Kojení a láhev, otázky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
2.6.25 11:56

Kojení a láhev

Ahoj maminky 🌸

Chtěla bych se zeptat vás zkušenějších – plánuji kojit, ale zároveň bych ráda malého postupně naučila i na odstříkané mléko z lahvičky, ať může občas nakrmit i tatínek nebo babička. 😊

👉 Kdy jste začaly s lahvičkou, aby se nezkazilo kojení? A jaký režim se vám osvědčil – třeba jen jedno krmení denně, nebo nárazově?

Zároveň bych byla moc vděčná za tipy, co všechno je potřeba, případně co se vám opravdu osvědčilo: • Jakou odsávačku doporučíte? Ruční nebo elektrickou? • Jaké lahvičky a savičky, aby miminko nepřestalo chtít prso? • Je potřeba sterilizátor, nebo stačí vyvařit? • Má cenu pořizovat ohřívač lahví? • A co sáčky nebo nádoby na skladování mléka – máte oblíbené?

Budu ráda za jakékoli vaše zkušenosti, rady nebo tipy. Děkuju moc předem! 💗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva2610
2.6.25 12:29
@Mas4932 píše: Více

Mela jsem elektrickou odsávačku, láhve Nuk a stejný plán jako ty, sterilizátor a ohřívač jsem nemela.

Byla to neskutečná otrava. Odsávání šlo pomalu, mliko bylo potřeba skladovat, případně zmrazit. První dítě si láhev vzalo v pohodě, dávala jsem ji jenom jednou na zkoušku a pak v případě potřeby. Druhé dítě si láhev poprvé vzalo v deseti měsících a mohla jsem se stavět na hlavu.

Takze po těchto zkušenostech bych si odsávačku půjčila a zkusila, jestli vůbec něco odsajes a jestli mimino vezme láhev. A pokud bych neměla opravdu vážný důvod, proč by měl krmit otec nebo babička, tak bych to už nedělala.

• Citovat
  • Upravit
3685
2.6.25 12:57

@Mas4932 celkem taky záleží, kdy to planujes a na jak dlouho :D Ja mám teď 11 týdenní holčičku, plne kojenou a za 2 tydny bych chtěla třeba na 5h odjet. V mém případě už to asi pujde, prsa nejsou tak nalita a už si nějak „zvykla“, že se prsa nepouzivaji přesně podle hodinek, ale různě, jak je zapotřebí :) A i když odjedeš a dítě ti vezme flasku, tak stejně budeš muset přes den někde odsat, jinak ti prsa prasknou :lol: Odsavacku doporucuju koupit na vintedu, nebo na marketplace, levnou a hlavně elektrickou. Ja koupila na vintedu Medelu za 100Kc, byly tam i sacky. Zatím jsem ji použila jednou, když holčička spala 4h a mě už prsa praskala :lol: Tolikrát to ale až tak moc nepouzijes, pokud budeš plně kojit. Sterilizátor bych být tebou vůbec nekupovala, ohřívačku taky ne, ale nepíšeš, při jakých příležitostech a na jak dlouho bys nechtěla kojit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.6.25 13:43

Já bych s tím rozhodně začala až po šestinedělí a jen za předpokladu, že bude kojení bezproblémové a mléka dost. Já třeba první 2 měsíce bojovala o každou kapku a nehrozilo, že bych dokázala odsát ani 20 ml navíc, než co si dítě vypije, takže tohle šlo až když se dítě v noci přestalo tak často budit a já odsála na budíka v noci. Cca ve 3m jsem teprve byla schopná odsát jednu dávku, abych mohla na trénink volejbalu s klidem, že to dítěti bude stačit. A používala jsem Medela Calma lahvičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí