Nonstop noční kojení

24.3.22 05:30

Nonstop nocni kojeni

Ahoj holky.
Prosim mate to nekdo taky tak, ze kojite celou noc?

Mame to tak uz od narozeni a male bude 5 mesicu. Neusne jinak nez kojenim, duda od 20 hodin v 6 do rana. Kdyz ji odpojim, okamzite sebou zacne vrtet a vzbudi se. Kdyz ji vypadne cecik sam protoze usne, do 5 minut je vzhuru. Vzbudi ji jen vypadla bradavka, o nejakem mem pohybu behem noci nesmi byt ani rec.

A ne opravdu ji nic jineho neutesi, ruka, hlazeni, blizkost a pritomnost. Je schopna prorvat se do takoveho zachvatu ze se dusi a cela se totalne klepe :(

Meli jsme par noci, kdy se probudila jen 3× na kojeni, ale to uz je daaavno pryc. Je tam proste NONSTOP a porad se budi, me budi … o nejakem preneseni do postylky nemuze byt ani rec, kdyz ji vzbudi i to ze se chci otocit z boku na zada! Vstat a jit na wc nepripada v uvahu. Musim jen lezet jak socha a doufam ze ji nevypadne prso 8o

Nejaka rada, co s tim? ( kase na noc nemaji efekt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
24.3.22 05:46

Co dudlík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
24.3.22 05:55

Taky me napadlo, pry existuji dudliky, ktere kopiruji tvar prsni bradavky, ale vic o tom nevim. Jen jsem nekdy kdesi cetla (slysela). Mozna holky k tomu napisi vice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
24.3.22 06:26

Dej dudlík, malá by se taky nejradši kojila non stop, ale dudlík ji celkem oblafne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.22 07:07

To jsem zapomnela napsat, dudlik nechce :( nechape co s tim ma delat. To same lahvicka, nechape ze z toho ma pit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.3.22 07:12
@Aneťulíkk píše:
To jsem zapomnela napsat, dudlik nechce :( nechape co s tim ma delat. To same lahvicka, nechape ze z toho ma pit

Udelala si z tebe dudlik.
Musis ji naucit odpojovat. Bude to chvili boj, ale jde to.
Kdyz se napije, pockas az zabere a pak ji prso opatrne vyndas. Kdyz se hned znovu vzbudi, pak bud das a zase pak vyndas, nebo nedas a vydrzis rev. Pokud by brecela uz moc, ze by se neuklidnila, das prso, nechas uklidnit, usnout a zase vyndas.
Proste takhle porad dokola, dokud nevezme na vedomi, ze porad na prsu fakt nebude.
Do toho prubezne zkousej dudlik, muze se stat, ze ho prijme jako " mensi zlo".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14717
24.3.22 07:18
@Aneťulíkk píše:
To jsem zapomnela napsat, dudlik nechce :( nechape co s tim ma delat. To same lahvicka, nechape ze z toho ma pit

Byla jsem na tom uplne stejne. Usinala vetsinou v 2 - 4 rano, definitivne se budila okolo 6. A mezi tim stale na prsu, presne jak pises. Nemohla jsem ji odpojit, jinak rev do duseni. Dudlik zadny nechtela, davila se tim, zkusili jsme mnoho typu a velikosti dudliku. Zlepsilo se to okolo 1 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
24.3.22 07:48

Nakoj, chvilku nech “podudat”, vyndej prso a hned dej dudlík - v polospánku - u nás to zabírá. Jinak moc dudlíková právě není.

Edit: Jo tak dudlik nechce. U nás zabral lovi, ostatní plive. Hodně holek si chválilo obyč kaučukovou kytičku z lekarny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
24.3.22 08:24

Ježiši kriste. Dudlík je náhrada za prso, ne opačně. „Udělala si z tebe dudlík“ je sračk*. Dudlat je přirozená potřeba dítěte. Malý je v tom samém věku a máme to stejně. Když dudlík nechce, nedonutíš ho a čím víc s tím budeš bojovat, tím horší to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
24.3.22 08:31
@Aneťulíkk píše:

Jaký dudlík jsi zkoušela? Některý sou moc velký, mam víc druhů, vsechny velikost od narození a některé jsou velké, že se tím dávku :roll: u nás zabral lovi, jiný nechce, má takový příjemný tvar a není velký. A dej jí ho až usne u prsa, prso vythanes a nacpes ji dudlík do pusy, bude prostě dudlat dál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
24.3.22 08:37

A jde ti u toho spát? Malá to měla neříkám úplně takhle extrémně, ale chvilkové období - tak jsem se prostě ze stran obeskládala polštářema a dekama, abych ležela v jedné poloze, ale přitom mi to bylo pohodlné, a spala jsem. Zkusila bych tak natrénovat nějakou pohodlnou spací polohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
24.3.22 08:50

@Asiina co se rozčiluješ? Chill…to víme všechny, že dudlík je náhrada za prso a ne naopak, ale někdy prostě i matka potřebuje “ulevit”. To chce přestat hltat ty (občas nesmyslná) dogmata Mamily a člověku se uleví, vážně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
24.3.22 08:59

@Asiina ano, dudlík je šidítko. No a? Je nutné kvůli tomu psát vulgarismy? Diskuze by měla být vedena slušně. Zakladatelka se slušně ptá, ostatní diskutující jí slušně odpovídají. Každý má svůj názor. Tak to respektuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14717
24.3.22 09:11
@Kriss Tina píše:
Jaký dudlík jsi zkoušela? Některý sou moc velký, mam víc druhů, vsechny velikost od narození a některé jsou velké, že se tím dávku :roll: u nás zabral lovi, jiný nechce, má takový příjemný tvar a není velký. A dej jí ho až usne u prsa, prso vythanes a nacpes ji dudlík do pusy, bude prostě dudlat dál :nevim:

Nase dcerka se davila i dudlikem pro nedonosence 1600 g. I kdyz aspon mene nez ostatnimi. Proste nektere deti absolutne nedudlikove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.22 09:48

Holky moc dekuji :) dudliky mam snad vsechny, ji proste asi vadi ten plast. Presne jak pisete ve spanku jsem zkusila vymenit, no zacala se vztekat a vzbudilo ji to :D je to s ni tezke … dudlik kvetinku mame taky, s tim flusta jak o zivot.
U kojeni usnu, ale budim se tak 10× za noc. Je to mazec. A nekdy se porad prisava a pousti. Zada mam v silenem stavu, jsem zvedava, co mi rekne doktorka, az me uvidi 🙄

Jinak taky si myslim, ze na mamile to nekdy faaaakt prehani, to je nekdy az kojoteror t nazory. Vseho s mirou a prirozene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová