Kojení a jahody

3259
7.6.07 13:26

Kojení a jahody

Ahojky,
začíná období mého nejoblíbenějšího ovoce jahod. A tak se chci zeptat zda když kojím, ale ne výhradně už přikrmujeme, můžu si dát jahody. Kdesi jsem snad četla že jahody ne, ale v porodnici nám říkali, že máme jíst cokoli co jsme jedli v těhu a já byla vyloženě jahodožrout, to bylo totiž to jediné z čeho mi nebylo špatně :lol:
Tak jak to s nima je???? Poraďte.
Díky Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
7.6.07 13:29

Pokud jsi je jedla v těhu, nemusel by být problém, ale není to stopro.
Víš co? Zkus dneska sníst 1, zítra 2, pozítří 3 a uvidíš, bude-li problém.

Jahody jsou sice alergen, ale ty domácí vyzrálý jsou méně agresivní než ty chemicky červený kupovaný. Lehce bych zkusila.
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
7.6.07 13:49

No, tady je vidět jak se liší přístup zodpovědné prvrodičky, pak lehce flákající druhorodičky - a totální ignorace třetirodičky :D:D:D

U Ady jsem držela dietu - včetně vyloučení kofeinu… Postupně jsem ji omezovala, jak Ada rostla.

U Pepi jsem jedla víceméně normálně, jen jsem si dávala pozor co s ní moje jídlo dělá

A teď se těším na naše domácí jahůdky a rajčátka do porodnice ;) Vůbec mi nedošlo, že nee - no, asi to udělám tak, že budu sledovat co Dráče na to a pokud nic, budu je dlabat :D:D:D:D Teda jen to, co mi dračice nechají - a to nebude mnoho :( Odpustím si asi jen hrášek…
Joj, jestli budu na pokoji s prvomaminama, to je pořádně pohorším :D:D Mimochodem, jedna z prvních ovocných šťáviček, co mi dělala maminka byla rajčátková - byly mi tak dva měsíce? A bylo to na pokyn lékařky!!!! Neříkám, že je to správně, jen je vidět, jak se doba mění - možná naše děti budou vychovávat naše vnuky zase úplně jinak…

Ellhano, pokud už přikrmujete a pokud jsi je jedla v těhu - soudím, že prcek má už několik měsíců, že? To bych se nebála asi ani jako prvorodička ;) Přeji dobrou chuť!!!!

Ale zaveď je postupně a když prcek nic, nemá smysl to řešit.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
7.6.07 13:59

Ahoj,

já bych je asi taky postupně zaváděla. Moje známá nemohla za ovoce skoro nic, dcera byla hned osypaná.

U nás nebyl problém, mohla jsem všechno.

Nebo se zeptat dětský dr., ale zase se hned ptát kvůli každé blbosti.

mava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
7.6.07 14:21

juj, tak to já plně kojící prvorodička jsem nějak zapomněla řešit :oops:

Nedávno jsme s manželem snědli asi 3/4 kila domácích jahod. No, manžel jich měl určitě méně než já… Počkejte, koukám, jo, dítě žije… (pozn. Já těžká atopička a oba s mužem alergici) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
7.6.07 14:23

Fuj, hamba ti :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

;)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
7.6.07 14:39

Pokud nejsi alergik a jahody jsi jedla i v tehotenstvi, tak si mylsim, ze by nemel byt problem. No radsi to hned neprezen - zkus jich snist par a uvidis pokud to bude OK. Neni dovod proc jahody nejist.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
7.6.07 15:11

Tak já to"flákala" při prvním i teď. Když jsem čekala malého, milovala jsem mandarinky, u malé zas pomeranče. I teď (kojím) jím vše. Snad jen v prvním měsíci jsem se krotila. Naštěstí nejsou alergici, takže bez reakcí (ťukám)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.6.07 15:13

Taky kojíme a jahůdky jím. Nejdřív jsem zkoušela asi 3, Lukáš se vysypal (kdo ví z čeho to bylo, ale svedla jsem to na jahody). :) Pak jsem měsíc neměla a teď jak je sezóna tak jsem to stejně nevydržela a zase snědla trochu a nic, potom víc a nic a teď už je jím jako o závod. Mňam!!!! :D

Lenka a Lukášek

• Citovat
  • Upravit
1493
7.6.07 16:08

Já jsem v posledním měsíci těhotenství jedla cca 1 kg jahod denně (to jím běžně v jahodové sezóně). Když se syn narodil, tak mi tam rodiče taky nosili jahody. Ale jakmile je u mě v porodnici dětská sestra viděla, tak mě upozornila, že by se po nich syn mohl osypat. Že prý je jíst mohu, ale ne ve velkém množství a sledovat, zda synovi nic nedělají.
Takže doporučuju zavádět postupně - jeden den málo, druhý den trochu víc a třetí den „běžnou denní dávku“. Pokud mimču nic nebude, tak je to OK.

Stále syna kojím - už jen ráno (a pak ještě 2× denně symbolicky), je zase sezóna jahod a jím opět 1 kg (zatím ale jednou za 2 dny, ještě nemáme tak velkou úrodu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
7.6.07 16:51

Zkus nejdřív 2-3 jahody, jestli se do 2. dne neosype, je to v pohodě. Já snědla na Valentýna 250g jahod (vůbec jsem se nad tím nezamyslela :) ) a Lucka se osypala trochu. Pak jsem si dávala pozor, ale nedošlo mi, že mražené jahodové knedlíky taky budou vadit, snědla jsem tři = 3 vařené, zmrazené a znovu uvařené jahody, a malá se osypala šíleně 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
8.6.07 10:08

Děkuji za rady, už včera jsem hned zbagrovala 3 kousky a vypadá to dobře, takže hurá do jahodových orgií :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová