Kojení a lahvička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
5.11.25 08:00

Kojení a lahvička

Dobrý den,

potřebuji poradit prosím, jsem prvorodička.

Malý bude mít 3 měsíce, už od mala nechce dudlik, než jsem se rozkojila střidala jsem UM s prsem, vše bylo ok, když jsme někde byli třeba v obchodě nebo na návštěvě dala jsem lahvičku a malý byl spokojený, jenže teď poslední 2-3 týdny jsem hlavně jen kojila, podařilo se mi rozkojit tak, že mám mléko navíc, jenže problém nastal v tom, že mi malinký nechce lahvičku, ze začátku bral od MAM a šlo, přešla jsem od Lovi, chvíli bral, a teď nechce ani jednu.

Měla jsem v plánu, že budu kojit a při přebytku nebo když budu někde dám láhev buď s mým mlékem nebo s UM, trápí mě to i z hlediska večerního krmení před spánkem. Někdy mi už prsa nestíhají a kojení není moc přijemné, přitom mám v lednici mléko, které nemohu použit :(

UM jsem použivala Nutrilon modrý, a teď jsem přešla na Bebilon (ale to bude asi jedno, když nechce ani mateřské)

Jsem ve fázi, kdy přemýšlím o jiném typu lahvičky, třeba od Suavinexu zero zero, jen nevím jestli mi to pomuže když nesnese zřejmě tu gumu.

Děkuji za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3702
5.11.25 11:17

@NikolGab nevím, proč si to tak komplikujes. Plně si se rozkojila, maly chce jen prso, protože jasně, cítí tě, nedudla gumu, je mu to prostě příjemnější. Vyprdla bych se na lahvičku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.11.25 11:21

@suzka1 a jak mám řešit situace, dejme tomu, že budu v obchodě u prostřed nákupu potravin a malý mi začne řvát vzteky, protože bude chtít mléko, nebo když budu muset jít k doktorovi a tatínek bude hlídat, to ho má nechat řvat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
5.11.25 11:30

@NikolGab myslíš, že ja jsem nikdy nekojila? Když půjdeš do kramu, maly bude muset být nakrmeny. Do kramu jdes když budeš moct, nemusíš tam být na čas. Když ty půjdeš k doktorovi, naplanujes si to, když maly bude nakrmeny. Vitej ve světě „mam plně kojené dítě“,jak si myslíš, že to dělají ostatní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.11.25 11:32

@suzka1 Právě proto, jsem zde napsala, abych do dozvěděla jak to dělají zkušenější matky. Díky za tvůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
5.11.25 11:45

@NikolGab tak to jsem zvědavá a ráda se nechám inspirovat. Kojila jsem dvojčata skoro rok, nyní 7 měsíční a furt to dělám takto :D Flasky mi nikdy nechtěly, ted mimi dudlikuje jen na spaní a zrovna zítra jedu na nakup, takže nakojim, rychle jedu a do dvou hodin musím být zase zpet. A to už malá ma příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.11.25 11:50

@suzka1 Já jsem ráda, že mohu kojit, ale byla bych klidnější kdybych věděla, že si vezme i tu lahvičku s mým mlékem, když zrovna nebudu po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
5.11.25 12:00

Vidím to podobně jako Suzka, prcka koj a nehledej problém kde není. Nakojíš před nákupem a prcek vydrží než z obchodu vylezeš, pokud vyrazíš do nějakého megaobr nákupáku na celý den, tak tam rozhodně budou někde lavičky kde si můžeš sednout a nakojit i během nákupů.
Až bude hlídat taťka bude mít rozhodně větší úspěch s flaškou než máma. Protože to mimino není blbé a ví že mlíko od mámy z prsa je prostě lepší než z flašky. Taťka prso nemá, a tak mimino nedostane do situace : „Takovou dobrotu si schovává pod trikem, a mě cpe nějakej gumovej fujtajbl, to teda Neeee…“

Neboj jde to i bez flašky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.11.25 12:04

@Kačikáča napsala si to hezky, baby ja s Váma souhlasím, ale co mám dělat s tím přebytkem, vylévat protože to nejde dopít z flašky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
5.11.25 12:24
@NikolGab píše: Více

Existují banky mateřského mléka. Tam se můžeš zaregistrovat a darovat přebytky tvého mléka.

Já jsem nikde nic neschovávala, u tří dětí jsem řešila neustálý nedostatek mléka, u čtvrtého savce jsem produkovala mléka víc než zvládnul spotřebvat, ale neodsávala jsem, mnożství produkovaného mléka se tím hezky ustálilo.

Pokud se ti nedělají zatvrdliny, rudá horká místa v prsou, ap. tak neodsávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
5.11.25 15:19

Přesně tak. Neodsavej, jen v případě, kdy se ti hodne nalijou prsa, tak nejak usnosne, ale ne úplně celá. Ta prsa se přizpůsobí, dítě furt má nějaké různé období, kdy chce vice, kdy chce méně a prsa si na to za pár dni zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová