Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, koj a pak dokrm ostrikanym mlekem pres malicek strikackou…v noci bych budila max po 4 hodinach pokud jinak spi, za par dni bude silnejsi a bude pit lip a nebude tak usinat, do tydne to bude vpoho, uvidis !
Hlavně si ujasni, jestli teda jako chceš kojit nebo krmit stříkačkou nebo lahví. Dál jestli teda kojit nebo UM. Mateřské mléko s UM jsem na doporučení doktorky smíchala jednou a taky to z kluka pěkně litalo.
Ráda bych zůstala u MM - v porodnici mi dávali MM a pokud to bylo málo, tak nebyl problém dát i UM .. což jsem dostala i dnes v noci a UM jsem vylila.
Ráda bych kojila, ale občas se prcek ani nepřisaje ( domů budu zvát laktační poradkyni ještě tento týden), v nemocnici mi to každý ukazoval jinak no a když už se přisaje, tak jen na chvilku jelikož u toho moc nevydrží a poté dokrmím mlékem přes stříkačku - ale občas u toho strávíme 20 minut a jindy třeba i 40 minut. Krmit stříkačkou mi nevadí, budu i radši než láhev, která je asi pohodlnější.
Dokud budu mít mléko, tak krmit jen MM, pokud by chybělo tak hold asi přejít na UM.
Určitě se budu radit i s doktorkou
Když chceš dávat MM, tak musíš kojit, nikdy neodstrikas tolik kolik si mimčo vytahne samo, navíc tim zabiješ veškerý volný čas. Možná máte blbou techniku, tak si pozvi laktační poradkyni. S tím že to vyhodí, je to možná tou rychlosti, když krmis stříkačkou, jestli to do něj nelejes moc rychle ![]()
Jestli u toho usíná zkus ho posimrat pod bradou,aby se trochu probral. Zkoušela bych kojit co nejčastěji a zkus si odlít 50ml a podívej se kolik toho je. Mimi má žaludek velký jak svoji pěst. Je jasný,že to bude blindit zvlášť takový prcek.
@Kriss Tina Stříkačkou saje sám
mám k tomu přiložený prst a opravdu jede zpozvolna. Kantorovou si pozvu, zítra ji určitě budu volat.
@Ariadne šimráme, masírujeme líčka. 50 ml, zatím nevypil a ani to do něho necpu. Zatím mi dal dneska nejvíc 40 ml, s čím jsem spokojená - venku to není
neřve, takže je najezený, kdyby nebyl tak dám více třeba
Nechci tě strašit, ale měli jsme to samý. Mladá u prsu spala, nebo se rozcilovala, když už se mi ji podařilo vzbudit. Bojkotovala i stříkačku, nesala a víc než půlka ji vždycky z pusy vytekla. Mléko se mi spustilo až díky odsavacce, kterou jsem pak měla problém z těch nalitych prsou dost odsat, takže se mi tvořily zatvrdliny. Malá se pořád neprisavala a neprospívala, takže jsme dali flašku, já trávila všechen čas na odsavacce, ale mléko se stejně začalo ztrácet,dokrmovala jsem um. Ve čtyřech týdnech mléko pryč a teď jsme čistě na um. Nejhorší bylo smířit se s tím, že dítěti nemůžu dát co je pro něj nejlepší. Samozřejmě jsem četla články o um a nižší inteligenci, obezitě, narusenem vztahu s matkou, …
Hodiny jsem strávila v jiném pokoji v slzách,abych nebrecela u ní. Těch hodin lituji nejvíc. Takže buď hlavně s miminkem a netrap se, ať to dopadne jakkoliv ![]()
@Serpentini s tím jsrm v pohodě, jde mi jen o prcka aby pribral a byl spokojený no