Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky chtěla bych se zeptat, malý bude mít brzy 7.měsíců…kojím a dávám příkrm zelenina, nebo zelenina maso na oběd, kojím co 2-3 hodiny a chtěla bych se zeptat s přibývajícími příkrmy se bude četnost kojení snižovat?, nebo jak často kojíte v 7. měsících dítěte? děkuji
Mě se snižovala až když snědlo celou porci, což bylo tak 9 měsíc. Spíš pokud chceš kojit, počítej, že tak do roka to ještě pořád bude často.
Cetnost kojeni kolisa, ale jinak kdyz to ty vedome neredukujes, tak se dite treba do dvou let koji s podobnou cetnosti. Protoze se nechodi najist, ale ujistit.
To zalezi na spouste vecech..kolik toho sni, jak moc to vyzaduje, jak moc pribira atd…jako mliko po jidle, je vlastne jako dalsi jidlo…dcera uz v 7mi mesicich mela 2 jidla denne, mozna uz 3, to si nepamatuju presne, proste, kdyz uz mohla jogurt, tak mela 3 a kojila jsem jen rano a vecer a v noci, od 9teho mesice uz jsem kojila jen rano a vecer, vecer asi hodinu po veceri, tesne pred spanim..,ale kamaradka kojila porad a kdykoli asi do dvou let ditete ve dne v noci ![]()