Odstav dítěte, co odmítá flašku. Jak na to?

Anonymní
4.11.25 15:49

Odstav dítěte co odmítá flašku

Ahoj. Počítám s tím, že tu dostanu pěknou bídu, ale třeba se tam někde najde i nějaká rada. Synovi je 8 měsíců. Příkrmy nechce, fakt nic, zkusila jsem vše.. kaše, nechce.. chce jen kojit, a já to nezvládám. Kojím jen z jednoho prsa, a fakt mě bolí. Je přisátej celou noc, jinak ječí. Už od porodnice jsem měla s kojením problém, bylo mi to nepřipjemné, ale okolí říkalo vydrž! Že v roce určitě odstavim, že už bude normálně jíst, jenže to tak úplně nevypadá. Zkoušela jsem ho nechat “vyhladovět” prostě kojit méně, ale stejně nic nechce. Potřebuju ho naučit na UM nebo už se fakt zbláznim, psychicky jsem už úplně vyřízená. Jenže on flašku kouše, nepije, jakmile už je hladovej tak řve dokud nedostane prso a já nevím co dělat :( máte zkušenost? Třeba že si prostě na noc připravim flašky a prso nedám? Myslíte že pak flašku vezme hlady na milost? Předem děkuju všem co nesoudí a radí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35681
4.11.25 16:05

A nevezme flašku nebo UM? Zkoušela jsi dávat flaškou i svoje mléko?
Z čeho pije vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 16:06

@JancaS84 nevezme z flašky ani moje mléko. Nevezme moje mléko ani po lžičkách :) no, má přes den čaj, ale moc toho nevypije, kouše ho, a tak z něj vždy něco vyteče..

• Citovat
  • Upravit
1806
4.11.25 16:14

Dokud dítě ví, že si něco vyřve a funguje to, tak s tím asi nikdo nehne. Je jedno, jak staré dítě je. Jestli se dvouleté vyválí na ulici kvůli zmrzlině nebo tříleté pod houpačkou, že které se nechce nechat sundat. Děti okolí podceňuje. On je ještě malý, on neví, musí se mu vyhovět. Děti ale vědí, co zabere. A umějí si to obstarat. Tvůj malý zatím umí jen brečet, nemluví. Ale chce být u tebe, chce být kojený. Když to tak vezmeš, stejně ho nemůžeš kojit věčně. Takže čím dřív budeš mít situaci v rukách, tím líp pro oba. Kdybys neměla mléko, tak bys dělala co. Mohl by křičet, jak by chtěl. Nemůžeš ho dát někomu hlídat? Aby mu tu láhev nebo příkrm nabízel on? Babička, manžel? Malý už je ve věku, kdy by měl mít ovocný nebo zeleninový příkrm. Potřebuje trochu pestrou stravu a ne pořád dokola mléko. Je to hra nervů, kdo s koho. Nezávidím ti, děti umějí být vytrvale. Nicméně, nejsou to ony, kdo určují pravidla. Od toho tu jsou rodiče. Ono se pořád preferuje kojení, ale když člověk vidí, že se na dětském hřišti dvou tříleté dítě sápe mámě s řevem pod triko, nevím, přijde mi to hodně přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
4.11.25 16:30

Dala bych ho na den tatínkovi. Vezmi si, kdybys třeba musela do nemocnice, taky by se musel postarat. No a uvidíte, jestli si malý vezme z lahve, lžičky, stříkačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
4.11.25 16:32

Taky hlasuji pro tatinka, od tebe bude furt citit mleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 16:44

Medela vyrábí takový kalíšek, stálo to 40 korun. Zkoušela bych různé jiné hrnky. Nám se osvědčil Nuk 360. Jinak soucítím a držím palce, ať něco zabere. Ještě mě napadlo, když všechno kouše-takovou tu síťku s ovocem (to jsme teda nepoužili nikdy, ale třeba by vám alespoň něco snědl)?

• Citovat
  • Upravit
12890
4.11.25 16:48

Jaké láhve jsi zkusila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
4.11.25 16:50

Klidne mu to zkus dat brckem, pitkem, kaliskem.
Zkousej, verim, ze nakonec si hlady proste vezme i kdyz moje dite je schopny nejist 3 dny nez aby snedlo polivku :lol:
A udelala bych to stejne, predat tatinkovi nebo babicce a zmizet.
Vytrvat, proste to prso nedat, je rict 30× ne a pak ho vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 17:45

Děkuju všem, zkusíme to teda z tatínkem.. Lahví jsem zkoušela opravdu hodně (Lovi, madela, NUK, ty z DM, Avent.) Vydržela jsem mu nedat max. 5 hodin, a to si prostě nedal..
@Andul.weber můžu se zeptat, ten hrneček/kalíšek.. Jak to pak děláte v noci?
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
1063
4.11.25 18:04
@Anonymní píše: Více

Ja jsem ji krmila pri dudliku cevkou.
Ale asi po 2 mesicich vzala na milost flasku.
Zkuste kdyztak jeste jiny savicky, dceri vyhovovala ta od Nuk co vypada jako dudlik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 18:26

Je ještě malinký, nepochopí, proč ho mamka najednou odstrkuje a bere mu jistotu ochrany :-( já jsem první dceru kojila přes 2 roky, druhou ještě kojím ve 2 letech, malá je nedonošená, bezdudlíková a vím, že by to špatně nešla, ještě není připravená…už pije i normální mléko z hrnku…na láhev s důrazem jsem ani jednu neučila a měly to opravdu příležitostně, jedna kvůli narkóze a druhá na začátku na dojem mm…já bych ti doporučila si odpočinout přes den a v noci nevymýšlet další problémy…já fungují okolo 2 dětí a domu, i když jsem se nevyspala přes 2 roky…tak se drž ;-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.25 18:37
@Anonymní píše: Více

Já ale nechci odstavit, abych de vyspala :D Mně to kojení u opravdu bolí, chce pořád, a nic jiného nechce. Navíc asi nevíte, jaké to je, když je vám kojení od začátku nepříjemné. Malého miluji, nechci mu způsobit žádné trauma, ale už půl roku se kvůli kojení hroutím, bojím se nocí, jak se mi budou zas kroutit prsty na nohou, a už prostě nemůžu.. Takže snad se mi to podaří..

• Citovat
  • Upravit
822
4.11.25 18:46

Zkus udělat um do flašky a dát tam granko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
4.11.25 18:48

Klidne zkoušej i skleničky příkrm jestli jsi unavená ať to nemusíš vařit

• načítám...