Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Aneťulíkk ještě mě napadlo, nevím, zda to nebude moc drsné, ale co zkusit, aby mimčo spalo s tátou a ty v jiné místnosti. A třeba co 3 hodiny bys ho šla nakojit (v pěti měsících si myslím, že v noci častěji jíst nepotřebuje). Jen to zkusit. A po uspání večer, až se probudí, tak tam nechoď, vyšli tatínka, ať mimčo pochová, pohladí…
@Thomassss @Danuska89 uznávám, že jsem to mohla napsat slušněji ale emoce mě nepustily 😃 pardon. Každopádně, nejde mi o nějakou dogmu mamily, ale o to že „je z tebe dudlík“ je ze stejného soudku jako „koj co tři hodiny“ a „po roce už dítě mlíko nepotřebuje“ jako se říkalo za našich babiček, díky bohu už je to dnes na ústupu a u mladých maminek se tohle nepoužívá.
@Thomassss píše:
@Aneťulíkk ještě mě napadlo, nevím, zda to nebude moc drsné, ale co zkusit, aby mimčo spalo s tátou a ty v jiné místnosti. A třeba co 3 hodiny bys ho šla nakojit (v pěti měsících si myslím, že v noci častěji jíst nepotřebuje). Jen to zkusit. A po uspání večer, až se probudí, tak tam nechoď, vyšli tatínka, ať mimčo pochová, pohladí…
Za zkousku to urcite stoji. Ale u nas nezabralo ani tohle, proste sileny rev. Zabiralo to az u mladsich sestricek. A stejne to slo zkouset az ve vyssim veku - az byla dcera schopna odpojeni od prsa bez probuzeni. Ale ja jsem u toho dokazala spat a zada me nebolela.
@Janča6 jj, asi je to brzy, ale za zkoušku nic nedají. Podle popisu je ta situace už docela zoufalá, takže já bych zkoušela vše možné i nemožné ![]()
@Aneťulíkk píše:
Holky moc dekujidudliky mam snad vsechny, ji proste asi vadi ten plast. Presne jak pisete ve spanku jsem zkusila vymenit, no zacala se vztekat a vzbudilo ji to
je to s ni tezke … dudlik kvetinku mame taky, s tim flusta jak o zivot.
U kojeni usnu, ale budim se tak 10× za noc. Je to mazec. A nekdy se porad prisava a pousti. Zada mam v silenem stavu, jsem zvedava, co mi rekne doktorka, az me uvidi 🙄Jinak taky si myslim, ze na mamile to nekdy faaaakt prehani, to je nekdy az kojoteror t nazory. Vseho s mirou a prirozene
Hele ja jsem hodne pro prirozenost, ale musi prezit i matka a tohle uz je neunosne.
Naucit odpojovat, jinudy cesta nevede.
On je dost rozdil, kdyz si dite podudla, kdy potrebuje, a kdy uz ma prso v puse furt.
@Asiina píše:
@Thomassss @Danuska89 uznávám, že jsem to mohla napsat slušněji ale emoce mě nepustily 😃 pardon. Každopádně, nejde mi o nějakou dogmu mamily, ale o to že „je z tebe dudlík“ je ze stejného soudku jako „koj co tři hodiny“ a „po roce už dítě mlíko nepotřebuje“ jako se říkalo za našich babiček, díky bohu už je to dnes na ústupu a u mladých maminek se tohle nepoužívá.
Ale ona opravdu funguje jako dudlik. Tj. nonstop. Ted se tu muzeme dohadovat, jak moc je to prirozene a jak casto se to deje, ale myslim, ze i „ta blba gorila“ neni na prsu furt-furt-furt.
@Lucie_Sx na gorily jsem taky myslela. Nedavno jsem videla dokument, ja po narozeni sama jezdi na mamince a maminka nemusi nic, mlade se obslouzi uuuplne samo
A pak jsem nekde cetla, ze krome toho, ze clovek je savec, spada do podkategorie nosenec. Holt to mame tezsi s nema ![]()
Navrh o noci s tatinkem jsem prednesla, tatinek nadcenim skakal do stropu
😂 Prej to snad ani nema cenu … ale zkusime to urcite … toto nejde do nekonecna.
Nekdy premyslim, kdyby se mi neco stalo, co by bylo s malou. By ji snad museli volat zachranku a pichnout injekci na uklidneni. Nedosla jsem zatim na to jak jinak nez kojenim uklidnit, uspat … by byla bezeme az do smrti o hladu a nespala by sni minutu ![]()
@Aneťulíkk
Vis co, ja uspavani kojenim beru jako ohromnou vyhodu. Je to na jistotu a hned, paradicka. Kdyz to nezabere, zabere to za pul hodiny.
Miminko bych tatinkovi brecici nenechavala.
Proste bych ji naucila odpojovat. Kdyz budes trpeliva a budes to delat furt dokolecka, pujde to.
Katastroficke scenare bych ted neresila, v takovem pripade by se to muselo proste zvladnout bez tebe.