denně sunar ja si odpocinula a on byl spokojeny aspon na chvili..vzdycky jsem se rozkojila ![]()
Díky, doufám že to zvládneme.....nerada bych skončila na UM už takhle brzy. Mám chvíli klid když spí odpoledne v kočárku, to vydrží klidně tři hodiny.....jinak moc nespí (přes den). Ale s tou jednou dávkou sunaru to není úplně špatný nápad ......jak dlouho může takový růstový spurt trvat?
Přesně náš případ..ze začátku jsem kojila 30-40 minut s několika přestávkami, pak za hodinu chtěl znovu. Postupně se kojení zkracovalo, teď je mu 14 měsíců a kojím max. 10 minut 4× dennně.
Těch 6 týdnů je takový zlom, produkce mléka se ustaluje, může přijít růtový spurt a fakt se kojí co hodinu, ale zas si to sedne. Pro mé první dítě byl šok, že to najednou neteklo samo, ale muselo se mnohem víc makat, no nechtělo se mu, ale vydržely jsme a pak jsem kojila ještě hodně dlouho bez problémů. V takovéhle fázi bych um rozhodně nedávala, sání dítěte by to nezlepšilo a naopak při nižším odběru by taky bylo míň mlíka v prsou a začal by začarovaný kruh.
@Miska1501 To šlo postupně, srovnalo se to někdy kolem 5.měsíce, jak jsem začala pomalu s příkrmy.
@Miska1501 píše:
Díky, doufám že to zvládneme.....nerada bych skončila na UM už takhle brzy. Mám chvíli klid když spí odpoledne v kočárku, to vydrží klidně tři hodiny.....jinak moc nespí (přes den). Ale s tou jednou dávkou sunaru to není úplně špatný nápad ......jak dlouho může takový růstový spurt trvat?
Sunar bych nedávala, jen ať se pěkně snaží. Ty potřebuješ, aby laktace fungovala a abys zvládla i větší potřebu mléka. Když budeš krmit Sunarem,tak to bude spíš naopak. A taky to zkus neřešit a nebádat nad tím. Přizpůsob se požadavkům dítěte a ono se to srovná ![]()
Jinak taky koukej, jeslti opravdu pije a nebo jen žmoulá prso. Pokud to druhé, tak s ní hodně buď, ber si ji na nahou hruď ať tě cítí a ona se uklidní.
@P4ja no právě že pije cca 3 minutky, pak nějakou dobu jen žmoulá a pak třeba ještě chvilku pije......možná to fakt moc řeším, ale nechci aby měla hlad.....někdy se i u prsu zlobí,ale „tahat“ se jí moc nechce......
@Miska1501 píše:
@P4ja no právě že pije cca 3 minutky, pak nějakou dobu jen žmoulá a pak třeba ještě chvilku pije......možná to fakt moc řeším, ale nechci aby měla hlad.....někdy se i u prsu zlobí,ale „tahat“ se jí moc nechce......
Tak pokud jen žmoulá a nepije a je to fakt třeb 10 min a víc, tak ji prostě odpoj. A buď hodně s ní. Přitulte se a uvidíš. Kyž bude mít hlad, tak to fakt poznáš ![]()