Kojeni a intenzivnější cviceni

89
24.3.22 06:35

Kojeni a intenzivnější cviceni

Ahojte, tento dotaz bude spíše pro aktivní maminky, co jsou blázen do sportu jako já. Před tehotenstvim jsem cvicila 5× tydne, v těhotenství jsem bohužel kvůli silným nevolnostem, které jsem ještě v 5.mes měla, musela přestat a znovu sportovat nezačala. I přes to jsem v těhotenství nabrala 27 kilo, 20 kilo už mam dole, ale přes to mi chybí ještě 7. Už koncem sestinedeli jsem zacala cvičit, mala má 2 měsíce a já 3× tydne navštěvuji posilovnu a k tomu 1-2× tydne chodím behat.. chci se vratit nyní ke kruhovým tréninkum, na které jsem byla zvykla před tehotenstvim. Ale jsou celkem dost narocne. Nemela jste s tím nektera problem co se tyce kojeni? Ze by jste například prisli o mleko? Pro představu - 2× tydne těžký kruhac a 2× tydne trenink s trenerkou ve fitku. Moc Vám dekuji za vaše odpovedi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4
24.3.22 07:04

Ahoj,

Já jsem taky sportovní nadšenec, dcera má 10 měsíců. S kojením problém nikdy nebyl, ať trenuji v jakékoliv intenzitě. Na HIIT jsem znovu naskočila v jejím 7mem měsíci a žádné změny jsem si nevšimla. Snažím se kojit před cvičením. Takže za mě se toho neboj a pokud se na to cítíš tak hurá do toho! :)
Jen tedy off topic - 2 měsíce po porodu bych si ještě hlídala panevni dno a diastazu. Běh jen pokud je diastaza opravdu stáhlá a se skoky jsem tedy čekala déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
24.3.22 07:41

@Kristi91 moc dekuji! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
24.3.22 07:42

Normálně cvič. O mléko nepřijdeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
24.3.22 08:23

V pohode, jen dostatecne jez a pij ;) a prikladej dle potreby miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
24.3.22 08:55

Dobre holky, moc dekuji. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
24.3.22 09:14

Taky nemám problém, ale cvičím doma. Teď teda chvíli pauza kvůli ruce 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
2717
24.3.22 14:23

Na kruhace a cvičení s trenérskou jsem začala chodit hned po sestinedeli a v pohode. Užívej si cvičení :palec: :pankac: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
24.3.22 16:38

@miska09 dekuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
24.3.22 19:32

Spíše kojení poškodí separace, dudlík a podobně, než cvičení samotné, na takové záležitosti je kojení háklivé a pokud se maminka více soustředí na sport, či cokoliv jiného, může k tomu snadno dojít, protože když žena takto sportuje, tak potřebuje třeba zastoupení u dítěte a u dítěte pak hraje roli každý další měsíc, třeba 3.měsíční dítě je na tom už úplně jinak než dvouměsíční a td. Tak jako všude, je to o rovnováze pro ty konkrétní zúčastněné a v tom daném věku, u každého taky ta míra bude jiná, co si může dovolit, co už ne. Samozřejmě píšu pro obhajobu sportu, aby na něj případný neúspěch kojení nebyl svalen, ale zároveň se snažím nastínit, že je vše propojené, takže v konečném důsledku si na sport můžeme i ukázat, protože maminka sportovala a neležela doma v posteli a nekojila a nekojila a nekojila a nekojila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
24.3.22 20:03

@eryby jasne, ale miminko nestrada.. nakojena je tesne před cviceni i po :D rozhodne bych ji na úkor svych potřeb nechtela sidit ty její :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
25.3.22 08:20

@eryby ja si teda nedovedu prestavit cely den prolezet s miminkem a kojit a kojit a kojit. Naopak si myslim, ze cviceni je dobre na psychiku maminky. A spojojena maminka = spokojene miminko. Navic zatim muze hlidat tatinek a to jim take jen prospeje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.3.22 09:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
25.3.22 14:20

@Dendiss to byla právě taková nadsázka. Jak píšu, sama jsem pro sport, ale i pro kojení, v idealním případě obojí bez omezení ;) Rozhodně nesouhlasím, že by sport jako takový způsoboval problém s kojením 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová