Kojeni a dudlik???

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1235
25.10.19 16:47

Moje děti se kojily dlouhodobě, bez problémů používaly flašku a dumlaly dudlík. Někdo měl tedy ten dudlík radši a jiný ho dumlal jen z povinnosti. U nás žádný problém nenastal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.19 16:59

Holky, tak proč vlastně všechny laktační poradkyně, se kterými jsem se setkala, považují dudlík za takové zlo? Chápu, že to bude asi blbé, pokud se začne používat při úplném startu v prvních dnech, že se pak miminko nemusí naučit správně sát. Ale jak to tak pročítám, zas tak velké drama to nebude. A můj selský rozum říká, že dudlíka jednoho dne dám pryč a bude sice třeba brek, ale dá se to vyřešit. Jenže co s těmi prsty - ty mu asi neuříznu…Asi ho teda do toho kočárku pořídím a když uvidím, že si cpe di pusiny ruku, zkusím místo ní dát dudla. Uvidíme, jestli ho vůbec bude chtít.

• Citovat
  • Upravit
65738
25.10.19 17:03

Kluk dostal dudlik už v porodnici…
Plně kojený byl do půl roku, od kojení se sám odstavil asi ve 14 mesicich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.19 17:04

Ještě mě napadlo, jestli třeba nejsou později alternativou různá kousátka (viz obrázek) - jak je to s nimi a postavením zoubků? Samozřejmě až to bude umět (už si nepamatuju, kdy to tak je? 4-5 měsíců?).

• Citovat
  • Upravit
1695
25.10.19 17:09

Já kojila 2 dudlikáče, jednoho do roka, odstavila jsem já, druhé do 2 let a kojení se přirozeně ukončilo. Třetí dítě má 3 měsíce a když má hlad tak dudlík plive obloukem…a saje ukázkově. Myslím, že pokud se dítě „umí“ kojit, tak to dudlík nezkazí. A já mám ve svém okolí ukázkového cucače palce, který si totálně zkazil skus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
25.10.19 19:14

Kojim a dudlík používáme take a žádné problemy s kojením nejsou :think: dudlík malá dostala přesně proto, že si cucala palec. A asi jsme výjimka, ale od té doby, co jí to pálí a umí to s rukama, tak si ho sama vyndá a opět cucat palec. Jde oblafnout jenom v noci :zed: je ji šest mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
25.10.19 21:51

Dle poradkyneprikojení, která to převzala z mamily: Dudlík je umělá náhrada prsu
Z dlouhodobého hlediska může dudlík zkracovat čas strávený na prsu a postupně snížit tvorbu mléka a po počátečním dobrém prospívání vést k pozdějšímu nedostatečnému přibírání miminka ve věku 3-4 měsíců.
Podání dudlíku může způsobit, že nebudete motivována naučit se jiné strategie, jak uspokojit a uspat miminko.
Při sání dudlíku miminko používá jiné svaly tváře. Sání dudlíku může mít vliv na zkus, nesprávný vývoj čelist a horního patra.
Dudlík může už v porodnici způsobit problémy s přisáváním miminka na prs.
Dudlík může maskovat první signály miminka, které naznačují zájem o kojení.
Dudlík může být důvodem, kvůli kterému matku obzvláště v prvních dnech bolí bradavky
Dudlíkem se na matčiny bradavky může přenést kandidoza.
Dudlík významně zvyšuje riziko zánětu středního ucha.
Miminko, které má dudlík, může začít odmítat prs. Může způsobit bojkot kojení – odmítání prsu během bdělého stavu a někdy úplné odmítání. Tento efekt může být vidět až po několika měsících kojení.

Více zde: https://www.poradkyneprikojeni.cz/…to-dudliku-/

Osobně se s tím úplně neztotožňuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
25.10.19 22:06

Mozna jsi měla u druhého zkusit jinou poradkyní, i když nebyl důvod? Obě děti s dudlíkem, kojene bez problémů, váhové přírůstky víc než průměrné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí